Uusi nimi, tutut kujeet

Hei kaikki!

Täällä ilmoittautuu tällainen vähän tahatonta blogitaukoa pitänyt tyyppi. Viimeksi kirjoitin kesällä, kun olin juuri palannut kesätöihin Suomeen. No, se kesä menikin sitten töitä tehdessä, syksy puolestaan opiskellessa ja hiuksia repiessä. Yhtäkkiä onkin aika sanoa heippa vuodelle 2016. Samalla on aika hyvästellä myös Matkakuume.

Mietin jo yli vuosi sitten, pitäisikö blogin nimi panna vaihtoon vuosi sitten, kun se ei enää tuntunut oikein ajankohtaiselta. Syksyllä, kun palasin Hollantiin, alkoi tuntua entistä selvemmin siltä, että minun matkablogiaikani ovat ohitse. Opintoni ovat niin kokopäiväinen duuni, ettei aikaa ja rahaa säännölliseen reissaamiseen ole. Eikä minulla suoraan sanottuna ole enää samanlaista matkakuumettakaan kuin aiemmin, sillä minä tykkään asua Hollannissa. Pisteenä iin päälle en enää edes muista, milloin olisin viimeksi kirjoittanut puhtaasti matkajutun!

Vaikka blogin nimi on tuntunut viime kuukaudet lähinnä taakalta, bloggaamista olen kuitenkin puolen vuoden tauon aikana kaivannut monet kerrat. Siitä syystä kirjoittelen tästä lähtien uuden nimen alla.

Mietin uutta nimeä todella pitkään. Olin jo oikeastaan päättänyt toisesta nimestä, kunnes eilen illalla mieleeni tupsahti uusi ja omasta mielestäni parempi ehdokas: Mielilandia. Mieli on sana, joka viittaa sekä psykologiaan että johonkin, mistä pitää. Landiassa taas voi nähdä paitsi viittauksen ulkomailla asumiseen että henkilökohtaisemmalla tasolla siihen, että käytämme sanaa mieheni kanssa vitsaillessa jatkuvasti. Ja koska haluan kirjoittaa ennen kaikkea Hollannissa asumisesta ja psykan opiskelusta, nimi tuntui heti kaikista miettimistäni vaihtoehdoista eniten omalta.

Voisi luulla, että tässä menee nyt blogin sisältökin uusiksi, mutta se ei oikeastaan ole tarkoitus. Olen Hollantiin muuton jälkeen kirjoittanut joka tapauksessa melkein pelkästään täällä asumiseen ja opiskeluun liittyvistä jutuista. Niihin liittyen saan myös ylivoimaisesti eniten kommentteja ja viestejä lukijoilta, ja arkiset jutut varmaan kiinnostavat myös eniten niitä läheisiäni, jotka blogia lukevat. Nyt voin kirjoittaa niistä vapaammin ilman, että tarvitsee ottaa huomioon mitään matkusteluaspektia. Minä olen tästä muutoksesta tosi iloinen, toivottavasti tekin. Palataan kunnolla asiaan pian!

6 ajatusta aiheesta “Uusi nimi, tutut kujeet”

 1. Kiva kuulla sinusta ja hauska, osuva uusi nimi blogilla! Olen tulossa luokkani kanssa opintoretkelle Amsterdamiin huhtikuun alussa, joten kaikenlainen arkipäiväinenkin Hollanti-tietous on tervetullutta!

  Hyvää alkavaa vuotta!

  1. Kiitos, Menninkäinen! Mukava kuulla, että joku on vielä sielläkin puolella ruutua. 🙂 Hauskaa, että olet tulossa tännepäin! Täytyypä yrittää tehdä jotain Amsterdamiin(kin) liittyvää postausta jossain välissä. Yksi Hollannissa reissaamiseen liittyvä kirjoitus onkin roikkunut jo kuukausitolkulla luonnoksissa, joten se täytyy ainakin tehdä piakkoin valmiiksi. Onnellista alkavaa vuotta sinullekin!

 2. Jeee, kiva saada sut takaisin linjoille! Ja onnea uudesta nimestä ja uudesta asetelmasta blogissa! Se on kyllä totta, että arkisistakin asioista on kiva kirjoittaa ja niitä on kiva lukea. Innolla luen myös sun psykologia-aiheita, jos niitä on luvassa!

  1. Kiitos ihanasta kommentista, Laura! Varmasti luvassa on psykologia-juttujakin muun arkisen höpinän keskellä. 🙂

 3. Mielilandia on hyvin osuva nimi! 🙂 Vaikken aina huomaa kommentoida, kuuluu blogisi niiden joukkoon, joita vielä jaksan seurata. Hollanti-asiat kiinnostaa kyllä ja miksei myös psykologian opinnot. Mietin aikoinaan kandi- sekä maisterivaiheessa opintoja Hollannissa ja myöhemmin Barcelonasta melkein muutettiin sinne, Nico lensi jopa Rotterdamiin työhaastatteluun. En oikeastaan tunne maata ollenkaan, lähinnä vain Schipholia, mutta mielenkiinnolla luen jatkossakin sun blogista 🙂

  1. Kiitos, tosi kiva kuulla, Annika! Onpa jännä juttu, että melkein muutitte tänne. Mun mies on itse asiassa töissä Rotterdamissa, ja se on aivan ihana kaupunki. Ehkä tuutte joskus tutustumaan lisää. Helsingistä pääsee tänne tosi näppärästi varsinkin kohta, kun kaksi uutta lentoyhtiötä alkaa huhtikuussa lentää Hki-Amsterdam-väliä! 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: