Rock the Ballet: Romeo & Julia

Rock the Ballet on esiintynyt Helsingissä monena vuonna, ja olen varmaan kaikkina niistä halunnut mennä show’ta katsomaan. Tänä vuonna meillä sattui lojumaan kotona Lippupalvelun lahjakortti, joten päätimme sunnuntaina mennä tsekkaamaan, millainen show on kyseessä.

Rock the Ballet on Rasta Thomas -nimellä esiintyvän amerikkalaistanssijan luomus, ja koreografiaa esittää saman herran Bad Boys of Dance -tanssikoulu. Rokkibaletit yhdistävät klassista balettia muihin tanssityyleihin ja klassista musiikkia pop- ja rockmusiikkiin.

Tämän vuoden baletti on Shakespearen klassikko Romeo ja Julia, jota en ollut itse aiemmin nähnytkään muuten kuin Claire Danesin ja Leonardo DiCaprion tähdittämänä ysärileffana. Tuo kokemus kuitenkin riitti pohjatiedoksi: tanssiesitystä oli helppo seurata, kun muisti suunnilleen, miten tarina etenee, eikä haitannut etten ostanut käsiohjelmaa.

Ensimmäinen sana, joka minulle Rock the Balletista tulee mieleen, on viihdyttävä. Esitys oli juuri sitä, mitä siltä toivoinkin: lahjakkaita tanssijoita, mielenkiintoinen mutta helposti seurattava esitys ja mukaansatempaavaa musiikkia.

Koreografian on tehnyt tanssija Adrienne Canterna, joka esittää show’ssa Juliaa. Musiikkirepertuaarissa on paljon klasaria, pääosin Vivaldia, mutta isossa osassa on myös populaarimusiikki aina Alphavillestä Katy Perryyn. Esitys kesti väliaikoineen aika tarkalleen pari tuntia, mikä vierähti mielestäni hetkessä. Vaikka Romeo ja Julia on tarinana synkkä, esitys jätti silti jälkeensä hyvän mielen. Menisin ehdottomasti uudestaankin!

Helsingissä tämän vuoden tapahtumapaikkana toimii Kulttuuritalo Alppilassa. Paikan hyvä puoli on ehdottomasti se, että sitä on varmasti monen mielestä helpompi lähestyä kuin vaikkapa Kansallisbalettia. Yleisössä oli sekä laittautunutta porukkaa että tennarikansaa, ja kaikki sulautuivat joukkoon yhtä hyvin.

Harmi kyllä Kulttuuritalon sali voisi toimia tehtävässään paremminkin. Meillä oli paikat permannolta riviltä yhdeksän, eikä sieltä nähnyt mitään silloin, kun tanssijat pysyivät lattiatasolla. Seuraavalla kerralla valitsisinkin katsomopaikat tai eturivin permantopaikat.

Rock the Ballet’n viimeinen esitys Helsingissä on tänään keskiviikkona kello 19:30, eli jos show kiinnostaa, kannattaa kurkata lipputilanne Lippupalvelusta! Myöhemmin tänä vuonna esityksiä on nähtävissä vielä ainakin Saksassa ja Kiinassa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: