Puutarhoja ja vanhoja taloja La Orotavassa

Teneriffalta on totisesti helppo löytää uusia lempipaikkoja. Tämä on iso saari, ja täällä on ihan valtavasti nähtävää.

Eilen kävimme La Orotavan kaupungissa. Siitäkin tuli suosikki, vaikka en välttämättä olisi edes keksinyt mennä sinne, ellemme olisi ajaneet kaupungin ohi reilu pari viikkoa sitten, kun olimme matkalla Teiden kansallispuistoon.

Luulin alkuun, että Orotava – Puerto de la Cruzin naapurikaupunki – olisi vain pieni kylä. Todellisuudessa se on jopa vähän isompi kaupunki kuin Puerto, mutta hyvin erilainen. Orotava ei nimittäin ole lomakohde vaan reilun 40 000 paikallisen asuttama kaupunki, jossa ei taida montaa hotellia olla.

Koska Orotava on sisämaassa, tulivuorelle menevän valtatien varrella, se on mäkinen. En siis suosittelisi sitä pyörätuolilla tai lastenrattailla liikkuville, enkä muuten huonosti liikkuville. Muille se on kuitenkin mainio päiväretken kohde, varsinkin jos asustelee täällä Pohjois-Teneriffalla.

Orotavassa on enemmän varsinaisia nähtävyyksiä kuin Puertossa. Tärkein niistä on kaupunki itsessään. Viehättävä arkkitehtuuri on pääosin 1600-luvulta. Kauniita rakennuksia ja aukioita riittäisi vaikka muutamalle naapurikylällekin jaettavaksi.

orotava7 orotava8 orotava9

Plaza de la Constituciónilla sijaitseva Jardín Victoria (tai Jardines Marquesado de la Quinta Roja – ei pitänyt paljoa luntata, kun kirjoitin tuon) viehätti itseäni kaikkein eniten. Se on pienistä, ranskalaistyylisistä puutarhapalstoista koostuva alue, jolla kasvaa lukuisia eri kasvilajeja ja jonka keskellä on pieni, mäen päälle rakennettu temppeli.

Kaunis paikka, josta on myös kauniit maisemat. Minulla tuli jostain syystä mieleen Wienin upea Schönnbrunnin linna ja sitä ympäröivä valtava puutarha, vaikka todellisuudessa Victorian puutarhat ovatkin mitättömän kokoiset siihen verrattuna.

Kirjanörttinä toiseksi mieleenpainuvin oli piipahdus La Orotavan kunnallisessa kirjastossa, joka on rakennettu 1900-luvun alussa. Natisevat lautalattiat, korkeat huoneet ja vanhat kirjahyllyt täynnä ajanpuremia tietokirjoja. Tällaisessa ympäristössä opiskelisi mielellään!

Kanarialla kirjastot kuitenkin näyttävät olevan nimenomaan opiskeluun tarkoitettuja. Täällä ei ole hiljaista missään muualla, mutta kirjastot ovatkin sitten niitä kuuluisia huopatossutehtaita. Siellä kuulee oman hengityksenkin. En kehdannut kuvata enkä jäädä tollottamaan ympärilleni viittä minuuttia pidemmäksi ajaksi, mutta olen iloinen, että uskaltauduin silti sisään.

orotava4 orotava5 orotava6

Orotavan turhimmiksi nähtävyyksiksi uskaltaisin melkein tituleerata Casa de los Balconesin ja Casa del Turistan eli parveketalon ja turistitalon. Toki taloilla on historiallista arvoa, sillä ne on rakennettu 1600-luvun lopulla ja ne ovat säilyneet hyvin. Parveketalon parvekkeet ovat kieltämättä viehättäviä, mutta oikeastaan talojen – ja Orotavan ainoiden turistilaumojen – ohi käveleminen riittää mainiosti. Sisällä on käytännössä vain matkamuistomyymälöitä, jotka eivät edes myy varsinaisesti mitään uniikkia.

Vierailuun La Orotavassa kannattaa valita sellainen päivä, että jaksaa olla ulkona, sillä vaikka kaupunki on melko pieni, siellä riittää käveltävää ja ihmeteltävää (ja aivan erinomaista ruokaakin, mutta kerron siitä lisää joskus toisten). Varsinkin Puertosta naapurikaupungissa piipahtaminen maksaa vaivan, sillä sinne pääsee vartissa ja alle parilla eurolla usealla eri bussilla.

orotava1 orotava2 orotava3

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: