Neljä takana, neljä edessä – miltä irtiotto tuntuu nyt?

Huomenna torstaina olen ollut Kanarialla neljä viikkoa, ja saman verran viikkoja on vielä jäljellä ennen lentoa Helsinkiin. On siis hyvä hetki vähän pohtia, mitä tähän mennessä on jäänyt käteen.

IMG_20150128_191057 image

Ihan ensimmäisenä tulee mieleen se, että lomailu on tehnyt todellakin hyvää. Parin viikon laiskottelun jälkeen alkoi jo vähän tuntua siltä, että kaipa sitä voisi jotain töitäkin tehdä. Voisi laittaa kellon soimaan seitsemältä ja käyttää aamuja opiskeluun.

En ole kuitenkaan sitä tehnyt muutamia työasioiden hoitamisia ja paria hassua pänttäämiseen käytettyä tuntia lukuun ottamatta, enkä jaksa siitä itseäni syyllistää. Mañana, mañana.

Tai oikeastaan: marzo, marzo. Ehtii sitä nimittäin sitten maaliskuussakin, kun olen taas työpöytäni ääressä eikä aurinko lämmitä ulkona. Mahdollisuuksia parin kuukauden irtiottoon tulee elämässä harvoin. Voi hyvin olla, että vietän tämän jälkeen taas seuraavat ties kuinka monta vuotta ilman yhtään kunnon vapaata.

image image

Olen viihtynyt Teneriffalla erinomaisesti. Täällä ei käy aika pitkäksi – ellei sitä itse halua. Mielenkiintoisia paikkoja riittäisi koluttavaksi vaikka kuinka. Paljon on nähty ja paljon on vielä näkemättä. Tuntuu, että ymmärrän espanjaa päivä päivältä paremmin.

Sekin on mukavaa, että malttaa olla paikoillaankin. Nukun aamuisin pidempään kuin vuosikausiin ja olen lukenut enemmän kirjoja kuin kertaakaan aiemmin sitten peruskoulun. Mietin pari päivää sitten, että jos olisin lähtenyt Teneriffan sijaan vaikkapa Etelä-Amerikkaan, josta alun perin haaveilimme, en olisi malttanut tehdä samaa eikä tämä reissu olisi käynyt siitä lomasta, jota juuri nyt kaipasin.

imageimage

Aurinkoa, lämpöä ja ennen kaikkea valoisia päiviä – niitä tulin hakemaan, ja niitä olen myös saanut. Ensimmäiset pari päivää, kun totuttelin vielä vähän uuteen aikavyöhykkeeseen ja kaamoksen äkilliseen selättämiseen, tuntui siltä kuin päivät eivät olisi loppuneet ikinä. Koko ajan on valoisaa! Toisin kuin pimeyteen, valoon on helppo tottua. Onneksi sitä riittää aika hyvin Suomessakin sitten neljän viikon kuluttua.

Huomisesta eteenpäin aion kiskoa itseni sängystä tavallista aikaisemmin. Lähdemme nimittäin vähän laajemmalle ekskursiolle ympäri saarta. Auto on vuokrattuna kokonaiseksi viikoksi. Eikä mikä tahansa auto vaan Mini! En yleensä juuri piittaa autoista, mutta Minillä huristelusta olen haaveillut jo ainakin seitsemän vuotta. Kannattaa siis pysyä kuulolla, jos kaipaa lisää menovinkkejä saarelta.

Neljässä viikossa Teneriffa on tosiaankin osoittanut olevansa se unelmien Teneriffa, josta etukäteen haaveilin. Irtiotto juuri tänne tuntuu edelleen oikealta ratkaisulta. Olen onnellinen, että lähdin.

2 ajatusta aiheesta “Neljä takana, neljä edessä – miltä irtiotto tuntuu nyt?”

  1. Ihana, että oot viihtynyt ja eteläinen saari toteutti odotukset. On se vähän erilainen irtiotto reissata ympäriinsä ja vaihtaa asuinpaikkaa, kun olla samassa paikassa pidempään. Tuollainen rentoutus kuulostaa hyvältä! Nyt sitä aurinkoa ja lämpöä kaipaisi oikein urakalla 🙂

    1. Kiitos kommentista, Annika! Se on ihan totta ja rentoutumista mä nyt kaipasin enemmän kuin eksotiikkaa (ja kulttuurishokkia). Tänne vaan talvilomaksi aurinkoa ja lämpöä tankkaamaan 😉

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: