Millainen paikka on Puerto de la Cruz?

Teneriffa ei ollut minulle lainkaan tuttu paikka ennen tänne muuttoa, enkä tiennyt juuri mitään Puerto de la Cruzistakaan. Nyt kun olen asunut täällä pari viikkoa, jonkinlainen kuva uudesta kotikaupungista on kuitenkin ehtinyt muodostua.

Puerto de la Cruz on…

mummokohde1 mummokohde2

Mummokohde. Kyllä – tämä tulee mieleen ihan ensimmäisenä. Kotimme sijaitsee parin kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Niinä päivinä kun kävelen keskustaan, saatan hyvin päästä melkein perille saakka ennen kuin vastaan tulee yhtäkään nelikymppistä – tai parhaassa tapauksessa alle kuusikymppistä. Suurin osa eläkeläisistä on saksalaisia, mutta joukkoon mahtuu myös suomalaisia ja muita pohjoismaalaisia. Puerto ei siis ole paras mahdollinen biletyskohde, vaikka kyllä täälläkin on baareja ja paikallista nuorisoa. Toisaalta valitsen mieluummin eläkeläiset kuin ördäävät skandinaaviabit.

kaupunki1 kaupunki2

Ihan oikea kaupunki. Puertossa asuu noin 33 000 paikallista, mikä on itselleni tärkeä juttu. Lomakylässä en varmaankaan jaksaisi asua paria kuukautta. Täällä kuulee joka päivä espanjaa, eivätkä vaikkapa kaupanmyyjät kauheasti englantia puhukaan. Kaikki palvelut ovat saatavilla, eikä täältä tarvitse lähteä ostoksille muualle ellei nimenomaan halua. Hyvien ravintoloiden ja muiden perusjuttujen lisäksi olen löytänyt muun muassa italialaisen lempparikahvilan, luomukaupan ja kirjaston.

puutarhakaupunki1 puutarhakaupunki2

Sopiva kohde ulkoilmaihmiselle. Puerto de la Cruz olisi varmasti kasvibiologin unelmakohde. Vaikka Teneriffalla on vuoden ympäri kesäistä eikä missään vaiheessa erityisen sateista, Puerto on uskomattoman vehreä. Se tunnetaankin täälläpäin puutarhakaupunkina. Ilma on mukavan kosteaa ja lenkkeilemään ja patikoimaan luontoon pääsee helposti. Kaupungista on komeat maisemat sekä merelle että vuoristoon. Täällä pääsee myös leikkimään vesipetoa, sillä kaupungissa on hyviä uimarantoja.

sijainti1 sijainti2

Hyvällä paikalla. En jaksaisi asua täällä pysyvästi (katso etenkin tämän postauksen ensimmäinen kohta), mutta väliaikaiseen asumiseen ja lomailuun Puerton sijainti on mainio. Täältä pääsee helposti bussilla esimerkiksi Santa Cruziin, La Lagunaan, Teiden kansallispuistoon ja Los Cristianosiin. Auton saa vuokrattua monesta paikasta ja mielestäni hyvin edullisesti: tavallinen tarjous halvimmasta automallista on 60 euroa kahdelta päivältä.

 

1 ajatus aiheesta “Millainen paikka on Puerto de la Cruz?”

  1. Paluuviite: Talvi Teneriffalla | Matkakuume

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: