Kysymyksiä, kiitos!

Terveiset Hollannista, missä on jo melkein nautittu kesästä! Aurinko on paistanut viikon putkeen, lämpömittari kivunnut yli 15 asteeseen ja tietenkin sopivasti samaan aikaan neljän tentin suma on painanut päälle.

Tulin tänne pohtimaan, ovatkohan kysymys-vastauspostaukset ihan vuotta 2011. Myönteisenkin vastauksen uhalla ajattelin nimittäin lähiviikkoina väkertää sellaisen, sillä viime aikoina olen saanut paljon kysymyksiä Hollannissa opiskelusta ja olisi mukava saada vastaukset kysymyksiin samaan postaukseen.

Teen postauksen tenttiviikkojen loputtua huhtikuun puolella, joten ajattelin nyt pyytää teiltä lisää kysymyksiä, mikäli sellaisia tulee mieleen. Udella saa toki muustakin kuin opiskelusta, joskaan en välttämättä lupaa vastata. Hehe.

Laittakaa siis tulemaan kysymyksiä viimeistään perjantaina 7. huhtikuuta joko kommentilla tai sähköpostitse (etunimi.sukunimi@kursiivi.com). Facebookissa ei kannata lähettää yksityisviestejä, sillä tuo naamakirja on vähän semmoinen paikka, että se ilmoittelee uusista viesteistä silloin kun haluaa.

Mukavaa viikkoa sille puolelle näyttöä! Toivottavasti sielläkin paistaa!

4 ajatusta aiheesta “Kysymyksiä, kiitos!”

 1. Pitäkää aurinkoisia ja kauniita kelejä yllä, sunnuntaina tullaan!

  Minäpä kysäisen:
  a) Jos et asuisi Hollannissa, onko joku muu ulkomaa, missä haluaisit / voisit kuvitella asuvasi?
  b) Ensi kesän suunnitelmat?
  c) Lempi- ja inhokkiaine koulussa (siis silloin peruskouluaikaan…)
  d) Mieleenpainuvin / hauskin muisto Hollannista?

 2. Oii, ihana blogi sulla! Hain juurikin Leideniin opiskelemaan psykologiaa ja jännäilen mahtoiko onnistaa :-Dd yllätysyllätys kaikki kysymykset liittyy kouluun, muokkaile ihmeessä mun kysymyksiä sun postaukseen, toivottavasti vastaat ainakin muutamaan näistä 😀

  -suosittelisitko hollannin kurssin ottamista vai lähinnä duolingoa ja perussanaston oppimista?
  -oletko koskaan joutunut Hollannissa uusintatenttiin (tai joku sun kavereista), onko sen jälkeen vaikeaa päästä uudelleen oikeaan tahtiin?
  -oliko Hollannista/koulusta helppo saada uusia kavereita? millainen teidän luokan yhteishenki on ja onko tosi kilpailuhenkistä?
  -minkä ikäisiä opiskelijoita teillä oli luokassa opintojen alkaessa? itse olen jo yli parikymppinen!
  -jos Hollannissa hyväksytään melkein kaikki aloittamaan opinnot, eikö luokkakoko ole hurja?
  -mitä ajattelet työllistymismahdollisuuksista (eri maissa) kun on psykan maisterin paperit Hollannista? oletko esim. kuullut mitään Suomessa työskentelystä ja oletko miettinyt missäpäin itse haluaisit tehdä töitä? : )
  -olen ymmärtänyt että ensimmäisenä vuonna tippuu paljon porukkaa pois kursseilta, entä sen jälkeisinä vuosina? onko jäljelle jäänyt porukka vain niin motivoitunutta, että menon mennessä rankemmaksi he jatkavat silti vai hälveneekö tiputusmeininki jotenkin esimmäisen vuoden jälkeen?
  -oletko kokenut paljon stressiä siitä, että on koko ajan ikään kuin ”vaarassa pudota” opinnoista, miten sen ajatuksen kanssa pärjää?
  -mitä mieltä olet opiskelutiloista ja” kampusalueesta” Leidenissa? tykkäätkö opiskella kirjastossa vai kotona enemmän?
  -mikä on mielestäsi ollut toistaiseksi vaikein ja mikä mielenkiintoisin kurssi (voisi tietty olla vaikka sama kurssi, haha)
  -onko vinkkejä tuleville opiskelijoille mitä esim. kannattaisi tehdä kesällä ennen saapumista tai heti kun on saapunut (pakko kysyä vaikken ole edes hyväksytty ohjelmaan, ainakaan vielä :-D)

  ps. olisiko mahdollista saada postaus, jossa esittelisit kampusaluetta tarkemminkin? ”tämä rakennus on psykanlaitos, vieressä tämä puisto, täällä salissa luennot, tässä kirjasto..” olisi ihanaa päästä tutustumaan paikkaan kuvien kautta (tai ilman jos kuulostaa liian yksityiselämää loukkaavalta tai vaikea toteuttaa tms. :-3)
  Kiitos jo valmiiksi vastauksista ja ISO kiitos koko blogin pitämisestä !

  1. Riia, olen itse aloittamassa myöskin psykologian opintoja Leidenissa syyskuussa, mulle saa laittaa vaikka sähköpostia (kreetakerkkanen@hotmail.com) jos päädyt myös tänne päin. Olisi kiva vaikka tutustua jo etukäteen 🙂 Oleskelen jo nyt Hollannissa ja muutan Leidenin lähelle heti kun vain asuntoasiat järjestyvät (jonka etsintä on tosin tähän mennessä osoittautunut uskomattoman hankalaksi) eli osaan varmaan myös noiden käytännön järjestelyjen kanssa sitten auttaa jos on kysyttävää!

   Mutta oli mulla muutama kysymyskin, en ole koko blogia kahlannut läpi joten voi olla että vastauksia olisikin jo jossain, mutta toivottavasti jaksat vastailla silti.

   -Onko sosiaalinen puoli ollut millainen opiskelujen ulkopuolella, oletko liittynyt eri opiskelijajärjestöihin tms ja oletko tutustunut paikallisiin vai viettänyt lähinnä kansainvälisten opiskelijoiden kanssa aikaa?
   -Oletko hyödyntänyt tuota yliopiston tarjoamaa kuntosalikorttia ja jos olet, millaisia kokemuksia siitä on? Näytti ainakin edulliselta vaihtoehdolta.
   -Olisiko sinulla antaa esimerkkejä esimerkiksi ensimmäisen vuoden lukujärjestyksestä? Ollaanko koululla usein viitenä päivänä viikossa vai vähemmän?
   -Oletko tehnyt lainkaan töitä opiskelujen ohessa, kesälomatkin taitavat olla niin lyhyet suomeen verrattuna, että onko kesätöihinkään aikaa?

   Kiitos vastauksista jo etukäteen, oli mukava löytää blogi Leidenissa nimenomaan psykologian opiskelusta. Innolla odotan syksyä ja opiskelujen alkua!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: