Kuvauksellinen Teneriffan auditorio

Tiesittekö, että Teneriffan pääkaupungissa Santa Cruzissa on kahdentoista vuoden ajan ollut maamerkki, jota ei voi olla huomaamatta?

Konsertti- ja oopperatalona toimiva Teneriffan auditorio sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, merenrannalla. Ulkomuodoltaan se muistuttaa erehdyttävästi Sydneyn oopperataloa, joskin pienempänä versiona.

Aika tarkalleen pari kuukautta sitten olin tekemässä Hesariin matkajuttua, ja ramppasin auditoriossa viikon aikana moneen otteeseen. Tuona aikana ihastuin talon kauniiseen pääsaliin, jonka katto jäljittelee tulivuoren muotoa, sekä sen mainioon akustiikkaan.

Paikalla oli kuitenkin paljon muutakin annettavaa. Auditorion piha on nimittäin valtavan kuvauksellinen paikka, jossa pörrää jatkuvasti sekä paikallisia ihmisiä että turisteja ihastelemassa Atlantille avautuvaa aavaa maisemaa ja kaunista arkkitehtuuria.

Itsekin istuin monena päivänä auditorion massiivisilla portailla ja kuvasin ympäristöä ohikulkevine ihmisineen. Tässä hieman kuvasatoa.

 photo auditoriodetenerife1.jpg

 photo auditoriodetenerife2.jpg

 photo auditoriodetenerife4.jpg

 photo auditoriodetenerife7.jpg

 photo auditoriodetenerife8.jpg

 photo auditoriodetenerife3.jpg

 photo auditoriodetenerife5.jpg

 photo auditoriodetenerife6.jpg

Muistaakseni ainakin Lonely Planet väittää, että auditoriossa ei pääse vierailemaan ilman ennakkovarausta. Tieto on kuitenkin vanhentunut. Auditorion lipunmyynti ja ravintola ovat nykyään avoinna maanantaista lauantaihin ja myös sunnuntaisin, jos talossa silloin järjestetään tapahtumia.

Konserttien lisäksi talon sisätiloihin pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla. Syntyhistoriasta ja arkkitehtuurista kertovia kierroksia järjestetään ympäri vuoden maanantaista lauantaihin muulloin paitsi juhlapyhinä. Lippu kierrokselle maksaa muistaakseni viisi euroa, ja paikan sinne voi ja se kannattaakin varata etukäteen lipunmyynnistä.

Ulkoa talon ihastelu on totta kai ilmaista, ja jos nälkä iskee, välipalaa voi nauttia aulan ravintolassa. Ravintola on muutoin teneriffalaisittain melko hintava, mutta kivan leipä-tuoremehu-kahvi-aamiaisen talosta saa edullisesti muutamalla eurolla.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: