Kolme kivaa ravintolaa Tallinnassa

Kuten viimeksi kerroin, tänä syksynä reissaamiset ovat jääneet vähäisiksi. Nämä tyypilliset: ei ole ollut aikaa eikä rahaakaan, kun tarkoituksena on ollut säästää kaikki ylimääräinen Teneriffalle. Kävimme kuitenkin yhden yön minilomalla naapurikaupunki Tallinnassa reilut pari kuukautta sitten, ja se teki hyvää.

Tallinna muuttuu minusta ihanammaksi paikaksi joka kerta, kun siellä käy. Eikä tästä ole vähiten syyttäminen kaikkia niitä kivoja ravintoloita ja kahviloita, joita Tallinnaan taitaa tulla koko ajan lisää.

Syyskuun reissu oli erityisen hyvä juuri ruokamatkailukohteena. Kaikki ravintolavalinnat osuivat nimittäin harvinaisen nappiin.

Lisäksi minulle oli ainakin melko iloinen yllätys, että kaikki ruokapaikat, joissa kävimme, olivat vanhassakaupungissa. Kalamajaa on viime vuosina hehkutettu kaikkialla, mutta meillä ei käynyt tällä reissulla mielessäkään, että olisi tarvinnut lähteä sinne asti.

 

Vegan Restoran V – Rataskaevu 10

Saavuimme Tallinnaan perjantaina puolenpäivän jälkeen, mistä suuntasimme saman tien lounaalle. Googlasin hotellilla, että vanhassakaupungissa on muistaakseni Viron ensimmäinen vegaaniravintola Vegan Restoran V, ja päätimme mennä sinne.

V:tä on kehuttu tosi monessa blogissa, ja minun on pakko yhtyä kehujien joukkoon. Olen itse kalaa ja maitotuotteita käyttävä kasvissyöjä, joten välissä on ihanaa, kun listalta voi tilata ihan mitä tahansa. Puolisoni on ihan kaikkiruokainen, mutta hänkään ei jäänyt kaipaamaan lihavaihtoehtoja.

V on ihanan tunnelmallinen, pienehkö ravintola. Me oltiin liikkeellä myöhäiseen lounasaikaan, ehkä joskus kahdelta, joten pärjättiin ilman pöytävarausta. Kiireiseen aikaan sellainen kannattanee kuitenkin tehdä.

Jälkikäteen bloggaamisessa on tietenkin se huono puoli, ettei ilman muistiinpanoja ole hajuakaan, mitä on syönyt. Listalla oli kuitenkin monia aasialaisesta keittiöstä inspiroituneita vaihtoehtoja, ja jotain sellaista valitsin itsekin, kuten kuvasta näkyy. Sen muistan, että ruoka oli hyvää.

Jälkkäriksi oli pakko maistaa herkullisen näköistä cupcakea. Itse tekisin kuppikakun tuorejuustosta ja kermasta, mutta jos ei käytä maitotuotteita, vegaaniversiokin oli vallan mainio.

IMG_20141209_110139 IMG_20141209_110058

 

Leib Resto ja Aed – Uus street 31

Pitkä nimi, josta käytän nyt vaan muotoa Leib. Se tarkoittaa muuten leipää.

Leibkin oli googlettelun ja osittain myös sattuman tulos. Meidän hotelli nimittäin sijaitsi sellaisessa paikassa, että lähin vanhankaupungin sisäänkäynti oli juuri siinä Leibin lähellä.

Olin lukenut jostain blogista, että Leibiin on aika turha yrittää ilman pöytävarausta. Päätimme joka tapauksessa käydä kysymässä, josko tilaa sattuisi olla, ja kävi hyvä tuuri. Ravintola on aika iso, joten vaikka siellä oli perjantai-iltana paljon porukkaa, myös tyhjiä pöytiä löytyi.

En taaskaan muista ihan tarkkaan, mitä söin. Listakin näyttää nyt vaihtuneen, joten siitäkään ei ole muistelussa apua. Pääruokani oli joka tapauksessa ”jotain kalaa” – ja muuten parasta kalaa, mitä olen koskaan syönyt. Jälkkäriksi otin kuvassa olevan, niin ikään ihanan crème brûléen.

Erityisesti mieleen on jäänyt aivan superhyvä palvelu, etenkin nuori naistarjoilija, joka puhui aivan täydellistä englantia, eikä ollut ravintolan kohteliaasta meiningistä huolimatta kuitenkaan liian muodollinen vaan jopa nauroi meidän kömpelölle läpänheitolle.

Leib on ihan ehdottomasti yksi parhaista ravintolakokemuksista, joita mulla on, ja aion aivan varmasti mennä sinne seuraavallakin Tallinnan-vierailulla – pöytävarauksen kanssa.

IMG_20141209_110006 IMG_20140926_215724

 

XX Sajand – Kullassepa 13

Tänne me päädyttiin väsyneenä, nälkäisinä ja täysin sattumalta lähtöpäivänä, kun oltiin pyöritty kaupungilla pari tuntia ja hotellin aamupalasta oli ehtinyt kulua jo tovi.

XX Sajand oli aika jännä paikka. Sisustuksessa oli pitsiliinoja ja vanhoja valokuvia, mutta samaan aikaan se on jäänyt mun mieleen jotenkin rockhenkisenä.

Ruoka – itselläni vuohenjuustosalaatti – oli oikein hyvää, ja mukavantuntuiselle sohvalle sai jäädä löhöilemään syömisen jälkeenkin. Ehdottomasti myös uuden vierailun arvoinen paikka.

IMG_20141209_105911 IMG_20140927_133416

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: