Huhtikuun parhaat

Hyvää vappua Suomeen! Tai vaihtoehtoisesti leppoisaa toukokuun ensimmäistä muualle maailmaan.

Vappu aiheuttaa minussa monesti lähinnä ahdistusta. Pidän sitä ulkoilmajuhlana, jota vietetään kuitenkin harvoin juhlan luonteeseen sopivassa säässä. En myöskään ikinä Suomessa opiskellessani ehtinyt päästä opiskelijoiden vappuhulinoinnin makuun: ammattikorkeaopiskelijoiden vapunvietosta uupuivat vuosikymmenten tai -satojen perinteet, eikä vappu koskaan oikein onnistunut keräämään omia opiskelukavereitani yhteen.

Minulle sopii siis ihan hyvin se, että Hollannissa vappuaatto ja -päivä ovat ihan tavallisia arkipäiviä, jolloin korkeintaan hyvästellään omapäinen huhtikuu ja toivotetaan tervetulleeksi toivottavasti jo kesäinen toukokuu.

Ja koska vappu ei juuri vaikuta elämänlaatuuni, ajattelin nyt myös listata muutaman asian, jotka kuitenkin huhtikuussa tekivät elämästäni himpun verran parempaa. Tästä listauksesta on tarkoitus tehdä tulevaisuudessa kuukausittainen, listoista ja menneillä asioilla fiilistelyistä kun tykkään.

levis_farkut

Kunnon farkut

Olen yhtien farkkujen ihminen. Kun viime syksynä pitkään kunnialla palvelleet, aikanaan UFF:n rekistä halvalla löydetyt ja aivan täydelliset Acnen farkkuni ratkesivat haaroista, tarvitsin niille korvaajan.

Tein virheen: tilasin uudet farkut nettikaupasta, sovittamatta ja sillä ajatuksella, että muka säästän.

En säästänyt ainakaan hermojani tai hyvää mieltä, enkä lopulta rahaakaan. Joka aamu, kun puin lörpöttävät, pikkuisen liian leveät ja pitkät farkut päälleni, inhosin niitä ja sitä miltä ne tuntuivat. (Silti jätin ne palauttamatta, minkä vuoksi inhosin vähän myös omaa logiikanpuutettani.)

Huhtikuussa viimein kyllästyin ja kävin ostamassa ekat ”levikseni” sitten ala-asteen. Valitsin tarkoituksella melkein sataprosenttista puuvillaa olevat farkut, jotka eivät jousta – eivätkä lökötä! – päällä yhtään. Oi, materiaalirakkautta – miten iloiseksi ne minut tekevätkään!

akg_vastamelukuulokkeet

Vastamelukuulokkeet

Salamatkustaja-blogin Satu kirjoitti talvella joululahjaksi saamistaan Bosen Quiet Comfort35 -vastamelukuulokkeistaan. Postaus sai minut vakuuttumaan siitä, että vastamelukuulokkeet on saatava itsellekin.

Bosen kuulokkeet olisivat kuitenkin käyneet liiaksi opiskelijakukkaron päälle, joten päätin hommata itselleni reippaasti edullisemmat AKG:n N60 NC:t. Saatuani vastamelukuulokkeista päähänpinttymän taisin puhua niistä sen verran usein ja sen verran kaihoten, että mieheni päätti ostaa ne minulle synttärilahjaksi.

Sen jälkeen, kun sain kuulokkeet käyttööni maaliskuussa, olen pitänyt niitä päässä melkein joka päivä. Ne blokkaavat tehokkaasti taustahuminaa ja -hälinää, mikä on pelastanut jo monta opiskelu- ja työpäivää ja ennen kaikkea yhden myöhässä olleen lentomatkan. Vastamelutoiminnon saa myös pois päältä, joten kuulokkeita voi käyttää musiikin kuunteluun ilman, että oma valppaus esimerkiksi liikenteessä kärsii.

Eniten olen yllättynyt siitä, miten kuulokkeet toimivat juostessa miljoona kertaa paremmin kuin korvista kahden minuutin välein putoavat nappikuulokkeet. AKG:n luurit ovat niin pienikokoiset, etteivät ne tunnu lenkkeillessä liian raskailta tai hiostavilta – oikeastaan niiden olemassaolon unohtaa. Ainoa huono puoli on se, etteivät ne ole langattomat.

kirjahylly

Uusi koti

Tartteeko edes selitellä? Meillä on viimein koti, josta oikeasti tykkäämme ja jonka ansiosta voinemme sanoa hyvästit muuttorumballe ainakin seuraavaksi muutamaksi vuodeksi. Tämänkin blogin kirjoittamisen aikana on kuitenkin tullut muutettua jo neljä kertaa, keskimäärin kerran vajaassa vuodessa.

Lisäksi meillä on nyt ekaa kertaa muun muassa kunnon kirjahylly (Helsingissä palvellutta Ikean Kallaxia ei lasketa kyseiseen kategoriaan). Mitä mä sanoin tästä materiaalirakkaudesta? Ah, suuret pikkuilot!

Mistä pikkujutuista sinä ilahduit huhtikuussa?

7 ajatusta aiheesta “Huhtikuun parhaat”

  1. Paljon onnea uuteen kotiin! Samaistun niin tuohon farkkujuttuun, inhoan ostaa uusia farkkuja (onko mitään inhottavampaa hommaa?) ja huhtikuussa kävi sitten niin että kaikki rakkaimmat farkkuni (3 kpl) ratkesi kaikki yhtä aikaa. Tosi kiva 🙂 ei auttanut kun lähteä farkkuostoksille, onneksi löysin ne aika kivuttomasti! Ihanaa toukokuuta sinne!

    1. Kiitos paljon, Laura! Argh, farkkujen ostaminen on kyllä niin tuskaa. Mutta hyvä, että löysit uudet aika ongelmattomasti. Ihanaa toukokuuta myös sinne! 🙂

      1. Ihanaa, Satu, että innostuit tästä! Kävinkin lukemassa juttusi. Välissä on hyvä keskittyä positiivisiin juttuihin. 🙂

  2. Onnea uuteen kotiin! Minun huhtikuun suurin ilo oli ehdottomasti ne kaikki matkat, mitä tuohon yhteen ainoaan kuuhun mahtui! Sekä koti- että ulkomailla.

    1. Kiitos paljon! Oi, matkat tuovat kyllä aina piristystä arkeen. Kivaa, että pääsit huhtikuussa vähän reissaamaan!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: