Auringon perässä Los Cristianosiin

Puertossa on ollut viime päivinä vähän harmaata, vilpoista ja sateistakin. Siksi me päätettiin hypätä tänään bussiin ja suunnata etelään Los Cristianosiin moikkaamaan aurinkoa.

Kuten ilmeisesti muillakin Kanariansaarilla, myös Teneriffalla lämmöstä ja auringosta pääsee varmimmin nauttimaan saaren eteläpuolella, sillä pilvet ja sateet jäävät usein keskellä olevan vuoriston pohjoispuolelle. Täällä Teneriffalla ne tuntuvat jäävän nimenomaan Puerto de la Cruziin, sillä esimerkiksi niin ikään pohjoisessa olevassa Santa Cruzissa on joka kerta siellä käydessämme ollut selvästi lämpimämpää ja aurinkoisempaa kuin täällä kotikylässä.

cristianos4cristianos2

Puertosta pääsee suoraan Los Cristianosiin yhdellä bussilla. Osa vuoroista menee kuitenkin vain Teneriffan eteläiselle lentokentälle, ja me matkustettiin juuri tuollaisella vuorolla. Ajateltiin, että ei ehkä oteta kovin isoa riskiä, vaan voidaan varmasti jatkaa matkaa lentokentältä toisella bussilla, ja niinhän se menikin.

Reina Sofían kenttä on Teneriffan kahdesta lentokentästä se selvästi isompi, ja sieltä on vain sellaiset kymmenisen kilometriä matkaa Los Cristianosiin.

cristianos3 cristianos5

Olen käynyt Cristianosissa ainoastaan kerran aiemmin, silloin kun autoilimme Teiden kansallispuistossa. Se on suoraan sanottuna turistirysä, eikä sieltä pikaisella silmäyksellä löydä juuri muuta kuin tusinaravintoloita, joiden ruokalistat ovat kilometrin pituisia ja kahdeksalle kielelle käännettyjä.

Koska meillä oli perille päästessä hirveä nälkä, päädyimme tietenkin juuri tuollaiseen paikkaan syömään eikä arpa osunut kovin hyvän paikan kohdalle. Olen harvoin syönyt yhtä huonoa pizzaa (kasvispizza, jonka päällä oli keitettyjä kananmunia – ööh), mutta onneksi silläkin lähti nälkä vähäksi aikaa.

cristianos1 cristianos10

Sen jälkeen kun olimme vaellelleet kaupungissa pari tuntia, törmäsimme kuitenkin moneen kivaankin juttuun. Heti kun lähdimme pois rantakadulta, vastaan tuli monta viihtyisän näköistä tapas-paikkaa ja pari kahvilaakin. Myös kauppoja ja muita palveluita Cristianosissa näyttäisi olevan ihan mukavasti. Mun olikin tarkoitus etsiä sieltä kirjakauppaa, josta saisi englanninkielisiä kirjoja, mutta lopulta unohdin koko jutun.

Kuten kuvista näkee, Cristianosissakin oli nyt jonkin verran pilviä, mutta ei onneksi pelkkää pilveä, kuten täällä Puertossa. Uskaltauduin rannallekin ensimmäistä kertaa koko reissun aikana!

Kuten olen aiemminkin sanonut, en jaksaisi asua yhtään pysyvämmin Cristianosissa tai jossain muussa lomakylässä. Jos kuitenkin tulen vielä joskus viikon pakettimatkalle Teneriffalle, valitsen varmasti kohteeksi Cristianosin tai Las Américasin, sillä mulle ne aurinko ja lämpö ovat lyhyellä talvilomalla tärkeimmät jutut.

cristianos6 cristianos8 cristianos7 cristianos9

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: