Ateenalainen ihme – vegeravintola

No, nyt on hyvä hetki. Nimittäin sille, että otan ihkaensimmäistä kertaa osaa Instagram Travel Thursday -tempaukseen myös blogipostauksen merkeissä.

Olen osallistunut IG Travel Thursdayhin monta kertaa Instagramin puolella, sillä kuvan jakaminen on suhteellisen nopeaa hommaa ja tempauksen ansiosta olen löytänyt paljon uusia, kivoja seurattavia Instagram-käyttäjistä ja blogeista.

Miksi en sitten ole aiemmin näpytellyt aiheeseen liittyvää blogipostausta?

Noh, tekniset ongelmat, töiden ja opintojen vuoksi kiireiset torstait, älypuhelimen edessä paljastuva tyhmyys… Syitä oikeastaan riittää, mutta nyt oon oppinut siirtämään Insta-kuvani tietokoneelle ja olen myös kesälomalla. Mennään siis asiaan.

Käppäilin maanantai-iltana laivamatkan jälkeen Ateenassa Syntagman metroasemalta kohti läheistä Nikis-katua. Olimme matkaseuranani toimineen puolisoni kanssa varanneet hotellin Kreikan-reissun viimeiseksi yöksi samannimisestä hotellista.

Matkalla hotelliin silmät meinasivat tippua päästä. Bongasin nimittäin kadun varrelta kasvisravintolan. Mitä hittoa!

Itse olen jättänyt punaisen lihan ja siipikarjan omalta lautaseltani seitsemisen vuotta sitten, eli olen asustanutkin Kreikassa kasvissyöjänä.

Mutu-tuntumalta sanottuna maassa ei suhtauduta aivan yhtä avarakatseisesti kasvissyöntiin kuin vaikkapa Suomessa, joskin ilokseni en ole myöskään kertaakaan tavannut kreikkalaista, joka kertoisi ”Mulla on pupujen kanssa sellainen sopimus…” -alkuisia vitsejä.

Yleisesti ottaen Kreikka on kasvissyöjälle ihan hyvä matkakohde. Nälissään ei tarvitse olla ainakaan jos syö maitotuotteita, sillä muun muassa alkuruuissa, salaateissa ja pastoissa riittää valinnanvaraa.

Kuitenkin melkein kaikki perinteiset kreikkalaiset ruoat ovat lihapitoisia, enkä muista ennen maanantaita nähneeni maassa yhtäkään puhdasta kasvisravintolaa.

Avocado-ravintola sijaitsee tosiaan aivan Ateenan ydinkeskustassa. Sinne kävelee keskusaukio Syntagmalta alle viidessä minuutissa, ja ravintolan vieressä on luomuruokakauppa, jonka valikoima on samankaltainen kuin vaikkapa Ruohonjuuressa.

Avocadon ruokalistalla on paitsi alkupaloja myös salaatteja ja pääruokia. Osa annoksista sopii myös vegaaneille, ja esimerkiksi kahviin tai smoothieen voi valita lehmänmaidon sijasta mantelimaitoa tai soijamaitoa.

Me nautimme kevyttä lounasta Avocadossa tiistaina, ja uskallan kyllä suositella paikkaa muillekin.

Puolisoni valitsi listalta falafel-lautasen, tuoreen appelsiinimehun ja cappuccinon. Itse tilasin vain proteiinismoothien, mutta sain lopulta popsia myös kasvispyöryköitä ja tabbouleh-salaattia. Ruoka maistui mainiosti, ja myös palvelu toimi hyvin. Tarjoilijat kävivät monta kertaa varmistamassa, että kaikki on hyvin.

Erikseen täytyy mainita, että jälkkäriksi tilattu cappuccino oli sellaista kuin sen pitäisikin olla. Oikein tehtyjä espressojuomia näkee Kreikassa yhtä harvoin kuin kasvisravintoloita, joten se ilahdutti meikäläistä melkein enemmän kuin hyvä ruokapaikka (terveisin kahvinatsi).

Uskon, että Kreikassakin kasvisruokakulttuuri kehittyy koko ajan, eikä Avocado varmastikaan ole ainoa kiva kasvisruokaan keskittynyt ravintola. Villi veikkaukseni on, että vegeravintoloita saattaa löytyä Ateenaa paremmin maan toiseksi suurimmasta kaupungista Thessalonikista.

Kuulisinkin mielelläni hyviä vinkkejä kasvisruokapaikoista myös teiltä, olivat ne sitten Kreikassa, Suomessa tai jossain muualla!

IMG_20140723_210933.jpg

IMG_20140723_215339.jpg

IMG_20140723_215411.jpg

Avocado – Food For Life, Nikis 30 – Ateena, www.avocadoathens.com

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä Suomessa toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Wanderlust Expert. Ohjeet osallistumiseen löytyvät muun muassa Sadun blogista.

Pst! IG Travel Thursdayn sääntöjen mukaisesti tätäkään postausta ei ole tehty yhteistyössä ravintolan tai minkään muunkaan tahon kanssa, vaan kyseessä on muille Ateenaan suuntaaville kasvissyöjille suunnattu puhdas menovinkki ja bloggaaja on itse maksanut laskunsa. 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: