Arvio: Långvikin kylpylähotelli

Viime viikonlopun miniloma ei päättynyt Hankoon. Menimme nimittäin vielä yöksi Kirkkonummelle Långvikiin.

Ennen kuin lähdimme ajelemaan kotoa kohti Hankoa, yritin googletella sieltä hotellia. Tietenkään Suomen ykköskesäkaupungista ei sellaista saa näin lyhyellä varoajalla, mutta jostain tuli vastaan Långvik.

Långvik on juuri sellainen kohde, jolle vielä pari vuotta sitten vähän naureskelin. Silloin tuntui kovin persoonattomalta ja tylsältä ajatukselta lähteä johonkin naapuripitäjän kylpylähotelliin lomailemaan.

Ehkä se on vähän persoonatonta edelleen, mutta myös aika rentouttavaa. Niin kuin Marinella on #suomiretki-kampanjallaan osoittanut, irtioton ei tarvitse aina olla kaukana.

Sijainti

Långvik ei tosiaan ole kaukana Helsingistä vaan puolen tunnin ajomatkan päässä.

Valitettavasti muulla kuin omalla autolla sinne tuntuu kuitenkin pääsevän aika huonosti. Nopealla selvittelyllä en keksinyt, miten koko matkaa taittaisi julkisilla, sillä Långvik on aika metsän keskellä.

Kirkkonummen asemalta matkaa on kuitenkin vain reilut kymmenen minuuttia, eli junamatkaa voi jatkaa taksilla. Lisäksi Långvikin hotellilla on yhteistyökumppanina Helsinki Limo -niminen yhtiö, joka järjestää kyytejä pääkaupungista hotellille erinäköisillä ja -kokoisilla autoilla.

Ensivaikutelmia

Ensimmäinen ajatus Långvikin hotellista oli melkein unenomainen.

Paikka oli tosi rauhallinen, ja heti huomasi, että kyseessä on nimenomaan aikuiseen makuun sopiva kylpylä. Hotellivieraista suurin osa näytti olevan nuoria pariskuntia, ja mahtuipa joukkoon yksi polttareita viettävä tyttöporukkakin.

Hotellihuoneeseen päästyämme ilahduimme suuresti, kun sänky olikin parivuode. Varausjärjestelmä oli nimittäin näyttänyt, että jäljellä olisi ollut vain kahden erillisen vuoteen huoneita, mikä vähän harmitti etukäteen.

Huone oli muutenkin siisti ja tyynyt sopivan kuohkeita. Eikä kokolattiamattoja – siitä kiitos!

Meidän huoneessamme oli merinäköala. Se maksoi parikymppiä halvinta huonetta enemmän, mutta näkymä ikkunasta päihitti kyllä toisella puolella olleen parkkipaikkamiljöön.

Kylpylä

Vaikka olimme perillä vasta iltaseitsemän maissa, ehdimme piipahtaa allasosastolla ennen sen sulkeutumista.

Ensimmäinen ajatus oli, että hitto, mikä sokkelo. Opasteita oli heikosti, minkä vuoksi emme alkuun edes tienneet, missä kerroksessa allasosasto on (vastaus: ensimmäisessä, kun respa taas on toisessa kerroksessa).

Myös itse allasosasto oli labyrinttimainen, joten sen hahmottamiseen meni hetki. Muuten paikka oli kyllä hieno. Toisin kuin lapsille sopivista kylpylöistä, Långvikista löytyy oikea uima-allas ja sen lisäksi pari poreallasta sekä kylmäallas.

Porealtaaseen voi ostaa skumppalasillisen viereisestä jacuzzi-baarista. Lämmittely onnistuu takan ääressä – aika jees.

Syöminen

Yksi hotellin parhaista puolista oli mielestäni sen brunssimaisen monipuolinen buffet-aamupala. Se myös tarjoillaan viikonloppuisin melkein brunssiaikaan, aina kahteentoista saakka.

Rakastan hotelliaamupaloja mutta myös nukkumista ilman herätyskelloa. Tuntuikin tosi kivalta, että puoli kymmeneltä heräämisen jälkeen ehti vielä hyvin saunoa ja käydä syömässä ennen check-outia.

Illalla testaamamme hotellin a la carte -ravintola Långvik Bistro sen sijaan oli pieni pettymys, sillä hinta–laatu-suhde ei aivan kohdannut. Kyseessä on toki fine dining -ravintola, mutta siinä vaiheessa kun viinin hinta lähentelee luokkaa euron per senttilitra, jossain saattaa olla vähän ilmaa.

Joka tapauksessa ruoka oli maittavaa ja palvelukin hyvää, ja sehän on lopulta tärkeintä.

Långvik Congress Wellness Hotel, Tanskarlantie 9 – Kirkkonummi, www.langvik.fi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: