Viime hetken halloween-asu omasta kaapista

Päätimme lauantaina lähteä aika suunnittelemattomasti halloween-bileisiin Haagiin.

En ole koskaan aiemmin juhlinut halloweenia, jos joskus vuonna 1999 lapsuudenkotini varastossa (…) järjestettyjä lastenbileitä ei lasketa, mutta kiitos parikymppisten, aktiivisesti bilettävien opiskelukavereideni, tiesin juhlaa vietettävän Hollannissakin aika yleisesti.

Nettilähteiden perusteella halloweenin vietto yleistyy täällä koko ajan. Mututuntumalla tuntuu, että samoin on Suomessa. Ainakin tänä viikonloppuna some-feedini ovat olleet täynnä kotimaisia halloween-bileitä ja naamiaisasuisia ystäviä – ja minusta tuntuu, että tämä on ensimmäinen vuosi, kun näin on ollut.

Kuva: Kristina Paukshtite / Pexels / CC0

Naamiaisjuhlaan on totta kai pukeuduttava asianmukaisesti, joten käytin lauantai-iltapäivän Pinterestin selailuun. Halusin kostyymin mielellään niin, että oman vaatekaapin sisältö riittäisi siihen.

Helposti toteuttavaa kauhuhahmoa en keksinyt, joten aloin miettiä muita vaihtoehtoja. Ensiksi tuli mieleen Pulp Fiction -hahmo Mia, jota esitti elokuvassa Uma Thurman. Se olisi sinällään helppo: asuun tarvitsisin mustat housut, korkkarit ja vähän liian ison, valkoisen paitapuseron. Valitettavasti tukkani on vääränvärinen, joten lopulta hylkäsin ajatuksen.

Musta mekko ja lepakonsiivet -yhdistelmä olisi myös helppo toteuttaa. Mutten omista sopivaa, mustaa kangasta tai huivia, joten tämäkin idea siirtyi ehkä johonkin tuleviin Halloween-bileisiin.

Sitten törmäsin Maija Poppaseen.

Maijalla on usein päällään valkoinen, konservatiivisen näköinen paitapusero (löytyy), musta tai sininen hame (en omista kellohelmaista, mutta pari muunlaista mustaa hametta kylläkin), mustat sukkikset (vaatekaapin kulmakiviä), mustat kengät (viime talvena ostetut Wondersit toimivat täydellisesti) ja hattu (mies suostui lainaamaan helkutin kallista Fedoraansa – tässä parisuhteessa luottamusasiat taitavat olla kunnossa).

Koska halloweenina saa hullutella, laitoin naamaan enemmän pakkelia kuin vuosiin, eikä samaan baariin tullut kaverimme ensin tunnistanut minua. Apuna olivat Youtuben meikkitutoriaalit, joiden innostamana päädyin tuhraamaan hyvin hövelisti poskipunaa, silmänrajausväriä ja kirkkaanpunaista huulipunaa.

Nauhan Maijan punaista rusettia varten leikkasin vanhasta, huonoon kuntoon menneestä paidasta, ja hattuun kiinnitin yhden kukkahiuskoristeen ja pari kartongista askartelua kukkaa. Sateenvarjo oli taitettavaa mallia, mutta onko tuo nyt niin justiinsa?

Lopputulos ei ollut ehkä ihan Julie Andrews Maija Poppasena, mutta mielestäni kuitenkin tarpeeksi sinne päin, helposta ja edullisesta ratkaisusta puhumattakaan.

Vai mitä sanotte? Ainakin yksi kaverimme tunnisti hahmon, joten ihan pieleen ei kai mennyt.

Juhlitteko te tänä vuonna halloweeniä? Entä onko teillä kokemuksia viime hetken naamiaisasuista?

4 ajatusta aiheesta “Viime hetken halloween-asu omasta kaapista”

 1. Tuossa ei näy alaosa, mutta yläosa on ihan Maija Poppasta. Iso musta käsilaukku olisi vielä tietysti yksi osa tämän nannyn habitusta. Sinne voi sitten halutessaan änkeä vaikka sen viherkasvin ja naulakon… 😀
  Mä en ole ollut halloween-bileissä. Musta se on kuitenkin hieman liian amerikkalaista hössötystä. Pyhäinpäivän idea Suomessa on kuitenkin vähän erilainen. En ole naamiaisia vastaan, mutta minun päässäni ne yhdistyvät enemmän Suomessa Vappuun ja Kanarialla karnevaaleihin. Hmmm… mehän ollaan lomalla Kanarialla karnevaaliaikaan… Pitäisköhän…? 😉

  1. Kiva, että tunnistit yhteneväisyyksiä! 🙂 Harmittaa, että asu valmistui vasta niin myöhään, että ulkona oli jo säkkipimeää. Olisi ollut kiva saada paremmat kuvat ja koko asusta. Iso, musta käsilaukku oli kuitenkin mukana!

   Olen toki itsekin kasvanut ihan erilaiseen pyhäinpäivän perinteeseen. Olisi itse asiassa kiva, jos täällä päinkin Hollantia juhlittaisiin mieluummin karnevaaleja, mutta se ei täällä protestanttialueella ole mikään juttu. Ihanaa, että te satutte olla Kanarialla karnevaaliaikaan! Sinne vaan tälläytymään. 🙂

 2. Tuo on aivan ihana Halloween asu! Tosi söpö ja hyvin keksitty noin viimetinkaan! Täällä Briteissä Halloweenia juhlitaan ahkerasti ja asuperinteet (ainakin naisilla) taitaa olla enemmän tyylillä ”mitä vähemmän vaatetta sen parempi”….Itse en ole Halloweenia juhlinut vuosiin, tosin kurpitsoja tulee ostettua koristeeksi. Unohdin myös että naapurin lapset käyvät trick or treat kierroksella ja eilen illalla jouduttiin sitten piilottelemaan verhojen takana kun meillä ei ollut mitään karkkia 😀

  1. Kiitos Laura! Itse asiassa ne halloween-bileet, joissa olimme olivatkin irkkubaarissa. Irlannissakin halloween-perinne lienee vahvempi kuin Hollannissa. 🙂 Hahaa, hauska kuvitella teidät piilottelemassa verhojen takana! Oon kyllä ollut kutakuinkin samassa tilanteessa yhtenä pääsiäisenä Helsingissä, kun oven taakse eksyi sellainen ehkä parivuotias lapsi äitinsä kanssa virpomaan, eikä mulla ollut antaa hänelle muuta kuin rahaa. 😀

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: