Kilotolkulla suomalaisia herkkuja kotiovelle

Jos ihanien ihmisten näkemistä ei lasketa, Suomen-reissulla on minusta parasta ruokakaupassa käyminen. Hamstraan yleensä itselleni tuliaisiksi ainakin ruisleipää, turkinpippureita, lakritsaa, suklaata ja tummapaahtoista suodatinkahvia sekä kasan suomalaisia lehtiä. Ja tietty syöpöttelen liikaa koko loman ajan.

Tuliaisia hamstratessa on kuitenkin se ongelma, että matkustan yleensä käsimatkatavaroiden kanssa, jolloin laukun herkkukapasiteetti on rajallinen. Toisin sanoen ruisleivät ja karkit katoavat kaapista yleensä parissa päivässä.

Yhteistyössä Taste of Finlandin kanssa *
tasteoffinland2
Arvannette, kuka oli myös kiinnostunut uudesta laatikosta…

tasteoffinland1

Elokuussa toimintansa aloittaneen Taste of Finlandin yrittäjät ottivat minuun muutama viikko sitten yhteyttä kysyäkseen, olisinko kiinnostunut tekemään yhteistyötä heidän kanssaan: he voisivat lähettää minulle herkkupaketin Suomesta ilmaiseksi ja voisin halutessani kirjoittaa siitä blogissani.

Olin kuullut Taste of Finlandista jo aiemmin Facebookissa, sillä veljeni ja eräs ystäväni tägäsivät minut muutama viikko sitten yrityksen järjestämään kilpailuun, jossa arvottiin yksi herkkupaketti (kiitos, kun ajattelitte minua <3). Yritys jäi mieleeni, koska palvelu kuulosti sellaiselta, jolle minulla voisi hyvin olla käyttöä. Olin siis tosi iloinen yhteistyöehdotuksesta ja siitä, että pääsisin testaamaan palvelua ilmaiseksi.

tasteoffinland4

tasteoffinland3

Paketin valinta oli vähän vaikeaa, sillä kaikissa vaihtoehdoissa oli paljon sekä omia lempparituotteita että sellaisia, joista en niin pidä. Lopulta päädyin silloisen valikoiman isoimpaan pakettiin Beariin, koska siinä oli lempikeksejäni Dominoita ja Fasu-paloja sekä turkinpippureita ja Pandan lakuja.

Itse tilauksen tekeminen onnistui parissa minuutissa. Palveluun ei tarvitse tehdä esimerkiksi profiilia, mikä oli kiva juttu. Maksun voi hoitaa luottokortilla (Visa, Mastercard, Amex) tai Paypalilla, ja tilausvahvistus ja seurantakoodi tulivat ainakin omalla kohdallani samantien sähköpostiin.

Paketti saapui meille perille tasan viikko tilaamisen jälkeen. (Seurantakoodi paljasti, että se vietti ennen Hollantiin tuloa päivän Saksassa. Tykkään seurata paitsi ihmisten myös pakettien seikkailuja. Heh.)

Hollannissa paketit toimitetaan melkein järjestäen kotiovelle, mikä on minusta tosi näppärää ja ostan melkein kaikki uudet jutut nykyään netistä. Tässä tapauksessa se oli erityisen kätevää, koska paketti painoi kuusi kiloa!

Tuotteet oli pakattu tiiviisti pahvilaatikkoon, joten ne olivat pääosin priimakunnossa. Ainoastaan kaurahiutalepakkauksen kulma oli vähän kärsinyt, suklaalevy haljennut ja Domino-paketin avatessani huomasin, että ylimmät keksit olivat vähän halkeilleet. No, eipä tuo onneksi makuun vaikuta.

tasteoffinland5

tasteoffinland7

Hollannissa esimerkiksi näkkäri ja hapankorppu kuuluvat (onneksi!) perusruokakauppojen valikoimaan. Lisäksi suomalaisia herkkuja myydään ainakin Rotterdamissa ja Amsterdamissa.

Olen kuitenkin sen verran laiska, että tykkään ajatuksesta, että isomman määrän Suomi-herkkuja voi klikkailla ostoskoriin netissä ja ne kannetaan koti-ovelle. Toimitusmaksukin Hollantiin on vain kympin: maksoin saman verran, kun tilasin tällä viikolla kenkälestit Saksasta.

Tänä vuonna vietämme taas suomalaista joulua Hollannissa, sillä vanhempani ovat tulossa meille kylään. Sen takia herkkuja on tarkoitus säästellä mahdollisimman paljon jouluksi. Voisin hyvin kuvitella käyttäväni Taste of Finlandin palveluita myöhemminkin etenkin juuri juhlien lähestyessä tai muissa erityistilanteissa.

tasteoffinland8

tasteoffinland6

Vielä paremman palvelusta tekisi se, jos pakettien sisältöön voisi vaikuttaa itse enemmän. Mutta toisaalta se voisi olla hankala toteuttaa niin, että bisnes olisi kannattava, ja etenkin lahjaksi ostettaessa valmispaketti on kätevä.

Toivoisin myös, että voisin lähettää herkkupaketin Argentiinassa asuvalle veljelleni, joka sitä varmasti arvostaisi enemmän kuin kukaan muu tuntemani ihminen! Valitettavasti pakettien lähetys Etelä-Amerikkaan olisi Taste of Finlandin yrittäjien mukaan ainakin vielä näin yrityksen alkutaipaleella asiakkaille niin kallista, että tuota mahdollisuutta ei toistaiseksi ole. Euroopan lisäksi Taste of Finland toimittaa kuitenkin herkkuja jo Pohjois-Amerikkaan, Australiaan ja joihinkin Aasian maihin.

Mites te, tilaisitteko ulkomaille suomalaisia herkkuja?

* Taste of Finland tarjosi minulle Bear-herkkupaketin postikuluineen

 

 

 

2 ajatusta aiheesta “Kilotolkulla suomalaisia herkkuja kotiovelle”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: