Tylsä eli täydellinen loma

Jokin aika sitten vietin illan Santorinia muistellen: maailman tunnetuimpia auringonlaskuja, valkoiseksi kalkittuja kivitaloja, rosoisia rantoja ja täydellistä ruokaa. Muistitikulta löytyi aika monta valokuvaa, joista muutama suosikkini kuvittaa tätä postausta.

Vietin Santorinilla viikon toissa kesänä, ja ihan totta puhuakseni se oli vähän tylsä kohde.

Saaren pinta-ala on 79 kilometriä, ja siellä asuu alle 15 000 ihmistä – siis saman verran kuin suomalaisella paikkakunnalla, jota joku saattaa nimittää kaupungiksi, mutta mikä kuulostaa aika huvittavalta.

Kun tämän tiedostaa ennen lomaa, tylsyys on ihan myönteinen asia. Santorini ei ole seikkailukohde, vaan lomakohde täydelliseen nollailuun.

Kamari

Kamari on turisteille rakennettu kylä, jossa suuri osa saaren hotelleista on. Se oli myös meidän kotimme loman ajan.

Lomakylä on aina lomakylä, mutta meidän tarpeisiimme Kamari oli ihan soppeli.

Hotellilta rantaan oli minuutin matka. Rantabulevardilta löytyi vieri vierestä ravintoloita, kahviloita ja jätskibaareja. Meluisat yökerhot – no, ne loistivat poissaolollaan.

Auton vuokraus

Parina päivänä vuokrasimme auton, mitä suosittelenkin kaikille, joita ajaminen kapeilla ja osittain vuoristoisilla teillä ei pelota. Santorinia näkee nimittäin parhaiten omalla menopelillä.

Yleensä Kreikassa auton saa vuokrattua joko itsenäisesti vuokraamosta tai hotellin kautta. Päivävuokra on halvimmillaan noin 30-50 euroa.

Santorinin näkee autolla nopeasti, ja sillä pääsee paikkoihin, joihin ei muuten välttämättä osaisi mennä.

Me kävimme monella vuoriston keskellä olevalla, pienellä kivikkorannalla ja yhden auringonlaskun onnistuimme katsomaan jossain keskellä ei mitään, kaukana Oian ja Firan ihmislaumoista.

Fira

Laumoista huolimatta pääkaupunki Firasta, jossa ylivoimaisesti suurin osa santorinilaisista asuu, muodostui suosikkipaikkani.

Siellä vietimme monta päivää ja iltaa tavernoissa herkutellen. Firassa on myös paljon kauppoja, joista kirjanörtin mieleen jäi parhaiten ihana kaksikerroksinen kirjakauppa. Sen nimeä en tietenkään enää muista.

Jos auton tai skootterin vuokraus ei sovi suunnitelmiin, esimerkiksi Kamarista Firaan pääsee nopeasti bussilla.

Oia

Postikorteista tuttu Oian kylä on valkoisine taloineen ja marmorilaatoituksineen hengästyttävän upea, mutta juuri muuta tarjottavaa sillä ei olekaan.

Ravintolat ovat kalliita, ja niistä puuttuu kreikkalaisen tavernan rento rähjäisyys.

Auringonlaskun aikana Oia on Santorinin suosituin paikka, mikä tarkoittanee sitä, että koko auringonlasku saattaa jäädä näkemättä. Emme kokeilleet tätä yhtenäkään iltana, sillä emme halunneet Oiaan illalliselle.

Oletko sinä käynyt Santorinilla? Mitä tykkäsit?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: