Päivä Lissabonissa

lissabon8

lissabon7(1)

Mitä opin Portugalin-reissulla? No, ainakin sen, että lyhyillä reissuilla minun ei kannata yrittää säästää muutamaa kymppiä luopumalla mukavasta tavasta majoittua.

Leiriassa yövyin kolme yötä kivassa ja edullisessa perheomisteisessa hotellissa. Lissaboniinkin olin varannut halvan majoituksen, mutta lopulta paikka oli niin kamala, etten olisi halunnut maksaa siitä senttiäkään.

Joku voisi perustella sanomalla, että vanhemmiten muuttuu nirsommaksi, mutta itse en ole oikein koskaan lukeutunut siihen porukkaan, jolle on ihan sama missä nukkuu. Niinpä yövyin hostellissa yhden yön, ja aamulla pakkasin kamani ja suuntasin kunnolliseen hotelliin reissun viimeiseksi yöksi.

Eipä ole kaduttanut, vaikka kukkaro kevenikin odotettua enemmän. Lyhyt reissu saa tuntua lomalta.

lissabon2

lissabon3

Ehdin tosiaan viettää Lissabonissa vain yhden kokonaisen päivän, eikä semmoinen aika riitä kuin kevyeen pintaraapaisuun tuon kokoisessa kaupungissa.

Päätin kuitenkin olla potematta syyllisyyttä siitä, mitä kaikkea jää välistä. Menisin sinne minne huvittaisi.

Aamulla vedin ballerinat jalkaan ja käppäilin pulla-kahviaamiaiselle ensimmäiseen vastaantulleeseen kadunvarsikahvilaan. Mietin juuri tänä aamuna, etten ole vielä kertaakaan tänä kesänä päässyt nauttimaan aamiaista ulkosalle, mutta väärin – Lissabonissa senkin pääsi jo kokemaan.

Aamiaisen jälkeen haahuilin päättömästi monta kilometriä. Valokuvasin raitiovaunuja ja ikkunalaudoille viriteltyjä pyykkinaruja, ostin tuliaiseksi hauskan t-paidan ja luin karttaa merenrannalla.

Sitten hyppäsin suunnittelemattomasti lähijunaan ja matkasin läheiseen Cascaisin kaupunkiin. Juna puksutti rantaviivaa pitkin menevää maisemareittiä reilut puoli tuntia, kunnes olimme perillä Estorilin asemalla.

Ostin aurinkovoidetta, makoilin rantakallioilla ja keräsin ballerinojen pohjalliset täyteen hiekkaa.

lissabon10

lissabon9

Illalla yritin nauttia yksin reissaamisesta, josta en yleisesti ottaen kauheasti tykkää. Menin illalliselle juuri sellaiseen ravintolaan, johon itse halusin, enkä kysellyt keltään, haittaako ettei sieltä saa muuta kuin kasvisruokaa. Yllättäen sain seuraa yksin matkustaneesta saksalaisnaisesta.

Siihenkään ei kukaan ärsyyntynyt, että pysähdyin varmaan kymmenen kertaa ikuistamaan kännykän muistikortille uusia lempparipuitani, violettikukkaisia jakarandoja.

lissabon4

lissabon5

Käyn usein reissussa ollessani museoissa tai kiertämässä nähtävyyksiä, ja yritän muutenkin nähdä aika paljon, vaikken aikatauluja teekään. Kyselin täällä blogissakin etukäteen vinkkejä Lissaboniin.

Nyt aikaa oli kuitenkin sen verran vähän, että päätin lopulta ottaa vinkit käyttöön vasta seuraavalla reissulla. Toivottavasti se tulee pian, sillä Lissabon oli juuri niin ihastuttava kuin olin etukäteen kuvitellutkin.

lissabon1

lissabon3

3 ajatusta aiheesta “Päivä Lissabonissa”

    1. Anu Haapala

      Kiitos! Oli kyllä ihana päivä. Mustakin tuo on aivan paras asia yksinmatkustamisessa. Muuten musta onkin sit kyllä kivempaa, kun on seuraa. 🙂

  1. Paluuviite: Reissuvuosi 2015 – Mielilandia

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: