Lepoloma ihanassa Amersfoortissa

Ensin sairastelua, sitten tentteihin lukemista. Sellaista tänne on kuulunut viime viikkoina, minkä vuoksi en ole oikein ehtinyt bloginkaan pariin. Eipä kyllä ole ollut kamalasti kerrottavaakaan, kun aika on mennyt melkein pelkästään neljän seinän sisällä.

Nyt kaksi kolmesta tentistä on kuitenkin takana päin (ja onneksi läpi!) ja seuraava edessä vasta torstaina, joten päätin pitää pikkuisen lukutaukoa ja viedä pian synttäreitään viettävän poikaystäväni yllätysretkelle Amersfoortiin. Sen verran suomalaisia me ollaan, että valitsin kohteen pitkälti yhdestä syystä: löysin nimittäin kivankuuloisen hotellin, josta pystyi varaamaan huoneen omalla saunalla!

amersfoort5

Amersfoortista en tiennyt oikeastaan mitään etukäteen. Mulla oli jonkinlainen aavistus siitä, että kaupunki olisi Utrechtin lähellä, ja siellä Utrechtin maakunnassahan se tosiaan on. Vasta paikan päällä selvisi, että Amersfoort on varsin kaunis kaupunki, joka on perustettu keskiajalla ja jossa on vielä paljon jäljellä satoja vuosia vanhaa arkkitehtuuria.

Keskiaikaiset muurit, joiden sisään kaupungin pyöreänmuotoinen keskusta on aikanaan rakennettu, ovat säilyneet hyvin, ja sittemmin niihin on rakennettu asuntoja. Hotellin respan suosituksesta kävelimme eilen pitkän kävelylenkin Muurhuizeniä ja muita sieviä katuja pitkin. Tuli aika monta kertaa sanottua ääneen, että on tää kyllä nätti kaupunki, ja mietittyä ehkä miljoonannen kerran, että Hollannissa on vaan niin paljon muutakin nähtävää kuin Amsterdam.

amersfoort4

amersfoort

Reissun ajankohta oli sattumalta ihan nappivalinta. Tänne on nimittäin viimein tullut kunnon kevät, ja eilen tarkeni jo istua ilman takkia terassilla. Ja siis tässä mielessä en ole yhtään suomalainen: en menisi ikinä terassille värjöttelemään, jos ulkona voisi vielä käyttää toppatakkia! Nyt vain on jo oikeasti aika lämmin. Matkalla hotellille söin kevään ensimmäisen jäätelön.

Olimme reissussa vain yhden yön ja palasimme tänään kotiin, mutta onneksi hyvin levänneinä, syöneinä ja varastoonkin asti saunoneina. Teki kyllä niin hyvää, että täytyy varmaan ottaa tällaiset viikonloppureissut ihan tavaksi.

2 ajatusta aiheesta “Lepoloma ihanassa Amersfoortissa”

    1. Amersfoort oli kyllä tosi viehättävä ja juuri sopiva kohde tollaiseen pieneen viikonloppubreikkiin. 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: