Lokakuun parhaat

Kalo mina eli hyvää kuukautta, niin kuin Kreikassa toivotetaan!

Marraskuu jo, vaikka ihan juurihan kesä päättyi. Vajaan parin viikon päästä yliopistolla alkavat uudet kurssit, ja kandikin edistyy: palautin pari päivää sitten tutkimusehdotuksen johdannon ja metodien ensimmäisen version.

Odotan jo vähän joulua, jolloin molemmat vanhempani tulevat meille ensimmäistä kertaa kylään, vaikka kauppojen joulutavarahyllyt tuntuvatkin kummalliselta katsottavalta vielä tähän aikaan vuodesta.

Mutta vaikka tekisikin vähän mieli fiilistellä jo marraskuun juttuja, katsotaan vielä vähän ajassa taakse päin ja siihen, mikä teki lokakuustani kivan. Totta puhuakseni lokakuu ei ollut ihan lempikuuni, mutta siitä lisää jutun lopussa.

valurautapannu

Valurautapannu

Vuosien arpomisen jälkeen heitimme toivottavasti elämämme viimeisen teflonpannun roskiin ja ostimme tilalle valurautapannun.

Ja nyt olo on huijattu: olen aina kuvitellut, että valurautapannun huoltaminen on hankalaa ja että ne maksavat pienen omaisuuden. No, uusi pannumme maksoi alle viisikymppiä – ehkä pari euroa enemmän kuin edellinen teflonpannu, jonka pinta oli pilalla parissa vuodessa. Sen huoltamiseen puolestaan ei mene juuri sen kauemmin kuin teflonpannun käsinpesuun.

Valurautapannu on oikeasti ollut yksi parhaista ostoksista pitkään aikaan. Sillä kasvikset (ja kuulemma lihakin) oikeasti paistuvat: sekä ruoka että elämänlaatu paranivat huomattavasti.

lampoaalto

Lämpöaalto

Täällä oli pari kolme viikkoa sitten pitkän viikonlopun mittainen lämpöaalto. Näin pohjoisessa sellainen tuntuu keskellä lokakuuta todella oudolta mutta ihanalta, etenkin kalsean syyskuun jälkeen. Aamut olivat jo hämäriä ja melko vilpoisia, mutta päivällä oli kuumaa ja kosteaa.

Ja edelleen on kuulemma selvästi lämpimämpää kuin yleensä tähän aikaan vuodesta, sellaista 10-15 astetta päivisin (vaikka ei se kyllä täällä merenrannalla aina ihan siltä tunnu.)

leiden

Vapaat aikataulut

Minulla oli vuoden ekassa jaksossa vain perjantaisin lähiopetusta. Se on ollut pelastus, sillä olin syyskuun puolivälistä lokakuun loppuun enemmän tai vähemmän kipeänä.

Minkä tahansa aiemman jakson aikana tilanne olisi ollut katastrofaalinen, mutta nyt homma on lukemattomien sohvalla vietettyjen päivienkin jälkeen suhteellisen hanskassa. Tehtävät tehty, pakolliset tunnit istuttu yliopistolla ja enää tentti tekemättä. Ja se on ensi viikolla, joten pidättehän peukkuja?

Mikä teki sinun lokakuustasi vähän paremman?

2 ajatusta aiheesta “Lokakuun parhaat”

  1. Onni onnettomuudessa siis. Valurautapannut on äitini mukaan (keittiöihmisiä) parhaita pannuja. Kestäviä ja pestäviä, sanoisi hän.
    Mun lokakuuhun kuului omat ja äidin synttärit, uusi lukkari, syysloma, kaksi tenttiä takana ja 6op lisää plakkarissa, salia ja lisää salia ja 700. geokätköni. Noin niinkuin muun muassa. 🙂

    1. Joo, entisenä tarjoilijana en muista ikinä nähneeni teflonpannua ravintolakeittiössä! Onpa sulla ollut tapahtumarikas ja kivankuuloinen lokakuu. 🙂 Olen niin kaivannut liikkumista, mutta tänään kävin eka kertaa lenkillä sairastelun jälkeen ja eiköhän sitä uskalla taas pian salillekin.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: