Yksitoista juttua blogin takaa

Ystäväni Henni Aavalla maalla -blogin takaa haastoi minut jo jokin aika sitten kertomaan yksitoista asiaa itsestäni. Olen nysvännyt asian kanssa, sillä tästä nykyisestä blogistani olen aika tiukasti rajannut henkilökohtaisuudet pois.

Luettuani kuitenkin eri matkablogeissa käytyä keskustelua siitä, miten mukavaa on, jos bloggaaja kertoo jotain itsestäänkin, päätin tarttua haasteeseen. Sitä paitsi haasteet ovat hauskoja: tykkään paitsi tehdä myös lukea niitä. (Paitsi Facebookin arkihaaste oli sieltä itsestään, kuvasiko siinä joku oikeasti arkeaan?)

Summa summarum, seuraavassa on vastaukset yhteentoista kysymykseen, jotka Henni minulle esitti.

Lopuksi pitäisi haastaa yksitoista alle 200 lukijan blogia tekemään samoin, mutta se mulla on pakko jättää väliin. Tuotti ihan liikaa päänvaivaa miettiä noin monta blogia kaikkien näiden hurjien paljastusten päätteeksi. Mutta keksin kyllä kysymykselle hänelle, joka haluaa tehdä tämän!

1. Mitä urheilulajia haluaisit kokeilla?

Argentiinalaista tangoa, salsaa ja sambaa – tietysti luonnollisessa ympäristössään Etelä-Amerikassa. Haaveenani on päästä sinne pidemmälle reissulle, jonka aikana tahtoisin käydä paitsi tanssikurssilla myös opiskella espanjaa.

2. Mitä söisit viimeisellä ateriallasi ennen kuolemaa?
Onpa vaikea kysymys. Koska minun tekee nyt mieli kasvismousakaa, sanon, että söisin sitä pääruoaksi. Pöydässä olisi myös kreikkalaista salaattia, pitaleipää ja saganakia, ja jälkiruoaksi haluaisin italialaista sitruunajäätelöä.

Juomana olisi valkoviiniä – jotain ihan konstailematonta ja halpaa talon litkua. Söisin aterian lämpimässä ja pimeässä Etelä-Euroopan kesäyössä. (Huomaako tästä kenties Kreikan-matkakuumeen? Kolme viikkoa enää!)

3. Mistä teostasi olet ylpeä?
Olen ylpeä useammastakin asiasta, jotka olen uskaltanut tehdä, vaikka ne ovat silloin joskus tuntuneet isoilta ja pelottavilta päätöksiltä. Muutos on nimittäin aina vähän jännittävä juttu.

Muutto toiselle paikkakunnalle ja ensimmäiseen omaan kotiin 16-vuotiaana oli minulle tällainen kokemus: halusin isompaan ja tasokkaampaan lukioon, ja kiitos vanhempieni, pitkällisen kinuamisen jälkeen sain toteuttaa haaveeni ja muutin pieneen kaksioon Rovaniemelle.

Vaikka 16-vuotias on tosi nuori elämään itsenäisesti ja minusta olisi kamalaa, jos omat, mahdolliset tulevat lapseni haluaisivat muuttaa kotoa yhtä nuorena, en silti ole katunut päätöstä kertaakaan.

4. Haluaisitko poistaa jonkun piirteen itsestäsi?
Ehkä sellaisen epävarmuuden, joka saa minut joskus miettimään liikaa sitä, mitä muut minusta ajattelevat. Pieni miettiminen lienee tervettä, mutta liika on liikaa tässäkin asiassa.

5. Mitä ostaisit kukkakaupasta?
Juuri nyt ostaisin lisää kauniita kukkia parvekkeelle ja ison kukkalaatikon yrttejä varten. Muutimme reilu kuukausi sitten isompaan asuntoon, ja olen älyttömän onnellinen parvekkeestamme, kun edellisessä kodissamme sellaista ei ollut.

6. Uskotko horoskooppeihin, miksi/miksi et?
En usko ainakaan lehtien horoskooppeihin, mutta uskon, että tähtimerkeissä on ainakin hieman perää.

Olen itse horoskooppimerkiltäni kalat, ja aika moni piirre, jonka sanotaan olevan ominainen vesimerkille, pätee omalla kohdallani. Varsinkin se, että viihdyn veden äärellä. Yksi suurimmista haaveistani olisi asua jossain lämpimässä maassa aivan meren rannalla. Siellä tuulisi lämpimästi ja tuoksuisi – noh – mereltä.

7. Mitä laulaisit karaokessa jos olisi pakko?
Kuten haastajana toiminut uskollinen karaokekamraattini Henni tietää, minua ei tarvitse pakottaa karaokeen, pikemminkin päinvastoin. Laulan siis mitä tahansa, vielä jonain päivänä jopa Queenin Bohemian Rhapsodyn. Anteeksi jo etukäteen.

8. Mitä haluaisit tehdä seuraavan vuoden aikana?
Haluaisin oppia uutta kieltä tai sujuvoittaa jonkun, jota jo vähän osaan. Se kieli voisi olla esimerkiksi ranska, saksa tai espanja. Kreikkaakin haluaisin oppia paljon lisää.

9. Paras paikka matkustaa?
Koko maailma. En voi vastata tähän mitään muuta, sillä en ole keskinyt vielä yhtään huonoa matkakohdetta.

10. Mitä joku isovanhemmistasi on opettanut sinulle?
En tiedä, tietääkö mummoni tätä, mutta hän on opettanut minulle suvaitsevaisuutta ja rohkeutta tehdä asioita siten kuin itsestä tuntuu hyvältä.

11. Mikä on elämässä tärkeintä?
Se liittyy mielestäni tuohon mummoni opetukseen: elää sellaista elämää kuin itse oikeasti haluaa, välittämättä liikaa muiden odotuksista tai ympäristön paineista.

Mitä mieltä te muuten olette – pitäisikö myös matkabloggaajien kertoa vähän itsestäänkin eikä vaan reissuistaan?

Kuvituksena on täysin summan mutikassa valittuja kuvia vuosien varrelta: eka Rovaniemeltä, toinen Rodokselta ja kolmas Tallinnasta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.