Tunnelmia Candelariasta

Pitkä päivä ja polskiminen kylpylässä saivat mahan murisemaan.

Olimme viettäneet päivän Etelä-Teneriffalla, kävellen siksakkia Los Cristianosin kaduilla ja Adejen rannalla ennen kuin olimme menneet pariksi tunniksi saunomaan ja uimaan kylpylään. Autossa matkalla takaisin Puerto de la Cruziin iski riipivä nälkä.

Teneriffan eteläisen moottoritien varrella, saaren itärannikolla on monia pieniä kalastajakyliä ja -kaupunkeja. Nimistä Candelaria oli jäänyt erityisesti mieleen. Siellähän on jopa jokin oikea nähtävyys, Kanariansaarten suojelupyhimykselle omistettu kirkko, joten kai siellä on ravintoloitakin. Päätimme siis poiketa illalliselle Candelariaan.

 photo candelaria1.jpg

 photo candelaria2.jpg

 photo candelaria5.jpg

Candelariassa asuu vajaat 30 000 ihmistä, mikä ei ole juuri vähemmän kuin Puertossa. Ilman suuria turistilaumoja se vaikuttaa kuitenkin paljon pienemmältä paikalta. Candelarian keskustaksi voi laskea yhden kävelykadun ja tuulisen rantabulevardin. Auringon laskettua noilla kaduilla ei tule vastaan yhtäkään pohjoiseurooppalaisen näköistä turistia.

Pysäköimme auton kadunvarteen ja lähdimme ensin aivan väärään suuntaan. Lopulta kun ruokapaikkoja alkoi löytyä, valitsimme niistä nälkäisenä ensimmäisen.

 photo candelaria7.jpg

 photo candelaria4.jpg

Ravintolan sisällä pauhasi putkitelkkari, josta tuli tietenkin jalkapalloa. Puisen baaritiskin ympärillä istui toistakymmentä espanjalaismiestä katsomassa matsia. Selvästi he ihmettelivät, mistä ihmeestä me oikein tupsahdimme.

Kalapainotteinen ruokalista oli ainoastaan espanjaksi, eikä tarjoilijakaan mitään muuta kieltä puhunut. Teneriffalle tullessani en tiennyt, että tällaista voisi edes löytyä, mutta reissun aikana luulo osoittautui vääräksi useamminkin kuin tämän yhden kerran.

 photo candelaria10.jpg

 photo candelaria3.jpg

Valitsin alkuun salaatin ja pääruuaksi mustekalarenkaita. Jälkimmäinen kun oli kutakuinkin ainoa merenelävää tarkoittava sana, jonka tunnistin myös paikallisella kielellä.

Millaista se ruoka sitten oli? Aivan erinomaista. Puolet halvempaa ja tuplasti parempaa kuin päivällä Los Cristianosissa. Yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista koko parin kuukauden aikana.

 photo candelaria8.jpg

 photo candelaria11.jpg

 photo candelaria9.jpg

Viehätyin Candelariasta niin paljon, että palasin sinne vielä toisenkin kerran työkeikan merkeissä ja tuolla kertaa päiväaikaan. Kuvat on napattu jälkimmäisellä reissulla.

Tekijä: Anu

Olen Alankomaissa asuva vapaa kirjoittaja ja psykologian opiskelija. Blogini keskittyy ihmettelemään hollantilaista arkea ja opiskelijaelämää kolmekymppisen näkökulmasta. Lisäksi kirjoitan paljon arkeani piristävistä asioista, kuten kirjoista, matkailusta ja ravintoloista. Tervetuloa seuraamaan blogiani!

2 vastausta artikkeliin “Tunnelmia Candelariasta”

    1. Niinpä! Itse tosin pidän myös noista valmisjauheista, ne on niin helppoja ja ihan hyvänmakuisia. 😀 Toisaalta mojoja olisi varmaan helppo opetella tekemään myös itse alusta loppuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *