Suloinen Villipuutarha

En ole vielä ehtinytkään kertoa, että kotimme vaihtoi aika tarkalleen kuukausi sitten osoitettaan Katajanokalta Kallioon.

Vaikka Skatta on ihastuttava etenkin näin kesällä ja hieman köykäisempikin merinäköala on silti aina merinäköala, olen valtavan onnellinen uudesta kodistamme sekä kotikaupunginosastamme.

Ihan tarkkaan ottaen kotimme taitaa sijoittua Torkkelinmäelle, mutta yhtä ja samaa Kalliotahan se, Sörnäinen, Alppiharju sekä Hakaniemi ovat suurimmalle osalle. Niinpä puhun Kalliosta.

Kallion parhaiksi puoliksi ovat osoittautuneet loistavat kulkuyhteydet ja lyhyet välimatkat melkein minnepäin tahansa.

Olen asunut neljästä Helsingin-vuodestani valtaosan pohjoisissa ja läntisissä lähiöissä, joten nyt nautin siitä, että pääsen kouluun tai keskustaan kymmenessä minuutissa.

Kun huvittaa mennä ulos syömään tai kaljalle, voi vain mennä. Viiden minuutin säteellä on nimittäin vaikka mitä kivoja paikkoja.Kallion alueen väestötiheys on Suomen suurin, Wikipedian mukaan Manhattanin luokkaa, joten palvelutkin ovat parhaasta mahdollisesta päästä.

Tämän hetken lempilöytöni on Villipuutarha.

Pieni ja persoonallisesti sisustettu kahvila sijaitsee Helsinginkadun ja Kaarlenkadun kulmassa. Sieltä saa muun muassa lounasta, itsetehtyä teetä sekä lauantaisin luksusaamiaista.

Tutustuin Villipuutarhaan viime viikolla pitäessäni lounastaukoa. Olin miettinyt kahvilassa piipahtamista jo monta kertaa, ja nyt päätin kokeilla.

Ovella minut toivotti tervetulleeksi linnunlaulu. Palvelu oli ystävällistä ja täytetty leipä herkullinen, eikä pitkin kasvoja levinneessä majoneesissa ollut säästelty. Lounaaseen kuului kahvi tai tee, ja – mikä parasta – kukaan ei kysellyt S-etukorttia.

Yläasteen köksän tunneilla opetettiin, että kattaus on tärkeä osa onnistunutta ruokailua. Omasta mielestäni myös miljööllä on valtava merkitys. Juuri tätä olen kaivannut ulkomaisista kahvilakulttuureista: hallimaisen tilan sijaan pieni, idyllinen soppi, jossa viihtyisi tuntikausia. (Ikävää, että ruokis kestää Villipuutarhan löytämisenkin jälkeen vain puoli tuntia.)

Olen siis löytänyt lempikahvilani Helsingistä. Entisessä kotikaupungissani Rovaniemellä se on muuten Kauppayhtiö. Kertokaapa te, mitä muita kivoja kahviloita Suomessa on.

Villipuutarha, Kaarlenkatu 13 – Kallio, www.villipuutarha.fi

English // I’ve found my favourite coffee place in Helsinki! Villipuutarha in located in Kallio, and it takes just a 5-minutes-walk from Sörnäinen metro station. Trams 3, 8 and 9 will take you even closer.

2013-09-06 11.47.45.jpg

2013-09-06 11.51.51.jpg

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: