Rakkautta ensikohtaamisella

Taisin löytää eilen uuden lempikaupunkini. Intoilin jo ennen Teneriffalle lähtöä Kanarian pääkaupunkiin Santa Cruziin tutustumisesta, mutta enpä arvannut, että pitäisin paikasta heti ensisilmäyksellä näin paljon.

Santa Cruz on merenrannalla oleva suurkaupunki, jossa riittää varmasti tehtävää ja nähtävää. Itse en kuitenkaan tällä ensimmäisellä kerralla yrittänyt etsiä mitään erityistä, käytin vain aikani loputtomaan kävelemiseen ja ihastelemiseen.

Ja ihasteltavaa riittää. Santa Cruz on täynnä värikkäitä kujia ja taloja. Sieltä löytyvät kaikki mahdolliset ketjukaupat ja palvelut, mutta pulaa ei ole myöskään pienistä kivijalkakaupoista. Mukulaisten kävelykatujen varsilla ihmiset myyvät koruja, tauluja ja vaatteita. Tuli melkein Berliini mieleen.

Olin ajat sitten päättänyt ostaa tämän vuoden kalenterin Kanarialta, ja yhdeltä tuollaiselta pikkukujalta sen nyt löysin. Kalenteri on käsintehty, pastellinsininen ja tietenkin espanjankielinen. Etukannessa on kaksi valkoista lintua, takakannessa tekijän Gmail-sähköpostiosoite.

Lounasta söin kulmakahvilassa, josta sai kasvishampurilaisia. Pyörin kirjakaupassa ja luomuruokakaupassa.

Annoin rahaa kontrabassoa jousella soittaneelle miehelle (se on kuulemma semmoinen juttu, jota ei ihan heti opi). Päästin kaksi papukaijaa – punaisen ja vihreän – istumaan olkapäilleni, vaikka ne olivat vähän pelottavia ja nokkivat aurinkolasejani.

Puerto de la Cruzissa tarjoilijat ja myyjät vaihtavat nopeasti kieltä englantiin, kun huomaavat ettei juttukaveri hallitse espanjaa kunnolla. Santa Cruzissa asioin kuitenkin melkein pelkästään espanjaksi, vaikka puhunkin sitä vielä ihan surkeasti enkä ymmärrä läheskään kaikkea.

Jotain tulee kuitenkin hoettua jo monta kertaa päivässä: ¡Me gusta! Koska mä tykkään, ja juuri tällä hetkellä Santa Cruzista ennen kaikkea.

santacruz1

santacruz3

santacruz4

santacruz5

santacruz2

2 ajatusta aiheesta “Rakkautta ensikohtaamisella”

  1. Hassua 😀 Mulla taas alkoi Santa Cruzissa veri kiehumaan. Yritettiin ja Playa de las Teresitasiin mutta kaupungista ei päässyt läpi. Ei sitten yhtään mistään. Niin looginen valtatie päättyy T-risteykseen jossa ei ole kylttejä eteenpäin. Kaupunki täynnä yksisuuntaisia ja sieltä kautta piti päästä vielä takaisinkin. Ehkä seuraavalla kerralla pitäisi antaa sille uusi mahdollisuus jalan. 🙂

    1. Kannattaa antaa uusi mahdollisuus, mulla ainakin menee hermot melkein missä tahansa kaupungissa vielä jos yhdistetään joku suomalaiselle käsittämätön logiikka. 😀 Uskot, että jalankulkijana ihastuisit Santa Cruziin!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.