Parhaat halpismajapaikat top 5

Minun ja Lonely Planetin näkemykset ”siististä perushuoneesta” ovat poikenneet useammin kuin kerran, eikä Hostelworldinkaan arvosteluihin voi aina luottaa – oli sitten kyse kehuista tai haukuista.

Mielipiteeni voi poiketa paljon myös teidän näkemyksistänne, mutta asuttuani Roomassa ehdottomasti parhaassa hostellissa ikinä päätin silti jakaa kanssanne kaikkien aikojen lempimajapaikkani. Osan niistä olen löytänyt matkaoppaiden tai hostelliarvosteluiden avulla, mutta toiset taas täysin summan mutikassa.

Kuvat liittyvät jollain tapaa kyseisiin mestoihin tai edes kyliin, joissa ne sijaitsevat.

5. Hotel Ilios, Thessaloniki, Kreikka (kokemus lokakuulta 2009)

Kreikassa asuessani ja lomaillessani olen ehtinyt testata useamman edullisen hotellin myös maan toiseksi suurimmasta kaupungista. Thessalonikissa budjettihotelleista on melkein runsauden pulaa, ja suuri osa niistä sijaitsee Egnatias-pääkadun varrella tai sen läheisyydessä. Oman kokemukseni mukaan Ilios on hinta-laatusuhteeltaan kaikista paras.

Booking.comin mukaan Ilios on yhden tähden hotelli, mutta minusta se ansaitsi vielä pari tähtöstä enemmän. Huoneet ovat siistejä, hyväkuntoisia ja kohtuullisen kokoisia. Mikä oleellisinta, Ilioksen huonehinta on selvästi halvempi kuin monessa naapurihotellissa.

Kuten suurin osa muistakin Egnatiaksen hotelleista, myös Ilios on noin vartin kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Kun lähtee tallustamaan toiseen suuntaan, pääsee samassa ajassa rautatieasemalle, josta voi matkata esimerkiksi Ateenaan tai Istanbuliin. Myös lentokenttäbussi pysähtyy hotellin edessä.

Hotel Ilios, Egnatias 27, Thessaloniki – ei toimivia nettisivuja

4. Pans Place Guesthouse, Vang Vieng, Laos (kokemus tammikuulta 2013)

Vietimme vuosi sitten poikaystäväni kanssa reilun kuukauden Thaimaassa ja Laosissa, ja Pans Place oli yksi niistä lukuisista majapaikoista, joihin tutustuimme matkan aikana. Asuimme hostellissa kolme yötä, ja vaikka se ei yleisesti ottaen ole kovin erikoinen paikka, hinta-laatusuhteeltaan se jää vertaansa vaille.

Länkkärille Laosissa asuminen on aina halpaa, mutta Pans Place oli ainakin vielä meidän reissumme aikana erityisen edullinen: privahuoneemme omalla kylpyhuoneella maksoi viitisen euroa yöltä, ja kyseessä oli siis koko huoneen hinta. Vessa ja tyynyt eivät olleet reissun loistokkaimmat, mitä ei voinut odottaakaan, mutta eivät ne olleet pahimmastakaan päästä.

Valopilkkuja oli monia. Hostellia pyörittää vanhempi laosilais-englantilainen pariskunta, ja monen viikon reissaamisen jälkeen asiointi äidinkielenään englantia puhuvan mukavan herrasmiehen kanssa tuntui lähes ylelliseltä. Sängyt oli pedattu hellyyttävillä nallekuvioisilla lakanoilla (minulta saa aina pisteitä tällaisesta!), ja takapihalla pystyi ottamaan lungisti riippumatossa. Vang Vieng on pieni kylä, josta hostellin osoite kertoo kaiken oleellisen. Siispä myös Pans Place on kävelymatkan päässä ihan kaikesta.

Pans Place, Main Street, Vang Vieng – facebook.com/pansplacevangvieng

3. Udee, Bangkok, Thaimaa (kokemus joulukuulta 2012)

Udeen sijainti ei ole Bangkokin paras mahdollinen, koska Saphan Khwain Skytrain-pysäkille on vartin kävelymatka. Moni asia kuitenkin kompensoi niin paljon, että Udeesta tuli minun ja poikaystäväni lempihostelli Bangkokissa.

Udee ei varmasti ole Bangkokin halvin hostelli, mutta ainakin minä maksan mielelläni erityisen siisteistä huoneista sekä avuliaisuudesta ja ystävällisyydestä, joiden esteeksi ei riitä edes korkea kielimuuri. Yksinkertainen aamupala muroine ja leipineen kuuluu hintaan.

Ehkä parasta koko hotellissa on sen ihana puutarhamainen patioalue, jossa on iltaisin niin rauhallista, että gekon ääntelyn kuulee selvästi. Lähistön hierontapaikasta sain koko reissun parhaan jalkahieronnan selvästi edullisemmin kuin mistään muualta Thaimaasta (okei – ei sitä ole hinnalla pilattu muuallakaan).

Udee Bangkok, 49 Pradiphat Soi 19, Samsennai, Phayathai, Bangkok – udeebangkok.com

2. Hatters Hostel, Liverpool, Englanti (kokemus huhtikuulta 2010)

Vierailin ystäväni kanssa Liverpoolissa pääsiäislomalla melkein neljä vuotta sitten, ja yöpyisin Hatters Hostelissa koska vain uudelleen. Hostellihuone oli sopivan kokoinen sekä todella siisti, ja hotelliin verrattuna sieltä puuttui ainostaan televisio. Respa palveli meitä ystävällisesti ja lainasi adapterin sekä pyyhkeet. Vaikka kolmepäiväinen lomamme ajoittui huhtikuun alkuun, huoneessa ei tarvinnut palella ja aamuisin tarjolla oli ilmainen aamupala.

Liverpoolin keskusta on melko pieni, ja Hatters Hostelilta on kävelymatka niin kauppakeskuksiin, ravintoloihin kuin Beatles-museoon.

Hatters Hostel Liverpool, 56-60 Mount Pleasant, Liverpool – hattersgroup.com

1. Night & Day Hostel, Rooma, Italia (kokemus marraskuulta 2013)

Varasin huoneen Night & Daysta yksinkertaisesti Hostelworldin ylistävien arvioiden ansiosta. Niissä kehuttiin paikan omistajaa, italialaista Monicaa maasta taivaisiin, eikä todellakaan turhaan.

Melkein kaikissa hostelleissa reissaaja saa kysyessään apua ja neuvoja, mutta Monica tarjoaa niitä kysymättäkin. Hän tekee käsittääkseni jokaiselle ensimmäistä kertaa Roomassa matkustavalle asiakkaalleen kartan tärkeistä nähtävyyksistä ja siitä, miten niihin pääsee helpoiten. Lisäksi häneltä saa aimokasan ravintolasuosituksia – provisio mielessä tai ei, mutta minua ne ainakin hyödyttivät valtavasti ja testaamissani paikoissa ruoka oli hyvää.

Ilman ystävällistä emäntääkin Night & Day on omaa luokkaansa. Majapaikka muistuttaa enemmän isoa asuntoa kuin hostellia, ja olisin voinut jäädä vaikka asumaan kauniisti sisustettuun huoneeseeni. Ainoa miinuspuoli oli, että kuten yleensäkin eteläeurooppalaisissa taloissa talvella, siellä oli hieman vilpoista. Hostelli oli kuitenkin varautunut tähän useammalla huovalla, ja pysyin lämpimänä myös öisin.

Night & Dayn italialainen pulla-kahviaamupala tarjoillaan läheisessä kahvilassa, eikä sen ajankohtaa ole rajoitettu. Hostelli on Barberinin metroaseman lähellä, mutta itse kuljin lähes joka paikkaan kävellen. Läheisimpiä nähtävyyksiä ovat Espanjalaiset portaat ja Fontana di Trevi.

Night and Day, Via Rasella 131, Rooma – nightanddayplace.com

Mitkä ovat olleet teidän budjettimatkojenne majoitushelmiä?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: