Päivän löytö: kimchi

Liikuin tänään työasioissa Kruununhaassa, ja matkalla päämäärääni kävelin hieman harhaan ja päädyin Rauhankadun sijaan Mariankadulle.

Onni onnettomuudessa, sillä siinä kiireessä säntäillessäni törmäsin vahingossa korealaiseen ravintolaan. Ravintola näytti ulospäin hirveän kivalta, ja koska en ole ikinä aiemmin syönyt korealaista ruokaa, päätin työmenoni jälkeen poiketa siellä lounaalla.

Korea House on nettisivujensa perusteella Helsingin ainoa korealainen ravintola, enkä itse edes tiennyt sen olemassaolosta. Mahtava löytö!

Korelainen keittiö ei tosiaan ole minulle entuudestaan yhtään tuttu, mutta onneksi ravintolan sisäänkäynnin luona oli muutama lehtileike, joiden otsikot huusivat Korean kansallisruoan kimchin nimeä.

Friteerattua riisiä ja kimchiä löytyi myös lounaslistalta, joten päätin totta kai kokeilla sitä. Metalliset syömäpuikot käteen ja maistelemaan.

Kimchi on kaalista valmistettu lisukesalaatti, josta löytyy Koreassa satoja erilaisia variaatioita. Kalevan mukaan korealaiset syövät sitä jokaisella aterialla.

Minunkin maistamani versio oli aivan mainio: sopivan tulinen ja täyttävä. Puikoilla syöminen tuotti tuttuun tapaansa pieniä haasteita, muttei niin paljoa, että tarjoilija olisi tullut vaivihkaa sujauttamaan pöydälleni haarukkaa.

Tänne menen toistekin, ja suosittelen sitä lämpimästi teillekin!

Korea House, Mariankatu 19 – Helsinki, www.koreahouse.fi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.