Lähimatkailua Porvoossa

Viime sunnuntai oli luultavasti tämän vuoden viimeinen lähes helteinen päivä. Sen vuoksi päätimme poikaystäväni kanssa pyörähtää päiväreissulla Porvoossa, ja se oli kyllä paras idea pitkään aikaan.

Olen käynyt Porvoossa vain kerran aikaisemmin, ja silloin oli pimeä sekä lumimyräkkäinen marraskuun päivä. Nyt kaupungissa oli ihan himpun verran erinäköistä.

Mietimme reissun päällä, kuinka paljon kaupungissa mahtaa olla asukkaita. Yllätyin, kun tsekkasin tiedon Wikipediasta: väkiluku on melkein 50 000. Asukkaista 30 prosenttia oli ruotsinkielisiä, minkä ansiosta Porvoossa voi hetken kuvitella olevansa jossain toisessa Pohjoismaassa.

Huolimatta suomalaisittain ihan kaupungin mittakaavat saavuttavasta väkiluvusta, Porvoo on mielestä maalaismainen. Se johtunee lähinnä ihastuttavasta vanhastakaupungista, joka on kuin oma pieni kylänsä muun kaupungin keskellä. Helsingistä puuttuu jotain oleellista, kun meillä ei ole mitään vastaavaa.

Ehdimme viettää Porvoossa vain pari tuntia, joten suurimman osan ajasta istuimme brunssilla. Paikaksi valikoitui ranskalaisista bistroista vaikutteita imenyt SicaPelle, joka on Hotelli Onnin ravintola.

Miljöö oli aivan upea. Porvoon kirkon kupeessa oli rauhallista, ja aurinko paistoi lämpimästi terassille. Kolmen ruokalajin brunssi oli minulle uusi kokemus, eikä mauissa missään nimessä ollut mitään moittimista.

Nettisivuilla hintana lukee 28 euroa, mutta muistaakseni se oli tuosta hieman noussut. Ei siis mitenkään halvimmasta päästä, mutta koska ainoastaan alkupalat tarjoiltiin buffetista ja muuten sievät annokset tuotiin pöytään, ei se mielestäni ollut ylihintainenkaan. Ainakin meillä kokemus oli niin ruuan, palvelun kuin sään puolesta onnistunut, joten olisin pulittanut siitä enemmänkin.

Kahvi ei kuulunut brunssin hintaan, mikä oli vähän harmi, mutta suosittelen silti kokeilemaan sitä. Suomessa saa harvoin yhtä maistuvaa kahvia ja vieläpä pressopannusta tarjoiltuna.

SicaPelle, Kirkkotori 3 – Porvoo, www.onniporvoo.fi

English// When visiting in Southern Finland, you should definitely drop by in charming Porvoo. The little town is only about 50 kilometres away from Helsinki. Recommended: the old town and brunch at Hotelli Onni’s restaurant SicaPelle.

2013-09-08 12.33.46.jpg

2013-09-08 14.05.03.jpg

2013-09-08 13.44.31.jpg

2013-09-08 14.43.21.jpg

2013-09-08 14.45.17.jpg

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.