Kolme kivaa kesäisestä Helsingistä

Lämpiminä kesäiltoina meinaan pakahtua onnesta: Helsinki on niin upea paikka asua, ja vaikka oma koti on ihana, joskus sieltäkin kannattaa poistua.

Hyvä esimerkki siitä oli eilinen. Töiden ja työviikon jälkeen väsytti, olo tuntui flunssaiselta ja teki mieli perua vanhan ystävän kanssa sovitut treffit.

En kuitenkaan kehdannut, joten päätin mennä keskustaan, ihan vain hetkeksi. Lopulta oli niin kivaa, että aikaa vierähtikin tuntikausia kolmessa kivassa paikassa, joista osa oli vanhoja ja osa uusia tuttavuuksia.

Pizzaa

Kahden nälkäisen matka johti ensiksi Putte’siin, jonka pizzat ovat muuten maineensa veroisia. Kokeilin ensimmäistä kertaa neljän juuston lättyä, eikä siitä pelkojeni vastaisesti tullut edes ähky.

Putte’s on ihanan kasuaali baari, jossa tunnelma ja lämpötila ovat vuodenajasta riippumatta korkealla. Menen sinne aina, kun en keksi äkkiseltään keskustasta muutakaan mutkatonta ruokapaikkaa, jossa voisi juoda olutta suoraan pullon suusta. Eli aika usein.

Putte’s Bar & Pizza, Kalevankatu 6 – Helsinki, www.puttes.fi

Terassimeininkiä

Seura oli niin kivaa, etten lähtenytkään suoraan kotiin vaan päätimme mennä vielä yksille. Keskustassa tulee pyörittyä aika harvoin, joten olin jo unohtanut, miten kaunista Espalla on kesäisin. Varsinkin silloin, kun nurtsi on täynnä aurinkoa palvovia ihmisiä ja lavalla soi iskelmä.

Kun monta täyttä terassia ohitettuamme päädyimme Cafe Engelin terassille, varmasti Helsingin turisteimpaan kohtaan, nauratti. Toisaalta mikäs sen parempaa kuin päästä lomalle omassa kotikaupungissaan? Skumppa oli kyllä melko tyyristä, mutta Helsingin turistein kohta ei liene ravintoloitsijallekaan se edullisin.

Cafe Engel, Aleksanterinkatu 26 – Helsinki, www.cafeengel.fi

Täydellistä kahvia

Enkä malttanut kotiin vieläkään, ja hyvä niin, sillä paras löytö oli vielä edessäpäin.

Olen asunut Katajanokalla ja pyöräillyt tai kävellyt varmaan sata kertaa Johan & Nyströmin kahvilan ohi. Melkein yhtä usein olen ihastellut sen viehättävää terassia, josta on upea näkymä satamaan. Siitä huolimatta en ollut ennen eilistä kertaakaan astunut kahvilan ovista sisälle.

Johan & Nyströmin kanssa samassa osoitteessa, siinä ravintola Sipulin kulman takana, on toukokuun alussa aloittanut uusi Cafe Kokko. Sitä pyörittää J&N:n barista Pasi Kokko.

Kokko on hämyinen, italialaista tunnelmaa henkivä kahvila, jonka viehättävän sisustuksen kruunaavat portaiden alle pysäköity moottoripyörä ja ajan pehmittämä nahkasohva.

Cappuccino oli sanalla sanoen täydellistä, ja se on paljon sanottu minulta, joka en voi sietää huonoa kahvia. Kahvin lisäksi Kokosta saa muun muassa raakakakkuja ja tuorepuristettuja mehuja.

Kylläpä kannatti poistua kotoa. Jostain syystä illalla kotiin palatessa flunssainen olokin oli tiessään.

Cafe Kokko, Kanavaranta 7 B – Helsinki, www.cafekokko.com

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.