Juhannus Helsingissä – kolme vaihtoehtoa

Tästä blogista on kovaa vauhtia tulossa matkablogin sijaan Helsinki-fiilistelyblogi. Mutta tätä se kesä teettää, sateisena ja vähän vilpoisenakin.

Tänä vuonna vietän juhannusta ensimmäistä kertaa täällä nykyisessä kotikaupungissa. Olen koko viikonlopun töissä, joten mitään kovin ihmeellisiä suunnitelmia en ole tehnyt. Jos aurinko suostuu vielä tänä iltana tulemaan esiin, pienelle ulkoilureissulle onneksi ehtii.

1.

Kuten kirjoitin alkuviikosta, en ole käynyt Seurasaaressa vuosiin, ja se onkin yksi juhannusaaton menovaihtoehdoistani.

Seurasaaren juhannusvalkeathan on suorastaan legendaarinen tapahtuma, ja juhannusta saaressa vietetään pitkin viikkoa. Aattona ohjelmassa on kokonpolton ja tanssien lisäksi vaikka mitä muutakin, muun muassa Roman Schatzin pitämä juhlapuhe.

Lippu tapahtumaan maksaa parikymppiä.

2.

Toisaalta samankaltaista on ohjelmaa luvassa ihan meidän naapurissakin, Talin siirtolapuutarhassa, ja vieläpä ihan ilmaisella. Sielläkin tanssitaan, syödään lettuja ja poltetaan sään salliessa kokkoa.

Paikallisen tukeminen on aina jees (eikä tarvitse miettiä, miten pääsee kotiin), joten saattaa hyvin olla, että päädymme piipahtamaan Talissa.

3.

Perinteisiä juhannusjuhlia vietetään myös monessa muussa paikassa, muun muassa Pihlajasaaressa, jossa kävin keskiviikkona työpaikan kesäjuhlien merkeissä.

Kun istuin bussissa matkalla Ruoholahteen, taivaalta tuli vielä vettä kuin saavista ja kesästä puhuminen tuntui lähinnä naurettavalta. Satamassa alkoi kuitenkin paistaa aurinko, ja sitä riittikin sitten loppupäiväksi.

Ravintola Pihlajasaari, jossa kävimme syömässä, on Läntisessä Pihlajasaaressa. Varsinaisista saarista pienempi, Itäinen Pihlajasaari, yhdistyy naapuriinsa sillalla. Lisäksi Pihlajasaariin kuuluu pieniä luotoja.

Pihliksessä on paitsi kaunis, sileähiekkainen ranta myös kallioita sekä värikkäitä uimakoppeja, jotka tuovat mieleen Muumilaakson ja Tuutikin.

Perille pääsee paitsi Ruoholahden satamasta, joka on aivan parin minuutin kävelymatkan päässä metroasemasta, myös Kaivopuiston Merisatamasta. Ruoholahdesta matka on himpun verran pidempi, mutta molemmista satamista ehtii perille alle parissakymmenessä minuutissa.

Pihlasaari oli oikein viehättävä paikka, jonne menisin mielellään uudestaankin. Ravintola isoine terasseineen on kätevä juttu – sen ansiosta saaressa voi oikeasti viettää vaikka kokonaisen kesäpäivän. Nyt kun vielä tulisivat ne ranta- ja terdekelit!

Miten te meinaatte viettää juhannusta vai vietättekö mitenkään?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.