Hellepäivän hampurilainen Berliinissä

Perinteikkäistä juhannussuunnitelmista huolimatta eilinen juhannusaatto kului omalta osaltani lopulta sisätiloissa.

En muista, että koskaan aiemmin olisi ollut näin kylmää juhannusta, mutta koska varmasti kaikki ovat kyllästyneet viileyden voivotteluun, ei harmitella sitä sen enempää.

Muistelen sen sijaan vähän Berliiniä, jossa vietin viime juhannusta. Siellä nimittäin riitti hellettä ja hyvää ruokaa.

Eräs ystäväni lukioajoilta on asunut Saksan pääkaupungissa jo vuosia, ja viimeksi piipahdin hänen luonaan tuolloin vuosi sitten.

Eräänä juhannusviikon päivänä lähdimme ratikalla pois keskustasta, jonnekin vanhan Itä-Saksan puolelle järven rantaan. Nimittäin, kuten jo sanoin, sitä hellettä piisasi.

berliini.jpg

Eikä me aivan ainoita kaupungista paenneita oltu.

Parin tunnin auringonoton ja uimisen jälkeen oli tietysti nälkä. Kesken ratikkamatkan ystäväni muisti hyvän ja edullisen ravintolavinkin, Marienburgerin.

Marienburger on pieni, ihan tavallisen kämäisen snägärin näköinen hampurilaiskioski Prenzlauer Bergissä. Kioskissa on itsepalvelu ja ulkona syömistä varten puiset pirtinpenkit. Touhu oli niin konstailematonta, että ilman paikallista seuraa en olisi luultavasti ikinä eksynyt sinne.

Jos Marienburgerissa on purilaisista jonkinlaista pulaa, niin runsauden. Kasvisvaihtoehtojakin on listalla neljä erilaista, eivätkä ne suinkaan ole hinnalla pilattuja.

En muista enää, minkä noista vegeburgereista itse valkkasin (veikkaan halloumiversiota), mutta sen muistan, että se oli yksi reissun parhaista herkuista.

marienburger.jpg

marienburger2.jpg

Marienburger, Marienburger Strasse 47 – Berliini, www.marienburger-berlin.de

2 ajatusta aiheesta “Hellepäivän hampurilainen Berliinissä”

  1. Paluuviite: Pakkojuhlattomia juhannusmuistoja | Matkakuume

  2. Paluuviite: Pakkojuhlattomia juhannusmuistoja – Mielilandia

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: