Hangon aurinkoa ja makaronia

Suunnittelemattomat minilomat ovat monesti parhaita.

Viime viikonlopun reissu ei ollut aivan sellainen, sillä olimme kyllä pohtineet etukäteen piipahdusta Manner-Suomen eteläisimmässä kolkassa eli Hangossa.

Suunnittelu oli kuitenkin jäänyt muutaman lauseen tasolle, ja siinä vaiheessa, kun perheen molemmat osapuolet kömpivät sängystä edellisillasta väsähtäneinä lähempänä puoltapäivää, en oikein uskonut, että puoliso suostuisi lähtemään mihinkään.

Onneksi aurinko paistoi ja olin väärässä. Puoli kahden maissa hyppäsin auton rattiin.

hanko3.jpg

hanko2.jpg

Hankoon ajaa Helsingistä alle kahdessa tunnissa, ainakin jos ei ole niin tollo kuski kuin minä, että körryyttelee harhaan heti, kun navigaattori ei ole käynnissä.

Hangossa asuu virallisesti reilut 9 000 asukasta, mutta kesäisin siellä taitaa viihtyä aika paljon enemmänkin porukkaa. Yli 40 prosenttia niistä puhuu äidinkielenään ruotsia, mutta valitettavasti kuulin meidän minireissun aikana ulkomaan kieltä vain kerran.

Matkalla pelkääjän paikalla istunut puolisoni googletteli meille ruokapaikkaa. Vastaan tuli Hangon makaronitehdas, jota kehuttiin jossain Suomen parhaaksi pastapaikaksi.

Valmistamme päivittäin luomutuorepastaa, jonka raaka-aineina ovat italialainen durumvehnäjauho sekä luomu-kananmunat. Kastikkeemme hautuvat pitkään saaden arominsa korkealaatuisista raaka-aineista sekä tuoreista yrteistä. Yrttien tuoreuden takaa Tehtaan oma luomukasvimaa, missä luomuyrttimme kasvavat. [Lue lisää täältä!]

Sinne siis!

Eikä tarvinut katua.

Pasta oli mainiota, mutta palvelu ja ylipäänsä tunnelma vielä parempaa.

Lauantaina oli siinä mielessä kummallinen suomalainen kesäpäivä, että ulkonakin tarkeni syödä. Eikä Hangossa tuullut yhtään, vaikka ravintola oli ihan merenrannassa.

Terassilla soi viime vuosien hittibiisejä loungeversioina, tarjoilijat jutustelivat ja meri tuoksui mereltä.

En tiedä, millaista Hangossa olisi johonkin muuhun vuodenaikaan, mutta nyt aloin epäillä, että ollaankohan me sittenkin päädytty vahingossa Etelä-Eurooppaan.

Tällaisia vahinkoja lisää.

Hangon makaronitehdas, Satamakatu 15 – Hanko, www.hangonmakaronitehdas.fi

1 ajatus aiheesta “Hangon aurinkoa ja makaronia”

  1. Paluuviite: Iloisimman takkini tarina | Matkakuume

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.