Aamupäivä Leirian linnassa + Instagram-kuvien näyttely

 photo leiria_1.jpg

 photo leiria2.jpg

Tämänhetkisen olinpaikkani Leirian tärkein nähtävyys on Leirian linna eli Castelo de Leiria. Viimeksi tuossa äsken kun kävin ostamassa snägäriltä lounasta, myyjä kysyi, olenko jo käynyt siellä. Ja olenhan minä, sillä aloitin aamuni reippailemalla linnalle.

Ihan hirveän suuria odotuksia mulla ei linnan suhteen ollut. Veljeni oli sitä mieltä, ettei se nyt kovin ihmeellinen paikka ole ja näyttää hienolta lähinnä ulospäin. Toisekseen pikkukaupunkien niin sanotut pakolliset nähtävyydet ovat mielestäni monesti aika ylihehkutettuja.

Tänään sain kuitenkin yllättyä iloisesti. Keskiajalla rakennettu Leirian linna katselee ylväänä alas kaupunkiin mäenrinteen päältä, ja monien muiden paikkojen keskiaikaisiin nähtävyyksiin verrattuna se on tosi hyvin säilynyt. Linnan historiasta voi lukea lisää täältä.

 photo leiria4.jpg

 photo leiria6.jpg

 photo leiria7.jpg

 photo leiria9.jpg
Tästä syystä olisi kiva, jos olisi matkaseuraa osa 1.

Ja ah, ne maisemat ja rauhallisuus!

Muutama jenkkituristi tuli kävelyreissun aikana vastaan ja paikallinen koululaisryhmä ilmoitteli välissä itsestään metelöimällä, mutta suurimman osan ajasta tuolla ylhäällä oli aivan hiljaista ja sai vain ihastella silmien eteen avautuvaa kaupunkimaisemaa. Pääsylippu linnanraunioille maksaa 2,10 euroa ja opiskelijoille puolet vähemmän.

 photo leiria8.jpg

 photo leiria10.jpg
Tästä syystä olisi kiva, jos olisi matkaseuraa osa 2.

Leiriassa on muuten ainakin tällä hetkellä tosi vähän turisteja, mikä on ihan mielenkiintoista vaihtelua, kun viime aikoina on tullut reissattua muun muassa sellaisissa underground-paikoissa kuin Kanariansaaret, Rodos ja Rooma. Enpä minä itsekään olisi osannut tänne lähteä, jos veljeni ei olisi päätynyt tänne työharjoitteluun.

Kierreltyäni linnaa ehkä puolisen tuntia kävin vielä viereisessä elävän kuvan museossa (museu da imagem em movimento). Museon pysyvissä näyttelyissä esitellään muun muassa elokuva- ja valokuvataiteen historiaa, mutta niistä ei valitettavasti kauheasti saa irti ellei ymmärrä portugalia. Mitään muuta kuin se, mitä missäkin kerroksessa on, ei ole kerrottu englanniksi tai edes esimerkiksi espanjaksi. Täällä tuon suunnilleen vielä ymmärtää, mutta sitä ihmettelen, että esimerkiksi Teneriffalla oli joissakin museoissa kaikki kerrottu pelkästään espanjaksi.

Hukkareissu ei ollut silti tuokaan, sillä museossa oli käynnissä #InstaLeiria-niminen väliaikainen näyttely! Nimestä voinee päätelläkin, että näyttely koostui Leiriassa otetuista Instagram-kuvista, jotka on kuvannut suunnittelija Sandrine Vieira. Runoilija Márcio Lopes on tehnyt osaa kuvista varten portugalinkielisen runon, joista en harmi kyllä taaskaan tajunnut mitään.

 photo instaleiria4.jpg

 photo instaleiria3.jpg

Pelkissä kuvissakin riitti kuitenkin ihasteltavaa. Minusta on ihan mahtavaa, miten hienoja kuvia kännykällä ja Instagramin suodattimilla voi saada aikaan.

Osittain näyttely tuntui varmasti niin kivalta sen vuoksi, että olen itsekin innokas Instagramin käyttäjä. Se sai inspiroitumaan siitä, miten omiakin kuvia voisi hyödyntää vaikkapa teettämällä ja kehystämällä niitä (minun Leiria- ja muutkin kuvani löytyvät muuten Instasta tunnuksella @anujohanna_h). #InstaLeiria-näyttely on esillä vielä tämän viikon, ja lippu museoon maksaa saman verran kuin linnankin pääsylippu.

 photo instaleiria1.jpg

 photo instaleiria2.jpg

Nyt alan tekemään vähän töitä, sillä huomenna tarkoituksena olisi viettää päivä hotellitoimiston sijaan naapurikaupunki Coimbrassa. Tchau!

6 ajatusta aiheesta “Aamupäivä Leirian linnassa + Instagram-kuvien näyttely”

 1. Paluuviite: Auringonlasku Leiriassa | Matkakuume

 2. Hassua, että sun mielestä pikkukaupunkien nähtävyydet on yleensä ylihehkutettuja – mä kun olen sitä mieltä, että ne on alihehkutettuja! Tosi usein niistä ei ole mitään ennakkokäsitystä, paikalla ei ole yhtään turistia, ja lopulta yllättyy positiivisesti. 🙂 Tai sitten tässä on vaan kyse siitä, että kun ei ole ennakko-odotuksiakaan, niin ei oikein voi pettyä.

  1. Anu Haapala

   Me on selvästi käyty eri paikoissa. 😀 Mun käsitys pikkupaikkojen nähtävyyksistä on lähinnä se, että turisteja koitetaan houkutella paikan päälle ihan olemattomilla jutuilla. Mutta nämä näkemykset riippuu niin paljon siitä, mitä tulee itselle ensimmäisenä mieleen aiheesta. 🙂

 3. Ihanalta näyttää Leiria 🙂 Helsingissä oli valokuvataiteen museossa syksyllä Kaapelitehtaalla vähän vastaava näyttely, jossa oli instagram aika paljonkin esillä. Yhdelle seinälle heijastettiin reaaliajassa ihmisten ig:hen postaamia kuvia. Oli tosi mielenkiintoinen!

  1. Anu Haapala

   Leiria on varsin ihana pikkukaupunki. 🙂 Mä itse asiassa muistan, kun kirjoitit siitä blogiinkin! Ja mun piti käydä katsomassa se, kun olin tuolloin vielä töissä Salmisaaressa. Arvaapa vaan, sainko aikaiseksi, ja jälkikäteen tuli harmiteltua sitä monta kertaa. Onneksi bongasin kompensaatioksi tuon Leiriassa olevan näyttelyn. 🙂

 4. Paluuviite: Reissuvuosi 2015 – Mielilandia

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: