Matkakohdesuosikkini telkkarissa

Jos lukeminen on nojatuolimatkailua, niin television katselu on minulle nykyään sohvareissausta.

Olen viime vuosina katsonut aika vähän telkkaria, enkä muista koskaan seurata sieltä mitään sarjoja. Netflixin myötä olen kuitenkin koukuttunut muutamiin sarjoihin, sillä palvelun ansiosta telkkaria ei tarvitse muistaa avata mihinkään tiettyyn aikaan. Monen sarjan parasta sivuosaa esittävät sitä paitsi matkakuumetta nostattavat kuvausmaisemat.

Seuraavaksi siis suosikkisohvareissauskohteeni (mikä yhdyssanahirviö!)

10308279_798805476810978_3338622639485649724_n

Lilyhammer

Kuten nimestä voi päätellä, tämä norjalais-amerikkalainen sarja sijoittuu lähinnä vuoden 1994 olympialaisistaan tunnettuun Lillehammerin kaupunkiin. Tv-sarjassa pikkukaupungin elämään tulee uudenlaista vipinää, kun sinne muuttaa entinen mafioso Johnny.

Sarjassa kukkivat musta huumori ja tilannekomiikka, ja säännöllisesti pääsee myös ihastelemaan Norjan upeita vuoristomaisemia. En ole mikään talvifani, mutta Lilyhammer saa joskus haaveilemaan siitäkin.

Suomessa Lilyhammerin kaikki kolme tuotantokautta ovat näkyneet Yle Femmalla. Kaksi ekaa kautta ovat nähtävissä Suomen Netflixissä, ja ainakin palvelun jenkkiversiossa on myös kolmas kausi.

saari

Saari

Kirjoitin jokin aika sitten, että Kreikassa haluaisin seuraavaksi matkustaa maan suurimmalle saarelle Kreetalle. Eikä siitä voi vähiten syyttää tätä yhtä Kreikan kaikkien aikojen suosituimmista sarjoista.

Saari sijoittuu pääosin 1930-50-luvuille. Se kertoo elämästä Kreetalla ja sen edustalla olevalla Spinalongan saarella, joka toimi tuolloin leprasiirtolana. Sarja perustuu Victoria Hislopin samannimiseen kirjaan, jossa romaanin muotoon on kiehtovasti puettu Kreetan historiaa. Suosittelen siis myös lukemaan Saaren!

Saari esitettiin ensimmäistä kertaa Suomessa Yle Teemalla ja Areenassa talvella 2013-2014, ja nyt sitä näytetään uusintana. Ensimmäinen jakso ehti jo poistua Areenasta, mutta toinen on nähtävissä siellä vielä tänään. Suomen telkkarissa kuulee harvoin ihanaa kreikan kieltä, joten kannattaa siinäkin mielessä tutustua!

11008599_447678475386599_6231824724206879932_n

Fortitude – ikiroudan kirous

Tämä sarja on uusin suosikkini. Fortitude sijoittuu kohteeseen, joka ei ensimmäisenä tulisi  mieleeni matkaa suunnitellessa, nimittäin Huippuvuorille. Vaikka kuvausnäyttämö onkin Norjan alueella, sarja on brittitekoa. Ja sehän sopii meikäläiselle, onhan brittiaksentti englannin aksenteista se kaikkein viehkein.

Muun muassa Wikipedia kuvaa Fortitudea sanoin psykologinen trilleri, eikä se tosiaan mikään hyvän mielen sarja ole. Juoni on kuitenkin koukuttava ja meren ja lumisen vuoriston luoma miljöö lumoava.

Fortitude pyörii paraikaa Yle TV1:llä, ja jaksoja voi katsoa myös Areenasta.

Omia lempparisarjoja saa mieluusti jakaa kommenttiboksissa, koska mitäpä sitä muutakaan tässä Suomen kesässä tekisi kuin katsoisi telkkaa.

Pakollinen disclaimer: Vaikka mainostan tässä postauksessa aika montaa Ylen sarjaa, niin kyseinen yhtiö ei ole maksanut minulle kehuista mitään. Netflixistäkin meidän taloudessa pulitetaan ihan itse.

Kuvat: Lilyhammer/sarjan Facebook-sivu, Saari/kuvakaappaus, Fortitude/sarjan Facebook-sivu

2 ajatusta aiheesta “Matkakohdesuosikkini telkkarissa”

  1. Hei, tää oli kiva kirjotus. Meillä on muutaman viikon ajan ollut Netflix, ja olen sieltä jo sadepäivien varalle bongannut muutaman kiinnostavan dokumentin. Hyvät sarjat kiinnostavat ja tuosta Lilyhammerista luin jo yli vuosi sitten. Täytyypä kurkata josko se näkyisi myös Luxemburgin Netflixillä!

    1. Anu Haapala

      Kiva, että tykkäsit, Aino! Netflix on kyllä rahansa arvoinen palvelu. Lilyhammer on tosiaankin katsomisen arvoinen. Toivottavasti se näkyy Luxemburgissakin. Mulla on tällä hetkellä Netflix-katsonnassa Orphan Black. Sitäkin suosittelen, jos haluaa nollailla. 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.