Kolme keväistä juttua

”April doet wat hij wil.” Niin sanovat hollantilaiset huhtikuusta. Lausahdus viittaa säähän, joka voi tehdä mitä lystää.

Tänä keväänä luontoäiti on ollut aika mukavalla tuulella. Terassikausi tuli korkattua jo maaliskuun alkupuolella ja ensimmäinen kesäisen lämmin iltakin, jolloin oli pakko käydä hakemassa jätskikiskalta sitruuna-gelatoa, osui viime kuun loppuun.

Ihan hirveästi säistä ei ole kerennyt nauttia, sillä viime ja toissa viikot olivat tenttiviikkoja. Mutta olen minä silti muutakin tehnyt kuin istunut nenä kirjassa kirjastossa. Kännykän kuvien perusteella ainakin tätä.

Juossut

Hollannissa voi onneksi lenkkeillä melkein koko vuoden ilman, että lenkkipolut ovat jäässä. Kyllä reippailu silti houkuttaa enemmän näin keväällä ja kesällä.

Olen harrastanut juoksua pari vuotta enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Viime keväänä kävin juoksemassa ensimmäistä kertaa juoksutapahtumassa, kympin Leidenin maratonilla. Se oli niiiiin siistiä! Kivan kokemuksen ja entisen työkaverini rohkaisemana ilmoittauduin tällä kertaa samaan tapahtumaan puolimaratonille. Jännittää!

Puolikkaalle ehtii treenailla vielä reilun kuukauden. Olen seurannut reilut pari kuukautta Hesarin juoksukouluohjelmaa, tosin talviflunssa ja penikka- ja polvivaivat ovat pakottaneet välissä pitämään vähän ylimääräistä taukoa. Nyt, ostettuani uudet, kunnon lenkkarit ja aloitettuani myös säännöllisen lihaskuntotreenin, lenkkeily tuntuu kuitenkin taas hyvältä.

Mutta ennen kaikkea on kivaa, kun olosuhteet ovat kunnossa. Ulkona hyvässä säässä liikkuminen on vaan niin parasta.

Käynyt päiväreissulla cityssä

Ehkä joku teistä muistaa, että olen hehkuttanut Rotterdamia aikaisemminkin, aina ensikohtaamisestamme lähtien. Ja aion jatkaa samaan malliin, sillä Rotterdam on vaan niin siisti paikka.

Jos jotain Leidenissä kaipaan, niin se on ison kaupungin ilmapiiri. Onneksi sitä pääsee täällä vetämään kiduksiinsa helposti.

Rotterdamissa on siistiä arkkitehtuuria, valtavasti pieniä, hyviä kadunvarsikahviloita ja -ravintoloita, rajattomasti shoppailumahdollisuuksia, kreisejä patsaita, hyviä kirjakauppoja, kansainvälisestikin paljon huomiota herättänyt uusi kauppahalli ja – mikä parasta – lyhyet välimatkat. Käytän Rotterdamissa joskus metroa, mutta enimmäkseen siellä pääsee paikasta toiseen kävellen.

Viime lauantaina kännykän askelmittariin tuli melkein kymmenen tuhatta askelta: Kävelin ensin Nieuwe Binnenwegiä pitkin keskustan ostoskaduille ja sitten vielä Blaakin aseman tuntumaan räpsimään kuvia ja haistelemaan markkinatunnelmaa. Lopuksi takaisin samaa reittiä.

Nieuwe Binnenweg oli minulle uusi katu, vaikka samalla alueella olen aiemminkin pyörinyt. Siellä on paljon muun muassa second hand- ja huonekaluliikkeitä sekä kivannäköisiä ravintoloita, joista yhdessä – Kraftbar R’Damissa – kävin lounaalla. Erittäin hyvät flammkuchenit ja jokseenkin vaasankatumainen terassi! Alueeseen täytyy tutustua tulevaisuudessa paremmin.

Ihastellut kevään värejä

Vaikka päivät menevätkin usein kirjastossa tai muuten yliopistolla istuessa, on sentään kiva, kun koulumatkoilla ehtii ihastella kevättä.

Kölnin lähellä asuva Jonna kirjoitti blogissaan viime viikolla Saksan kukkivasta keväästä. Samalla tavalla täällä Hollanninkin puolella kevään voi sanoa alkavan helmi-maaliskuun vaihteessa, kun krookukset alkavat puskea esiin maasta. Sen jälkeen huomaa melkein päivittäin uusia puita, jotka alkavat kukkia tai puskea lehtiä. Kuvissa on kirsikkapuita, koska juuri nyt on niiden aika vuodesta.

Huhtikuu toki tekee mitä lystää, eikä koskaan tiedä, milloin se takatalvi iskee tännekin (järkytyin vähän tämänaamuisista kuvistanne, hyvät Helsingissä asuvat Instagram-ihmiset!) Mutta tämän hetken tilanne on seuraava: ei valittamista.

7 ajatusta aiheesta “Kolme keväistä juttua”

    1. Kiva kun kommentoit, Laura! Ihan sama täällä! Vaikka huonolla ilmalla juostessakin tulee kyllä tosi hyvä olo kunhan ensiksi pääsee eroon siitä kylmän tunteesta, munkin on hirveän vaikea motivoida itseäni ulos liikkumaan,jos ulkona on harmaata. Toisaalta taas salille ei huvita mennä ollenkaan, kun aurinko paistaa.

  1. Jos on jotain mitä Euroopassa asumisesta kaipaan niin se on kyllä varhainen ja lämmin kevät! Itä-Suomessa edelleen pipo päässä mennään brr. Vaikka EU:ssa ollaan niin Eurooppa tuntuu kovin kaukaiselta etenkin tässä sääasiassa 😀

    1. Joo, tuo on kyllä totta: varhainen kevät kuuluu ehdottomasti lempiasioihini Hollannissa. Tuntuu ihan oudolta, että Suomessa on vielä niin eri vuodenaika, vaikka se kuitenkin on niin ”lähellä”. No, mutta eiköhän sielläkin saa pian laittaa pipon talviteloille. 🙂

  2. Paluuviite: Huhtikuun parhaat – Mielilandia

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: