Viihdykettä sairastuvalle: Au pairit Los Angelesissa

Palasin sunnuntaina Lapista takaisin Helsinkiin, ja heti päästyäni kotiin sain ”kaverikseni” korkean kuumeen. Alkuviikosta en siis juuri nähnyt muuta kuin ikkunasta räntäloskaa. Onneksi Yle Areenasta löytyi edes jotain koukuttavaa!

 photo Screenshot 2015-04-01 19.52.50.png
Kuvakaappaus

 

Ylellä alkoi maanantaina Au pairit -telkkarisarjan toinen kausi, jossa suomalaiset au pairit kokeilevat siipiään ja asumista vieraassa perheessä rapakon takana Los Angelesissa. Viime vuonna kun Yle näytti Au pairit Lontoossa, katsoin koko sarjan parissa päivässä läpi. Samoin kävi nyt (sopivasti oli aikaakin, kun ohjelmassa oli lähinnä sohvalla löhöilyä ja välissä vessanpöntön halaamista).

Silloin kun olin itse kirjoittanut ylioppilaaksi, moni ystäväni lähti au pairiksi. Itse en kokeillut tuota hommaa koskaan, mutta menin lukion jälkeen muuten ulkomaille töihin (mistä kerroin viime keväänä blogissanikin juuri Au pairit -sarjan innoittamana). Varmaan juuri omien kokemusten vuoksi pikkuhiljaa aikuistuvien nuorten naisten uutta elämää ja toilailuja toisella puolella maailmaa on tullut seurattua suurella mielenkiinnolla.

Vaikka nuorena ulkosuomalaisena tulee helposti tehtyä hölmöyksiäkin, sarjan toisellekin tuotantokaudelle on onnistuneesti valittu neljä keskenään hyvin erilaista persoonaa, jotka ovat kuitenkin sympaattisia omalla tavallaan. Eivätkä he kaikki ole enää mitään teinejä – vanhin oli kuvaushetkellä 25. Se oli minusta tosi virkistävää, kun omassa tuttavapiirissä au pairiksi lähteneet ovat aina olleet 19-20-vuotiaita.

Suosittelen siis katsomaan, jos yhtään kiinnostaa! Viihteen lisäksi sarjasta on varmasti myös hyötyä niille, jotka (tai joiden lapset) au pairin työtä harkitsevat. Kaikki jaksot ovat katsottavissa Yle Areenasta, ja ne näkyvät myös ulkomailla.

6 ajatusta aiheesta “Viihdykettä sairastuvalle: Au pairit Los Angelesissa”

 1. Täytyy kattoa! Katsoin viime vuonna Au Pairit Lontoossa. Silloin muistan, että myötähäpeä oli melkoinen. Itse en ainakaan haluaisi, että joku ikuistaisi baari-illat 😉 Kuitenkin täytyy varmaan vilkaista toistakin kautta. Itse en oikeastaan koskaan harkinnut (ainakaan tosissani) lähtöä aupairiksi. Joskus taisin asiasta puhunu kotona, johon äitini totesi, että jos kuitenkin tekisin jotain muuta ulkomailla 😀 Lastenhoito ei oo ikinä ollu mun juttu 😀

  1. Anu Haapala

   Joo, sama saattaa kyllä iskeä näistäkin jaksoista… Yritän suhtautua lämmöllä, kun sarja kuitenkin kertoo tavallisista ja enimmäkseen tosi nuorista ihmisistä. Ei sitä itsekään ois ainakaan sen ikäisenä osannut edustaa, tuskin vielä nytkään. 😀

   Muistin tämän postauksen teon jälkeen, että harkitsin kyllä au pairiksi lähtöä ekan Kreikan kesän jälkeen ja tapasinkin silloin yhden perheen. Se kuitenkin jäi onneksi vain suunnittelun tasolle, sillä olisin hoitanut vauvaa ja tuolloin pelkäsin edes sellaisen ottamista syliin. Mitähän mä olen ajatellut? 😀 Sun äiti ehdotti juuri oikein! Ei auppariksi pidä missään nimessä lähteä vain sen ulkomailla asumisen vuoksi.

 2. Mä katoin kans sillon sen ensimmäisen tuotantokauden ja kävi vähän samalla tavalla kun Annalle. Joskus lukioaikoina mietin au pairiksi lähtöä ja isän kommentti oli tyyliin ”et sä muiden sotkuja lähde siivoamaan”. En ole minäkään koskaan ollut mikään lapsi-ihminen, joten ehkä ihan hyvä että ulkomaille tuli lähdettyä muiden juttujen perässä 🙂
  Ehkä pitää nyt kuitenkin vilkaista myös tätä toista kautta, ainakin yksi jakso!

  1. Anu Haapala

   Haha, tuo sun isän kommentti. 😀

   Noista uusista jaksoista käy onneksi aika selväksi, ettei au pairiksi kannata lähteä vain siksi, että haluaa asua (ja bilettää) ulkomailla. Kyllä siinä saa mielellään olla lapsi-ihminen ja oikeasti sopeutuvainen asumaan ihan vieraan perheen kanssa.

   Noi jaksot on siitä aika koukuttavia, että ne on niin lyhyitä: ”mä katson vielä yhden”… 😀

 3. Ha, mulla meni yksi yö tuon sarjan katsomisessa Areenalla. Olipa koukuttava! Itse en koskaan lähtenyt AuPairiksi vaikka sitä aikoinaan mietinkin, vaihtarina Jenkeissä tuli kuitenkin käytyä ja sen kauttakin osittain tuli muistot rapakon takaa mieleen. Toivottavasti on vielä yksi uusi tuotantokausi ainakin tulossa!!

  1. Anu Haapala

   Mulla meni yksi ilta ja aamu. 😉 Vaihtariksi lähtö oli varmasti hyvä tapa tutustua USA:han ja elämään siellä. Mua tavallaan harmittaa, että se on jäänyt itseltä kokematta sekä lukiossa että sen jälkeen. Toivottavasti tulee vielä ainakin yksi uusi kausi! 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: