Brunssilla SIS. Deli + Caféssa

On yksi asia, jota kerkesin talvella jo vähän ikävöidä: Sunnuntaibrunssit. Laiskat vapaapäivät ja myöhäisen aamiaisen mättäminen siihen malliin, että nälkä on seuraavan kerran ehkä iltaseitsemältä.

Viime viikolla oululainen ystäväni vietti meillä viikonlopun. Perjantai- ja lauantaipäivät olivat täynnä seminaariohjelmaa, mutta sunnuntaina riitti aikaa. Päätimme varata pöydän brunssille.

Paikaksi valikoitui SIS. Deli + Cafén Punavuoren-myymälä. Pieni ketju oli minulle entuudestaan tuntematon, vaikka sillä onkin kolme liikettä Helsingissä ja yksi Espoossa.

SIS. Deli + Café lupaa nettisivuillaan ruokaa, joka on valmistettu laadukkaista, lähellä tuotetuista ja terveellisistä raaka-aineista. Tarjolla on erityisen paljon kasvis- sekä gluteenitonta ruokaa. Se oli meidän kohdalla iso plussa, kun syömään oli menossa kaksi kasvissyöjää. Hintakin oli Helsingiksi kohtuullinen, 18,50 euroa.

Olen listannut alle sen, mistä asioista itse tykkäsin ja missä taas olisi minun mielestäni voinut parantaakin. Näkökulmani on täysin subjektiivinen. Saa siis olla eri mieltä!

 photo sisdeli2.jpg

 photo sisdeli1.jpg

Plussat:

+ Varaus ja aukioloajat. Teimme varauksen vasta lauantaina, mutta tilaa oli vielä päivän ensimmäiseen kattaukseen, joka oli kymmeneltä. Jonkun mielestä se saattaa olla liian aikaisin, mutta minusta ajankohta oli täydellinen. Koska vanhana ei jaksa enää roikkua baareissa, herään melkein aina ilman herätyskelloa kahdeksan, yhdeksän maissa. Nälkäisenä taas on rasittavaa odotella brunssipaikkojen avautumista. Annan plussaa myös siitä, että varauksen voi tehdä puhelimitse. Varsinkin viimetipassa se on aina varmempaa. Ja meitsi on se mattimyöhäinen aika usein.

+ Aamiaispainotteinen valikoima. Voi olla, että tämä liittyy kellonaikaan ja myöhemmin päivällä tarjolla on myös lämpimiä ruokia. En tiedä. Minä joka tapauksessa tykkään brunsseilla nimenomaan croissanteista, jugurtista, marjoista ja hedelmistä sekä muista aamiaisjutuista, ja sitä kaikkea oli tarjolla. En kaipaa lautaselleni esimerkiksi munakokkelia tai papuja.

+ Kahvi. Se oli tummapaahtoista ja vieläpä pienpaahtimossa tuotettua, ellen aivan väärin muista. Niin ja maku oli kohdallaan: ei kitkeryyttä tai likaisen kahvinkeittimen makua (kyllä, sen huomaa!) Kahvinörtti kiittää.

+ Miljöö. Ihanan aurinkoinen päivä ja viehättävä Ullanlinna-Punavuori-akseli teki totta kai oman osansa, mutta kahvila itsessäänkin oli hyvin viihtyisä ja kauniisti sisustettu. SIS. Delissä saa istua Artekin tuoleilla ja juoda kahvit Marimekon kupeista. Myös henkilökunta oli ystävällistä.

Miinukset:

+ Epäonnistuneet erikoisuudet. Olin ihan innoissani, kun huomasin, että brunssilla tarjotaan kookos-banaanipuuroa. Tykkään siitä, kun peruspuuroon on haettu mielenkiintoisia makuyhdistelmiä. Lopulta puuro oli kuitenkin pieni pettymys, sillä se maistui ihan tavalliselta kaurapuurolta ja oli koostumukseltaan liisteriä. Harmikseni en lämmennyt myöskään itsetehdylle myslille enkä spelttipannukakulle.

+ Tavallista suppeampi valikoima. Tämä on nyt vähän hakemalla haettua, sillä pystyin kerrankin syömään melkein kaikkea, mitä brunssilla oli tarjolla, ja on ymmärrettävää, että valikoima on pienempi kun lihaa ei juuri ole tarjolla. Silti jäin kaipaamaan vähän kattavampaa valikoimaa. Tai okei, jäin kaipaamaan karjalanpiirakoita ja munavoita.

SIS. Deli & Café. Pursimiehenkatu 7. Brunssi lauantaisin ja sunnuntaisin. Kattaukset kello 10, 12 ja 14.

 

7 ajatusta aiheesta “Brunssilla SIS. Deli + Caféssa”

 1. Brunssit on sellainen asia mihin en ole koskaan saanut edes yrittää tottua. Jos haluan brunssille, se on tehtävä itse.
  Tämä olis listan kärkipäässä olevia asioita jos alkaisimme miettimään miksi pitäisi joskus muuttaa Helsinkiin! Täältä puuttuu niin paljon.

  Gluteenittomat ja kasvisvaihtoehdot on kyllä itsellekin lähellä sydäntä. Hotelliaamiaisilla tulee aina syötyä liikaa leipää ja croissantteja. Jos vaihtoehdot olisivat gluteenittomia, vatsakin saattaisi ottaa ne paremmin vastaan. 🙂
  Mutta hei, tämä oli kiva! Vois ottaa seuraavaa reissua silmällä pitäen harkintaan 🙂

  1. Tiedän tunteen. Kerran, vajaa pari vuotta sitten olin menossa viikonlopuksi Rovaniemelle ja yritin löytää lauantaiaamulle brunssipaikkaa. Ei onnistunut. Ainoa vaihtoehto olisi ollut hotellibreku, mutta ne ois olleet liian aikaisin.

   Tämä on jotenkin tosi hassua, kun Helsingissä tuntuu, että joka toinen kahvila tai ravintola tarjoaa brunssia vähintään sunnuntaina, usein myös lauantaina. Ja silti melkein kaikki niistä paikoista ovat aina ihan täynnä. Luulisi, että kysyntää riittäisi pienissäkin kaupungeissa, jos vain tarjontaa olisi.

   Onneksi itsetehdytkin brunssit on ihania ja tulevat yleensä myös halvemmaksi. 🙂 Seuraavalla Helsingin-visiitillä sun täytyy sitten testata ravintolaversiota!

 2. Hei kiitos tästä arvostelusta! Meidän piti juuri käydä pari viikkoa sitten uolla SIS Delissä kun kävin Suomessa, mutta jäi väliin. Nyt osaan arvioida, menisinkö seuraavalla kerralla, ja enää en ole ihan varma. Minä kun tykkään niistä lämpimistäkin ruoista. 🙂 Ja karjalanpiirakat ja munavoi on ihan must!

  1. Anu Haapala

   Mukava, jos tästä oli hyötyä! Jos tykkää lämpimistä ruuista, niin sitten tuo aamukattaus ainakaan ei tosiaan taida olla sun juttu. En tiedä, onko myöhemmillä kattauksilla myös lämmintä ruokaa. Se ois ainakin mun mielestä järkeä, lounasaikaan ne maistuis jo mullekin. 🙂

 3. Paluuviite: Brunssilla Deli Café Mayassa – Matkakuume

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: