Tämän viikon keskiviikkona

Viime viikkoina/kuukausina/vuosina olen lukenut monesta blogista minun päiväni -tyyppisiä postauksia. Viikkojen/kuukausien/vuosien pohdinnan jälkeen päätin (lue: sain aikaiseksi) viimein toteuttaa moisen itsekin. Seuraavaksi siis kuulumisiani kuluvan viikon keskiviikolta.

Aamu

8.00 Herään herätyskelloon. Väsyttää, sillä sain viime yönä huonosti unta ja olin hereillä vielä kahden jälkeen. On kuitenkin pakko nousta, sillä kymmeneltä on yhden koulutehtävän deadline ja kyseinen tehtävä on vielä kesken. Suuntaan suihkuun.

9.20 Olen pakertanut jonkun aikaa tehtäväni parissa. Se on edelleen kesken, mutta uskon sen valmistuvan kymmeneksi. Nyt on kuitenkin jo nälkä. Keitän kahvia ja ladon kulhoon turkkilaista jugurttia sekä tuoretta ananasta ja hunajaa. Syötyäni jugurtin olen edelleen hieman nälkäinen, joten voitelen vielä lisäksi leivän. En yleensä tykkää hollantilaisesta leivästä, mutta eilen löytämäni tumma leipä on hyvää etenkin ostamani vahvan juuston kanssa.

10.04 Palautan tehtäväni vain neljä minuuttia myöhässä! Olen tyytyväinen lopputulokseen ja iloinen siitä, että sain sen ajoissa tehtyä, vaikka vielä eilen illalla tavoite tuntui kaukaiselta. Tehtäväni on osa isompaa projektia, jossa pyritään muuttamaan jotain omaa häiritsevää käyttäytymismallia. Koska olen juuri lukenut positiivisen vahvistamisen voimasta (=toivottu käytös palkitaan), päätän palkita itseni menemällä takaisin sänkyyn hetkeksi.

10.40 Yritin torkahtaa hetkeksi, mutten saanut unta. Nukkumisen sijaan makoilen sängyssä ja luen Hesaria tabletilta.

11.00 Meikkaan, syön lounaaksi eiliseltä jäänyttä makaronilaatikkoa ja alan valmistautua yliopistolle lähtöön.

Iltapäivä

13.15 Tilastotieteen luento alkaa. Tänään käsitellään z- ja t-testejä, joita olen onnekseni päässyt käyttämään jo Helsingissä. Siten luento on jo opitun kertausta pienin täydennyksin. Viihdyn silti, sillä professorimme opettaa mukaansatempaavalla ja selkeällä tavalla.

leiden university fsw

15.00 Tauko luentojen välissä. Kipaisen alakerran kahvilaan, josta ostan välipalaksi soijakaakaon ja pari banaania. Harvinaisen terveellinen valinta, sillä yliopiston kahvilassa myydään lähinnä ihania vohveleita ja muffinseja, joita on usein vaikea vastustaa.

15.15 Personality, Clinical, and Health Psychology -kurssilla ovat tänään aiheena skitsofrenia ja muut psykoottiset häiriöt. Kurssilla on useita eri luennoitsijoita, ja tällä kertaa ääneen pääsee kliinistä työtä Haagissa tekevä psykiatri.

Luento osoittautuu supermielenkiintoiseksi ja selkeäksi, yhdeksi parhaista tähän mennessä. Yleensä olen huono kirjoittamaan muistiinpanoja, mutta nyt niitäkin ehtii tekemään samalla kun kuuntelee. Luennosta on myös paljon apua ajatellen skitsofreniaa käsittelevää ryhmätyötämme, jota olemme kolmen opiskelukaverini kanssa juuri tekemässä.

leiden university fsw library

2015-12-02%2006.54.51%201

18.45 Olen ollut luennon jälkeen puolitoista tuntia lukemassa tiedekunnan kirjastossa, mutta nyt suuntaan kotiin. Ulkona on jo säkkipimeää, mutta keskustaa on onneksi koristeltu kauniilla mutta sopivan hillityillä jouluvaloilla.

Hollantilaiset ovat tunnettuja siitä, että moni pitää kodissaan verhoja auki, vaikka asunto olisi katutasolla. Pyöräillessäni kurkin sisään ikkunoista ja huomaan, että myös moneen kotiin on alkanut ilmestyä joulukoristeita.

Kotona syön iltapalaksi leipää ja rahkaa ja juttelen poikaystävän kanssa Vauva.fi’n artikkelin innoittamana lastenkasvatuksesta (ja ei, tämä ei ole ajankohtainen aihe meillä).

2015-12-02%2009.02.11%201

2015-12-02%2009.02.44%201

21.00 Tekee mieli hirveästi katsoa Greyn anatomiaa, vaikken ole seurannut sitä aikoihin. Lämmitän glögiä ja katson sängyssä yhden vanhan jakson. Sen jälkeen alkaakin väsyttää. Pakko kuitenkin opetella vielä hollantia Duolingolla. Olen säälittävä mainonnan uhri, mutta kun Duolingo lähettää iltaisin sähköpostia ja pyytää pitämään symbolinaan toimivan pöllön iloisena, en voi olla noudattamatta pyyntöä.

23.30 Olen edelleen hereillä, eikä enää edes oikein väsytä. Kirkasnäyttöisen kännykän selaamisen vuoksi rauhallinen fiilis on kadonnut. Äh! Yritän silti käydä nukkumaan, sillä huomenna pitää taas jaksaa herätä ajoissa ja opiskella.

4 ajatusta aiheesta “Tämän viikon keskiviikkona”

  1. Nämä on kivoja silmäyksiä oikeaan elämään!
    En voinut olla hymyilemättä tuolle Duolingon pöllölle. Mie olisin varmasti mainoksen uhri ja pitäisin maskotin onnellisena 😀

    1. Kiitos Maarit! Hahaa, kiva kuulla, etten ole ainoa. 😉 Onneksi Duolingon kohdalla maskotin pitämisestä onnellisena on itsellekin hyötyä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: