Viikonloppu Suomen Hollannissa

Asun tältä erää enää alle neljä viikkoa Helsingissä ja Suomessa, minkä vuoksi tälle loppuajalle on pitänyt laatia bucket list.

Yksi asia, jota en ollut koskaan aiemmin tehnyt, oli kunnollinen käynti Turussa. Joillakin on ollut tätä vaikea uskoa, mutta ihan oikeasti en ollut tämmöisenä lappilaisena käynyt koskaan Turussa (paitsi kerran lentokentällä, mutta ei semmoista lasketa). Mutta nytpä olen!

turku%203

Viime viikonloppuna teimme pienen viikonloppuretken täältä pääkaupungista entiseen pääkaupunkiin. VR:n Veturi-jäsenyydellä saa onneksi nykyään ihan kohtuuhintaisia junalippuja. Kivankuuloinen hotellikin löytyi, vaikka Turussa oli muutama muukin turisti ehkä suurimmaksi osaksi H2Ö-festareiden vuoksi.

Meillä festarit jäivät välistä, vaikka M.A. Nummisen ja Pedro Hietasen ruotsin tunti houkuttelikin. Sen sijaan tuli syötyä suunnilleen koko seuraavan viikon edestä ja piipahdettua muun muassa Turun linnassa.

turun%20linna

turunlinna

Turku oli minusta tosi viehättävä ainakin näin kesäkaupunkina – siitäkin huolimatta, että sunnuntaina satoi vettä kuin saavista kaatamalla. Eniten yllätyin siitä, että Turkuhan muistuttaa Aurajoen ansiosta ihan Hollantia! Hotellimme oli joen rannalla – ilmeisesti sillä tois puol jokkee – joten maisemaa tuli ihastelua monta kertaa.

Koska geeneistäni puuttuu kaikennäköinen suunnitelmallisuus, googlasimme  totta kai lauantain illallispaikkaa vasta junassa. Onneksi kovasti (ja ihan syystä!) hehkutetussa Kaskiksessa sattui olla meneillään walk in -viikko, jolloin pöytävarauksia ei edes voinut tehdä. Kaskis on ilmeisesti niin suosittu, että pöytävarausta joutuu odottelemaan ainakin viikonlopuille pitkäänkin, mutta nyt pöytä irtosi suunnilleen vartin jonottelulla kesäillassa. Kerron illalliskokemuksestamme lisää toisella kertaa.

tiirikkala%203

tiirikkala%202

tiirikkala

Mielestäni Turku oli hirmuisen kaunis pikkukaupunki, jossa oli Rovaniemeltä kaipaamani mukavan lyhyet välimatkat (niin kuin Suomessa kaikkialla muualla paitsi Helsingissä).

Vaikka Helsinki onkin kiva ja kuuden vuoden täällä asumisen jälkeen minulle kovin rakas, tällaiset reissut saavat kyllä miettimään, onko täällä mitään aivan niin ihmeellistä, että kannattaa asua juuri täällä ja maksaa siitä selvästi enemmän kuin missään muualla Suomessa.

Onneksi tätä missä sitä oikein asuisi -pulmaa ei tarvitse pohtia ainakaan vähään aikaan. Muutto lähestyy ja sen sijaan, että miettisi syntyjä syviä, tulee pohdittua suurin osa hereilläoloajasta lähinnä sitä, mihin hittoon tämän kaiken tavaran saa tungettua. Onneksi se oikea Hollantikaan ei ole kovin kaukana.

6 ajatusta aiheesta “Viikonloppu Suomen Hollannissa”

  1. Anu Haapala

   Varmasti on jäänyt mieleen! Hämärästi muistan, että Helsingissäkin oli vastaava tapahtuma ehkä pari vuotta sitten.

 1. Turku on niin ihana kaupunki, ja luulen, että paluumuuton Suomeen iskiessä saattaa mielessä käydä se yhtenä vaihtoehtona…

  Hurjasti onnea Hollantiin muuttoon ja tulevaan elämänmuutokseen! Kamaa on aina muuttaessa liikaa, joku luonnonlaki varmaan. 😀

  1. Anu Haapala

   Luulen, että se on meilläkin vaihtoehto, sillä luulen, että Helsinki, Tampere ja Turku on niitä Suomen kaupunkeja, joissa voisin tulevaisuudessa kuvitella asuvani. 🙂

   Kiitos paljon! Mystisesti tavaraa on tosiaan kertynyt taas. Helsingin sisällä on tullut muutettua jo monta kertaa, mutta tavaramäärä tuntuu kasvaneen eksponentiaalisesti kun pitäisikin nyt muuttaa johonkin muualle kuin toiseen kaupunginosaan. 😀 Eiköhän se tästä!

 2. Onnea muuttoon!

  minulla oli samankaltaisia ajatuksia kun asuin pari vuotta sitten itä-Helsingissä alueella jossa oli vain yksi ruokakauppa ja täytyi aina maksaa metro että pääsi ruokakauppoihin sun muihin. En yhtään kaipaa sitä aikaa! ns. ei kannata maksaa itseään kipeäksi jos voi asua ja olla jossain muuallakin missä viihtyy yhtä hyvin ellei jopa paremmin ja aina kannattaa lähteä ja yrittää

 3. Paluuviite: Reissuvuosi 2015 – Matkakuume

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: