Turisteilu- ja ostospäivä Leidenissä

Pääsin tänään leikkimään turistia omassa kotikaupungissani!

Tutustuin muutama viikko sitten Amsterdamissa suomalaiseen tyttöön, joka vaihto-opiskelee tuolla pääkaupungissa. Meillä synkkasi hirveän hyvin, ja sovimme, että hän tulisi jonain päivänä tutustumaan Leideniin. Päiväksi valikoitui lopulta tämä lauantai.

2015-09-26%2012.21.09%201

2015-09-26%2003.10.16%201

Menin vierastani vastaan rautatieasemalle puoliltapäivin, ja suuntasimme siitä kävellen keskustaan.

Kaverini ilmoitti heti, että hän aikoo sitten ottaa valokuvia, ja sehän sopi minulle vallan mainiosti! Yksin liikkuessa tulee harvoin pysähdeltyä kuvaamaan kaupunkia, ja olen monta kertaa harmitellut sitä, miten vähän kuvia minulla on Leidenistä.

Kuvaamisen ja kiertelyn lisäksi meitä molempia olisi kiinnostunut käydä kirpputoreilla, mutta ainakaan toistaiseksi en ole kirppiksiin Leidenissä törmännyt. Sen sijaan muistin yhden second hand -liikkeen, jonka näyteikkunassa olevia laadukkaan näköisiä nahkalaukkuja olen ihastellut monta kertaa. Suuntasimme siis sinne piipahtaen matkalla muun muassa teekaupassa.

2015-09-26%2005.18.08%202

Tuon second hand -liikkeen nimi on Hartendief, ja siellä myydään paitsi niitä ihania nahkalaukkuja myös muun muassa hyvälaatuisia käytettyjä vaatteita.

Mukaani lähti punainen jakku, joka vastoin kaikkia odotuksiani paitsi istui hyvin olkapäiltä ja vatsalta oli myös hihoista täysin sopivan pituinen. Hyvin istuvien valmisjakkujen löytäminen on mielestäni tuskallisen vaikea, joten löytö oli ihan mahtava.

Kassalla tein vielä toisen moisen: nimittäin second hand- ja vintage-liikkeiden kartan! Päätimme suunnata katsastamaan vielä muitakin myymälöitä, mutta ensin halusimme mennä kahville.

2015-09-26%2002.22.33%201

2015-09-26%2002.57.17%201

Paikaksi valikoitui Anne & Max -niminen kahvila, josta olen kuullut hyvää ja jossa olen halunnut piipahtaa siitä lähtien kun tänne muutin. Tänään sattui olemaan ihanan aurinkoinen päivä, joten jäimme terassille, jossa tarkeni vielä hyvin istuskella.

Tilasin kasvispaninin, joka suorastaan suli suuhun, sekä ihanaa tuoreista mintunlehdistä tehtyä minttuteetä. Hollannissa tuo herkku on niin yleistä, että sitä saa melkein mistä vain, jopa yliopiston kirjaston kahvilasta!

Kahvittelun jälkeen suuntasimme tarkastamaan vielä parin muun second hand -liikkeen, Modejachtin ja Second Trendin tarjontaa. Tykkäsin etenkin ensimmäisestä, joka oli viihtyisä pikkuruinen putiikki ja jossa oli lisää kauniita nahkalaukkuja sekä laadukkaita naistenvaatteita ja -kenkiä.

Olen yrittänyt etsiä varmaan pari vuotta valkoista neuletakkia, josta pitäisin ja joka ei näyttäisi lääkärintakilta. Ja löysin sellaisen viimein Modejachtista!

Tämä oli siis varsin onnistunut vaatekaapintäydennyspäivä minulta, joka inhoan tavallisissa vaatekaupoissa kiertelyä ja sitä miten hankalaa laadukkaiden vaatteiden etsintä useimmiten on. Second hand -kaupat ovat siinä mielessä taivaanlahja.

2015-09-26%2004.12.41%202

2015-09-26%2004.15.49%201

Kaupoissa kiertelyn, monen kävellyn kilometrin ja viiden yhdessä vietetyn tunnin jälkeen aloimme molemmat olla aika väsyneitä ja kaverini päätti suunnata takaisin Amsterdamiin ja minä kotiini.

Kotimatkalla kävin kuitenkin vielä lehtikaupassa. Vaikka hollantilaisten englannin kielen osaaminen on häkellyttävän hyvää, ruoka- ja kirjakauppojen hyllyiltä en ole toistaiseksi löytänyt englanninkielisiä lehtiä. Lehtimyymälästä löysin kuitenkin jopa uuden suosikkilehteni Scientific American Mindin uusimman numeron, ja ostin sen iltalukemiseksi.

Seuraavaksi jatkankin ihanaa lauantaita kiinnostavan lukemisen ja niin ikään tänään ostamani uuden teen parissa. Nauttikaa viikonlopustanne!

2015-09-26%2004.16.54%201

2015-09-26%2004.15.49%201

P.S. Mietin tänään, että missähän vaiheessa kyllästyn kuvaamaan polkupyöriä, tuulimyllyjä ja kanaaleja. Tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että toivottavasti en koskaan. Olisi nimittäin varsin tylsää turtua ihastuttaviin asioihin.

2 ajatusta aiheesta “Turisteilu- ja ostospäivä Leidenissä”

    1. Anu Haapala

      Kiitos! Tämä on ihana kaupunki, ja jo yksinään hyvä argumentti siihen, miksi Hollannissa kannattaa käydä muuallakin kuin Amsterdamissa. 🙂 Sama juttu, second hand -liikkeissä on yleensä hinta ja laatu kohdillaan!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: