Talvi Teneriffalla

Huomasin muutama päivä sitten blogini tilastotiedoista, että joku oli hiljattain päätynyt lukemaan blogiani googlattuaan sanat ”talvi Teneriffalla”. Hei vaan, googlettaja, sait minutkin haaveilemaan taas tuosta aiheesta!

Me vietimme siis Teneriffalla pari kuukautta viime talvena. Koska Tenskulla sesonki on nyt aluillaan, on sopiva hetki vähän muistella talvea tuolla upealla saarella.

teneriffa1

teneriffa2

teneriffa3

Asunto

Suunnitelmallisuus ei kuulu meikäläisen hyveisiin, mutta tällä kertaa suunnitelmallisuutta oli sen verran matkassa, että hommasimme asunnon Puerto de la Cruzista jo pari kuukautta ennen lähtöä.

Vaikka arvelimmekin etukäteen, että tämä ratkaisu voisi tulla vähän tavallista kalliimmaksi, päädyimme vaivattomuuden nimissä käyttämään suomalaisen välittäjän Katja Hämäläisen palveluita. Otin häneen yhteyttä sähköpostitse, hän ehdotti meille paria asuntoa ja lähetti molemmista runsaasti (myöhemmin aivan todenmukaisiksi osoittautuneita) kuvia. Päätimme ottaa noista asunnoista toisen, ja se vapautuikin sopivasti juuri samana päivänä, kun olimme itse Teneriffalle tulossa.

Katjan mukaan Puerto de la Cruzista on suhteellisen hankala löytää asuntoa kesken talvisesongin pariksi kuukaudeksi. Paikan päällä huomasimme, että vuokra-asuntoja oli kyllä paljon tarjolla. Toinen juttu on sitten se, olisiko niihin otettu vuokralaisia noin lyhyeksi ajaksi.

Sitä ei tarvinnut miettiä, sillä tykkäsimme pienestä, noin 600 euroa kuussa maksaneesta kolmiostamme kovasti. Erityisesti tykkäsin omasta pihastamme sekä taloyhtiön lämmitetystä uima-altaasta, jossa tarkeni aina välissä uidakin, vaikka talvi oli teneriffalaisittain aika vilpoinen.

teneriffa4

teneriffa6

teneriffa7

Kotikaupunki

Miksi sitten juuri Puerto de la Cruz? Meidän Teneriffan tuntemuksemme oli aika surkeaa ennen kyseistä reissua: itse en ollut käynyt saarella kertaakaan ja poikaystävänikin vain joskus nuorempana viikon pakettimatkalla. Playa de las Américasin turistihelvettiin emme halunneet ja Pohjois-Teneriffa houkutti muutenkin etelää enemmän, sillä siellä ovat myös saaren suurimmat kaupungit, Santa Cruz ja La Laguna.

Alun perin haaveissa oli etsiä asunto pääkaupungista Santa Cruzista, mutta sitten luin jostain, ettei sieltä saisi lain mukaan vuokrattua asuntoa noin lyhyeksi ajaksi. Käytännössä tuota ongelmaa ei ilmeisesti ole, mutta päädyimme joka tapauksessa Puertoon kaikkien muiden eläkepäiviään viettävien pohjoiseurooppalaisten seuraksi.

Viihdyimme Puertossa, sillä siellä on riittävästi palveluita, paljon tasokkaita ravintoloita, hyvät kulkuyhteydet saaren muihiin paikkoihin ja lähellä upeaa luontoa. Toista kertaa en kuitenkaan muuttaisi kaupunkiin, sillä siellä näkee talvisin lähinnä eläkeläisiä ja kuulee enemmän saksaa kuin espanjaa.

Jos menisin uudelleen Tenskulle talvehtimaan, etsisin asunnon sieltä Santa Cruzista tai vaikkapa Puerton naapurista La Orotavasta.

teneriffa8

teneriffa9

teneriffa10

teneriffa11

Sää

Sää kiinnostaa totta kai suomalaista, joka lähtee talvella Kanarialle.

Kuten mainitsin, viime talvi oli paikallisten mukaan tavanomaista vilpoisampi. Puerto de la Cruzissa se tarkoitti lähinnä sitä, että pilvisiä ja sateisia päiviä oli aika usein. Lämpötila pyöri kuitenkin koko ajan yli viidessätoista asteessa. Silloin kun sattui hyvä tuuri, aurinko paistoi ja altaalla tarkeni ottaa aurinkoa. Päivisin pärjäsi t-paidassa, illalla piti laittaa takkia päälle.

Pohjois-Teneriffalla parhaat säät olivat kokemukseni mukaan Santa Cruzissa, jossa oli usein aurinkoisempaa ja lämpimämpää kuin Puertossa. La Lagunassa, joka muuten on aivan ihana kaupunki, satoi melkein aina – siis silloinkin, kun naapurikaupungeissa oli ihan hyvä sää. Juuri sen vuoksi en muuttaisi sinne talveksi.

Oli sää paikallisittain hyvä tai huono, Suomeen (tai Hollantiin) verrattuna se oli kyllä aivan unelmainen. Nyt kun kuuntelen sateen ropinaa ja myrskytuulen pauhua Leidenissä, olisin ihan valmis lähtemään Teneriffalle uudelleen.

4 ajatusta aiheesta “Talvi Teneriffalla”

 1. Äääää… Ei tällaisia postauksia saa laittaa synkimpään syksyyn… Nyt tuli koti-ikävä…

  Ei vaan, hyvä ja ytimekäs postaus talvehtimisesta Kanarialla. Viime talvi oli tosiaan melko kylmä Kanarialla. Kyllä siellä muutenkin on joulu-tammikuussa vilpoisaa, saa kyllä ihan villavaatettakin vetää päälle. Samoin sisällä on kylmä kun ikkunoissa on vain yhdet lasit ja pattereita ei ole.

  Mutta silti, sateet tuovat tullessaan myös vihreyden. Talviaikaan luonto on Kanarialla kaunis. Ja vaikka valoisa aika lyhenee sielläkin, ei onneksi ihan Suomen kaltaiseen talvipimeyteen päästä.

  Ainoa, mitä kaipasin Kanarialla Suomen talvesta, oli hiihtäminen. Ja onhan se ihanaa, kun pakkaslumi narskuu jalan alla ja hanki hohtaa kuin timantit. Kun vaan ensin saatais sitä lunta….

  1. Kiitos kommentista! Täälläkin kaivattaisiin kyllä vähän valoisampiin maisemiin. 😛

   Suomalaiset kodit ovat kyllä ihanan lämpimiä. Teneriffalla tuli monesti ikävöityä saunaa, vaikka ulkona olikin kutakuinkin yhtä lämmintä kuin Suomen kesässä, ja sama juttu on täällä Hollannissa.

   Vaikka auringossa talvehtiminen on ihanaa, on kunnon lumisessa talvessakin puolensa! Toivottavasti Suomeen saadaan pian lunta, ainakin jouluksi. Itse en ole hiihtänyt vuosiin, mutta joskohan sitä joululomalla uskaltaisi taas kokeilla. 🙂

 2. Paluuviite: Reissuvuosi 2015 – Matkakuume

 3. Paluuviite: Kiitos vuodesta 2017 ja onnea yksivuotiaalle! – Mielilandia

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: