Reissuvuosi 2015

Sain Lauran blogista idean koota yhteen postaukseen tämän vuoden reissut. En ole ainakaan tämän blogin elinaikana moista koostetta koskaan tehnyt, mutta idea on mielestäni hauska ja muistelu on aina mukavaa. Tässäpä siis matkamuistoja vuodelta 2015.

candelaria1

orotava9

cristianos10

Gran Canaria ja Teneriffa

Tämä vuosi lähti käyntiin lentokentältä. Lensin uudenvuodenpäivänä Gran Canarialle. Siellä vietimme yhden yön, ja suuntasimme sitten Teneriffalle kokonaiseksi pariksi kuukaudeksi.

Talvi jossain lämpimässä ja valoisassa paikassa oli ollut haaveenani jo pitkään, ja oli ihanaa päästä tuo unelma toteuttamaan. En ollut käynyt Teneriffalla koskaan aiemmin, mutta viihdyin siellä tosi hyvin. Saaren luonto on aivan mieletön ja ruoka hyvää. Kesäihmisenä Kanariansaarten ilmastoa parempaa on vaikea kuvitella. Voisin hyvin asua siellä pidempäänkin!

Paluumatkalla vietimme taas yhden yön Gran Canarian puolella Las Palmasissa, josta jäi lyhyiden piipahdusten perusteella tosi kiva mielikuva. Myös siellä viettäisin mielellään enemmänkin aikaa.

Kaikki Teneriffan-talveen liittyvät jutut löytyvät täältä.

 

leiria2

coimbra7

lissabon7

Lissabon, Leiria ja Coimbra

Toukokuussa ennen kesätöiden aloittamista vietin vajaan viikon Portugalissa. Veljeni oli keväällä työharjoittelussa pienessä Leirian kaupungissa, jossa halusin totta kai käydä häntä moikkaamassa.

Tämä oli ensimmäinen kertani Portugalissa, ja niin ihana kuin Lissabon onkin, oli avartavaa nähdä muutakin maata kuin pelkästään pääkaupunki.

Leiria oli viehättävä kaupunki. Sieltä mieleen jäi etenkin hieno Leirian linna, josta avautuu näkymä koko kaupungin ylitse.

Vielä enemmän ihastuin Portugalin entiseen pääkaupunkiin Coimbraan, joka on tunnin matkan päässä Leiriasta. Se tunnetaan muun muassa yliopistostaan ja siitä, että se on toinen Portugalin merkittävistä fado-kaupungeista.

Lissabonissa ehdin viettää vain yhden kokonaisen päivän, mutta onneksi oikein mukavan sellaisen. Aion varmasti vielä palata kaupunkiin.

 

leiden2

leiden

leiden sunset

Leiden

Kesällä ehdin kesätöiden vuoksi tehdä vain yhden ulkomaanreissun, ja sekin suuntautui nykyiseen kotikaupunkiini Leideniin.

Portugalissa ollessani sain tietää, että muuttaisin mitä luultavammin Hollantiin syksyllä. Halusin käydä katsomassa etukäteen, miltä tulevassa opiskelukaupungissa näyttäisi, vaikka aikaa viikonloppua pidemmälle reissulle ei aikaa ollutkaan.

Leiden jäi heti mieleeni viehättävänä pikkukaupunkina, jossa viihtyisin varmasti. Ja oikeassa olin: tällä hetkellä en haluaisi muuttaa täältä mihinkään!

 

jättikukka turussa

turku2

turunlinna

Turku

Eka kertani Turussa (jos yhtä lentokenttäpiipahdusta ei lasketa) – kyllä vain!

Tämäkin oli heinäkuinen viikonloppureissu, josta vahvimmin jäi mieleen Aurajoen ranta ja yksi elämäni parhaista ravintolakokemuksista Kaskiksessa.

Turku vaikutti ainakin kesäkaupunkina aivan valloittavalta, ja tutustuisin siihen mielellään vähän paremminkin.

 

rotterdam centraal

rotterdam erasmusbrug

rotterdam blaak

Rotterdam

Rotterdamissa olen käynyt jo kolme kertaa syksyn aikana, ja siitä on tullut ihan ehdoton lempparikaupunkini Hollannissa (Leidenin ohessa).

Rotterdamissa parasta on upea, futuristinen arkkitehtuuri ja se, että siellä on kaikki se, mitä Amsterdamissakin – lukuun ottamatta järkyttäviä turistilaumoja. Rotterdam on myös todella kansainvälinen kaupunki, mikä näkyy kivasti katukuvassa.

Lasken Rotterdamin mukaan tähän listaukseen, sillä siellä olen ollut myös yötä viime viikonloppuna. Ensimmäisen kerran kävin kuitenkin kaupungissa lokakuussa, kun ystäväni Suomesta oli luonani kyläilemässä.

 

nizza3

nizza2

nizza

Nizza

Marraskuussa teimme muutaman päivän matkan Nizzaan.

Lähtö oli viikko Pariisin terrori-iskujen jälkeen, mikä totta kai vähän herätti erilaisia ajatuksia kuin matkaan lähtö yleensä. Päällisin puolin kaikki näytti kuitenkin Nizzassa aivan tavalliselta, ainoastaan passintarkastukset olivat käytössä lentokentällä ja laukut tutkittiin monissa museoissa ja kauppakeskuksissa.

Tämä oli ensimmäinen kertani Ranskassa, ja olin jopa vähän yllättynyt siitä, miten välimerellistä tuolla Etelä-Ranskassa (ja, indeed, Välimerellä) oli. Ruoka oli erinomaista, meren läheisyys ja aurinko tuntuivat ihanalta, ja yllätyksekseni ymmärsin lukiossa lukemaani ranskaa paljon paremmin kuin olin etukäteen ajatellut.

Summa summarum

Tänä vuonna tuli siis käytyä Suomen lisäksi neljässä eri maassa, joista kaksi oli kokonaan uusia.

Määrä tuntuu paperilla aika vähäiseltä, mutta toisaalta tykkään viipyä yhdessä paikassa pidempään ja olenkin viettänyt puolet vuodesta muualla kuin Suomessa, vaikken vielä vuoden alussa tiennyt varsinaisesti muuttavani ulkomaille.

Täällä Hollannissa on tullut reissailtua ja tutkittua paikkoja sen verran innokkaasti, että olen mielestäni nähnyt tänä vuonna paljonkin uutta. Ja paljon nähtävää riittää vielä ennen kuin voin sanoa tuntevani uuden asuinmaani hyvin.

Ensi vuonna tavoitteenani olisi käydä uusista paikoista ainakin eteläisessä naapurimaassa Belgiassa. Varsinkin Antwerpen houkuttelisi minua kovasti, mutta myös ristiriitaisia mielipiteitä herättävän Brysselin haluan ehdottomasti nähdä. Molempiin kaupunkeihin on Leidenistä niin lyhyt matka, että sinne voi lähteä vaikka päiväreissullekin.

Vuodeksi 2016 on suunnitteilla myös reissut ainakin Lontooseen ja Berliiniin. Ja tietysti Helsinkiin, johon olen menossa kesällä peräti pariksi kuukaudeksi.

Tämän postauksen myötä blogini hiljentyy joulunviettoon. Rauhallista ja onnellista joulun aikaa kaikille, missä ikinä olettekin!

 

 

2 ajatusta aiheesta “Reissuvuosi 2015”

  1. Sullahan on ollut loistava matkailuvuosi kanssa! Ja suosittelen kyllä käymään Brysselissä, se on kiva kaupunki ja mun blogista löytyy Bryssel-tägin alta vinkkejä jos kaipaat! Ja Lontoolle tietty kanssa peukku 🙂 Ihanaa joulua!

    1. Reissuvuosi on kyllä tuonut tosi paljon uutta tullessaan. Ei voi olla kuin kiitollinen!

      Kiitos! Käyn ehdottomasti lukemassa Bryssel-vinkkejä blogistasi. 🙂 Ihanaa joulua vielä sinnekin!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: