Rantakohde nimeltä Hollanti ja kesälomasuunnitelmia

katwijk2_1

katwijk

Täällä on saatu viime viikko nauttia aivan ihanista kesäsäistä. Kuulemma lempivuodenaikani on nyt aikaisessa, eikä tämä suinkaan olen ihan tavanomaisen hollantilaista. (Tuntuu kyllä, että niitä normaaleja säitä saa kaivata tai ”kaivata” nykyään aika monessa kolkassa, kiitos ilmastonmuutoksen.)

No, minä olen joka tapauksessa nauttinut, vaikken olekaan nukkunut viiteen yöhön kunnolla, kun asunto on kuin pätsi. Lämmöstä ja auringosta saa niin paljon hyvää mieltä ja energiaa.

Viime sunnuntaina kävimme pienellä päiväreissulla naapurikaupungissamme Katwijk aan Zeessä (kuvissa). Oletko koskaan ajatellut, että Hollanti voisi toimia myös rantakohteena? Minulla ei ainakaan ollut käynyt asia edes mielessä ennen tänne muuttamista.

Oikeastaan täytyy myöntää, etten vuosi sitten edes tajunnut, miten lähellä merenrantaa Leiden on. Meiltä on matkaa Katwijkiin kymmenen kilsaa, ja kaupungin ranta on yksi hienoimmista koskaan näkemistäni. Eikä Katwijk ole ainoa löhökohde tässä lähellä. Esimerkiksi Haagin Scheveningen ja Noordwijkin dyynit ovat täälläpäin käsitteitä (ja minulta vielä näkemättä, mutta älkää huoliko: korjaan ongelman pikimmiten).

Muuten viime päivät ovat kyllä menneet kesästä huolimatta opiskellessa. Iltapäivällä, kun olin juuri viettänyt kaksi suhteellisen intensiivistä päivää pelkkää tieteen filosofiaa tankaten ja samaan aikaan kärsinyt pienestä univajeesta, rojahdin sänkyyn katsomaan Fitnesspäiväkirjoja salmiakkipussin ja punkkulasillisen kanssa. Ulos ei enää huvita mennä, sillä siellä tuulee kylmästi ja lämpötila on pudonnut aamusta yli kymmenen astetta, mutta joskus onkin kiva nollailla sisällä. Varsinkin kun asunto on nyt jo vähän viilentynyt.

Ai niin, ja ostin myös lennot Berliiniin! Tasan neljän viikon päästä elämäni toinen fuksivuosi on taputeltu kasaan, ja koska en joudu tekemään tänä vuonna yhtään uusintatenttiä, ehdin pitää ennen kesätöihin lähtöä pienen lomankin. Kippis sille!

Aion viettää Saksassa viikon, ja jo jollain tapaa tutussa pääkaupungissa seikkailun lisäksi tarkoituksena on piipahtaa moikkaamaan vanhaa, rakasta ystävääni Leipzigiin. Kauppalehden Optio kertoi viime vuonna, että Leipzig on uusi hipsterimekka, uusi Berliini. Jotain samansuuntaista vihjaili viime kesänä myös työkaverini, joka oli ollut kaupungissa vaihdossa ja paikkaan silminnähden rakastunut. Odotan uutta tuttavuutta innolla.

Olisi huippua, jos kertoisitte kommenttiboksissa, mitä etenkin Leipzigissa kannattaa nähdä!

4 ajatusta aiheesta “Rantakohde nimeltä Hollanti ja kesälomasuunnitelmia”

  1. AIka mageita rantoja, ei oo kyllä tullut ikinä mieleenkään, että Hollannista tuommoisia löytyy! Vaikka Amsterdamissa ja Rotterdamissa on tullut vähän pyörittyäkin.

  2. Nyt kyllä täytyy itsekin lähteä tutkimaan näitä rantoja, kun näkee näitä kuvia! Olen itse tässä reilun vuoden asustelun jälkeen ehtinyt käydä vain Scheveningissä, mutta silloin oli kyllä niin tuulista, että ei paljon muuta näkynyt kuin hiekkaa silmissä. Täytyykin lähteä testaamaan, josko tämä kivempi sää tarjoaisi rennomman meiningin (jos se aurinko tuolta taas lähipäivinä tulisi esiin). 🙂

    1. Heh, ehkä se johtuu juurikin näistä ei niin otollisista rantakeleistä. 😀 Mäkään en ole vielä käynyt Scheveningenissä rannalla, vaikka muuten olen sillä alueella käynyt. Myös Noordwijkin dyynit on vielä tsekkaamatta!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: