Pääsiäiskuulumisia ja kahvilavinkki Rotterdamiin

Hyvää pääsiäistä!

Täällä pääsiäisenvietto on jäänyt vähän vähiin. Herkuttelu on rajoittunut rautakaupasta ostettuihin Kinder-suklaamuniin, eikä mitään erityistä ole tullut tehtyä.

Kolmen päivän pituinen viikonloppu on kuitenkin otettu ilolla vastaan (Hollannissa pitkäperjantai on tavallinen arkipäivä). Muutamme loppuviikosta, ja vaikka pakkaaminen on ärsyttävää puuhaa, sitä on kivempi tehdä rauhassa kuin hätiköiden ja valmiiksi väsyneenä työ- tai koulupäivän jälkeen.

Asioiden edistäminen rauhassa on onneksi mahdollistanut myös pitkät yöunet, aika monen Blacklist-jakson katsomisen Netflixistä ja kirjan lukemisen sohvalla. Viimeksi minulla oli ihan tyhjä viikonloppu ilman menoja tai velvollisuuksia yli kaksi kuukautta sitten, joten tämä on tullut tarpeeseen.

Mutta ei me sentään olla koko viikonloppua ihan vain kotona oltu. Lauantaina tuli (taas) piipahdettua Rotterdamissa ihan silleen extempore, ja ajattelin kertoa vähän yhdestä lempiravintolastani siellä.

Viime kesänä sain pidettyä ylityövapaina yhden pitkän viikonlopun Helsingin-töistäni, ja tulin kotiin Hollantiin viikonlopuksi. Minulla oli yksi Hotels.comin ilmainen yö käytettävänä, joten päätimme varata yhdeksi yöksi hotellin Rotterdamista, jotta reissuun tulisi vähän enemmän loman tuntua.

Hotelli oli ihana, mutta emme ottaneet siihen aamupalaa, koska mieheni piti olla aikaisin aamulla töissä. Sen sijaan googlailin itselleni Rotterdamista aamiaispaikkaa ja päädyin netissä kovasti kehuttuun Lilithiin.

Lilith on pieni amerikkalaisiin pannukakkuihin erikoistunut kadunvarsikahvila ihan kaupungin keskustassa. Vaikka se on tosi keskeisellä paikalle, se on pienen ja hiljaisen kadun varrella, joten ihan sattumalta en olisi ainakaan itse sinne osannut eksyä.

Lilithin pannaripino maksaa viisi euroa. Niiden päälle voi valita muutaman vaihtoehdon listalta suolaisia tai makeita täytteitä, joiden hinnat ovat parista eurosta ylöspäin. Listalla on myös joitakin muita aamupalavaihtoehtoja kuin pannareita.

Kesäreissulla valitsin pannukakkujen seuraksi banaania ja pensasmustikoita. Niillä ja vaahterasiirrapilla kuorrutettu annos oli niin hyvä, että olen haaveillut uudesta aamiaisreissusta Rotterdamiin siitä lähtien.

Lauantaina olimme syöneet aamupalaa kotona, mutta silti teki mieli pannukakkuja. Onneksi Lilith on myös hyvä lounaspaikka, ja tällä kertaa maistelin pannukakkuja lohella ja tuorejuustolla. Nam!

Cappuccinossa olisi harmi kyllä ollut parantamisen varaa: maitovaahto ei ollut oikeaoppisen samettista ja kahvi maistui automaatilla tehdyltä, mutta onneksi siitä kuitenkin puuttui kitkeryys (kahvinatsi täällä, hei).

Tanskalainen Naturfriskin minttusooda tosin toimi ruokajuomana erinomaisesti: makua enemmän kuin pelkässä kuplavedessä mutta ei tahmaa hampaita niin kuin limsa. Niinpä juomapuolikin jäi lopulta plussan puolelle. Menen tänne uudestaankin.

Molemmilla kerroilla, kun olen käynyt Lilithissä, se on ollut melkein täynnä. Isommalla porukalla sinne kannattaa siis luultavasti varata pöytä. Kannattaa pitää mielessä, että kyseessä on nimenomaan aamiais- ja lounaspaikka: se on auki aamukasista iltapäiväneljään.

Lilith, Mauritsstraat 127, Rotterdam

2 ajatusta aiheesta “Pääsiäiskuulumisia ja kahvilavinkki Rotterdamiin”

    1. Haha, olinpa epäselvä. Siihen on ihan yksinkertainen syy: olimme käymässä sunnuntaina rautakaupassa, ja ne osuivat kassalla ollessa silmään. Kyllä täällä myydään Kindereitä myös ihan tavallisessa ruokakaupassa. 😀

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: