Kokemuksiani lentoyhtiö Transaviasta

Tänä vuonna olen lentänyt eniten Transavialla. Olen käynyt hollantilaisen halpalentoyhtiön siivin Lanzarotella, Alicantessa ja Helsingissä.

Transavia aloitti keväällä suorat lennot Amsterdamista Helsinkiin. Lento Amsterdamista lähtee aivan hirvittävään aikaan kello 6.40, mutta viime viikonloppuna, kun meidän piti päästä Helsinkiin, Transavian lennot olivat vain satasen, eli yli puolet halvemmat kuin Finnairin tai KLM:n, joten olihan niihin pakko tarttua.

Viime kesän lomareissulla Transavia tuli valittua paristakin syystä.

Sillä sai vältettyä sen, että olisi pitänyt matkustaa kuumimpaan kesäloma-aikaan Schipholista. Lisäksi Transavialla on paljon edullisia lentoja eri puolille Eurooppaa, joten katselimme lopulta lomaa suunnitellessa vain sen vaihtoehtoja. Rotterdamista Alicanteen pääsi heinäkuun lopussa, parin viikon varoajalla noin parilla sadalla eurolla.

Toisin kuin KLM, Transavia operoi tosiaan useilla eri kentillä Hollannissa. Mekin lensimme Lanzarotelle Eindhovenista, Alicanteen siis Rotterdamista ja Helsinkiin Amsterdamista.

kokemuksia_transaviasta2

Halpalentoyhtiö on halpalentoyhtiö

Transavian lennot lähtevät yleensä isoilla kentillä, kuten Schipholissa, joltain vihoviimeiseltä portilta, johon saa kävellä turvatarkastuksesta puoli tuntia.

Koneessa kaikki maksaa kahvikupillisesta lähtien, ja ruumalaukusta joutuu pulittamaan ekstraa. Toisaalta ihan sama on politiikka nykyään käytössä aika monella kalliimmallakin yhtiöllä.

Yhtä asiaa Transavian tiukassa halpisyhtiömeiningissä arvostan: matkustamoon saa tuoda yhden laukun, piste. Melkein jokaisella lentämälläni lennolla asiaa on valvottu tarkasti, ja esimerkiksi Alicanteen mennessä jouduin itsekin tunkemaan pikkuruisen iltalaukkuni lentolaukkuun, jotta sain mennä koneeseen molempien laukkujen kanssa.

Seurauksena hattuhyllyillä on oikeasti tilaa laukuille, eivätkä viimeisenä koneeseen tulevat joudu istumaan polvet suussa, kun lentolaukkua ei tarvitse laittaa jalkoihin.

Muita käytännön juttuja

Paikan voi varata etukäteen maksusta, ja maksu vaihtelee paikoittain: enemmän jalkatilaa exit-paikalla saa muistaakseni kympillä.

Transavian lennoilla checkinin voi tehdä netissä, kun lennon lähtöön on aikaa 4-30 tuntia. Omalla kohdallani tsekkaus on sujunut netissä aina ongelmitta, ja tarkastusliput saa joko PDF:nä tai mobiiliversiona.

Alicanteen mennessä tsekkaus tosin unohtui tehdä kotona, ja silloin Rotterdamin kentällä joutui jonottamaan aika kauan. Tsekkausautomaatit olivat pois käytöstä, ja oli pakko mennä tiskille, vaikkei laukku ollutkaan menossa ruumaan.

Yleisesti ottaen Transavia on nothing special, mutta hoitaa hommansa – monesti vieläpä aika kohtuuhinnalla. Olen ollut hintaan nähden varsin tyytyväinen, sillä ihan samasta tasosta saa monesti maksaa esimerkiksi Helsinki-Amsterdam-välillä paljon enemmän.

Testailen lentoyhtiötä varmasti tulevaisuudessakin paitsi tuon uuden Helsingin-reitin vuoksi myös siksi, että Transavia on yksi harvoista yhtiöistä, jotka käyttävät meidän, ihanan pientä Rotterdamin lähikenttää. Julkisilla sinne kestää Haagista oikeastaan yhtä kauan kuin Amsterdamin kentällekin, mutta turvatarkastuksesta pääsee läpi muutamassa minuutissa ja yhden kokemukseni perusteella nettikin toimii niin hyvin, että pystyin lentoa odotellessa lataamaan Netflixiin offline-katsottavaa!

Oletko lentänyt Transavialla?

Lue myös:
Kokemuksia lentoyhtiö TAP Portugalista

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: