Toukokuun parhaat (vaikka onkin jo ihan kesäkuu)

Kun tenttiviikko osuu kesäkuun alkuun ja sen jälkeen pääkoppa kaipaa vähän nollausta, ehtii (tai jaksaa) toukokuun juttuja miettiä vasta kesäkuun puolessavälissä. Toivottavasti tämä ei kuitenkaan tule ihan liian myöhään. Toukokuussakin nimittäin sattui kivoja asioita, joita tahdon teidän kanssanne jakaa.

A Little Life -kirja

Ostin A Little Lifen (suomennos: Pieni elämä) pokkarina jo helmikuun lopussa Kölnistä, kun kaipasin junamatkalle lukemista. Aloitin sen lukemisen silloin, mutta meni aika kauan, kun aloin päästä kirjaan sisälle. Ja kesken se on vieläkin, mutta nyt pidän sitä jo parhaana lukemanani kirjana aikoihin.

Hanya Yanagiharan kirjoittama A Little Life kertoo neljästä New Yorkissa asuvasta kaveruksesta, joiden elämää se seuraa vuosikymmenten ajan. Vaikka kirjassa on tavallaan neljä päähenkilöä, sen keskeisin henkilö on Jude. Hirvittävä lapsuus on jättänyt häneen jälkiä, joita turvallisessa ympäristössä varttunut ei osaa kuvitellakaan.

Olen kuullut, että kaikki A Little Lifesta kuulleet ja kiinnostuneet eivät ole edes uskaltaneet siihen tarttua. Kirja kuvaakin paikoin niin kaunistelemattomasti esimerkiksi insestiä, että olen välissä itkenyt se kädessä ja lukenut vain väkisin eteenpäin, jotta kamalat kohtaukset päättyisivät.

Mutta vaikka kirja on järkyttävä, se on myös järkyttävän kauniisti kirjoitettu ja tärkeä, ja se kannattaa ehdottomasti lukea. Veikkaan, että sitten kun olen viimein kahlannut kaikki reilut 700 sivua läpi, minua harmittaa, kun kirja loppuu. Eikä minusta todellakaan tunnu siltä usein tällaisten tiiliskivien kohdalla.

Uuden kodin pienet ilot

Ihanaa huomata, että melkein kahden kuukauden uudessa kodissa asumisen jälkeen, pienistä asioista jaksaa edelleen iloita.

Helle tuntuu erityisen ihanalta, kun kotiin saa iltaisin läpivedon.

Ilahdun edelleen joka kerta, kun tajuan, että voin viimein oikeasti tehdä töitä ja opiskella kotona ilman, että se häiritsee omaa ja mieheni elämää. Meillä on nimittäin erillisiä huoneita, joiden välissä olevat ovet voi sulkea – ihan luksusta!

Lisäksi tykkään siitä, että nykyään tulee käveltyä enemmän kuin varmaan koskaan sitten Rovaniemellä asumisen. Asumme alle parin kilometrin päässä juna-asemasta, joten aamuisin tuollaisen vartin matkan taittaa ihan mielellään kävellen, minkä ansiosta tulee arkiliikuttua ihan eri tavalla kuin aiemmin.

Alkanut kesä

Ei tämä varmaan edes kaipaa hirveästi perusteluita, mutta perustelen silti pikkuisen.

Toukokuussa kävin ensimmäistä kertaa lounaalla yhdessä lempiravintoloistani. Se sijaitsee järvenrannalla Leidenin ja Haagin välissä, siellä on aivan täydellistä ruokaa ja se on auki vain kesäsesongin ajan.

Olin yliopistolla kesävaatteissa niin monet kerrat, että jossain vaiheessa tajusin lopettaneeni sääennustuksen katsomisen.

Kävin ekaa kertaa nurmikolla lukemassa ja ottamassa aurinkoa, monta kertaa jäätelöllä ja pyöräilin t-paidassa Haagin keskustaan. Kesä on ihana, ja onneksi se on vieläkin vasta alussa.

Mikä on viime aikoina tehnyt sinun elämästäsi pikkuisen parempaa?

2 ajatusta aiheesta “Toukokuun parhaat (vaikka onkin jo ihan kesäkuu)”

    1. Kannattaa! Waterfront on ehdottomasti yksi lemppariravintoloitani täällä. Sitä paitsi sinne voi hyvin mennä koko päiväksi, sillä ravintolan ulkopuolella on uimaranta, nurmikkoaluetta ja siellä voi esimerkiksi vuokrata veneen, polkuveneen tai kanootin. Ja kiitos tuosta Rijswijkin ravintolavinkistä! Täytyy käydä testaamassa, kun tässä ihan lähellä asutaan.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: