Elokuun parhaat

Hei syyskuu! Huomenna alkaa ainakin henkisesti (muttei onneksi välttämättä säiden puolesta) syksy, sillä kalenteri on ekaa kertaa viikkokausiin tupaten täynnä. Silloin alkaa paitsi uusi lukuvuosi myös kahden viikon hollannin intensiivikurssi.

Ennen ekaa hollannin tuntia menen kuitenkin yliopistolle vetämään tutustumisleikkiä osalle ekan vuosikurssin opiskelijoista. Ilmeisesti nyt psykan opinnot aloittavassa ryhmässä on ekaa kertaa moneen vuoteen useampi suomalainen, joten tulkaa moikkaamaan, jos näette minua jossain!

Syyskuussa luvassa on myös kandintutkielman aloittaminen ja uusi vapaaehtoisduuni. Mutta kerron niistä lisää toiste, sillä näin loman puolella tuntuu vielä ihan luontevalta höpistä kesästä ja elokuusta.

Elokuussa parasta oli…

pleinbioscoop_rotterdam

 Aika

Hengasin kotona enemmän kuin vuosikausiin. Syy löytyy paitsi opiskelijan rajoitetuista tulonlähteistä myös tämän postauksen lopusta.

Ompelin kolme neljästä tuolinpäällisestä. Olen ylipäänsä ommellut ekaa kertaa vuosikausiin, sillä ostin keväällä halvan Singerin. En erityisemmin nauti kyseisestä puuhasta, mutta onhan se aivan superkätevää, kun ei tarvitse parsia ratkenneita saumoja käsin tai maksaa jollekin muulle esimerkiksi housujen lyhennyksestä.

Luin aivan huipun kirjan, Rebecca Skootin The Immortal Life of Henrietta Lacksin, joka ansaitsee oman postauksensa. Aloin lukea ekaa Harry Potteria, sillä ei, en ole koskaan niitä lukenut, vaikka kuuluuhan se jo yleissivistykseenkin (niin ikään mahdollinen postausaihe). Kävin myös pari kertaa leffassa, ja niistä toinen kerta oli Rotterdamin legendaarisessa ulkoilmateatterissa Pleinbioscoopissa.

Opiskelin hollantia omatoimisesti, koska kurssille meno vähän pelottaa ja olen varma, että osaan paljon vähemmän kuin kaikki muut kurssilaiset. Nykyään lempitapani opiskella on kuunnella podcasteja (joista puolet menee ohi) ja katsoa telkkariuutisia, mutta myös kielioppikirjan suorittaminen läpi on yllättävän hauskaa!

Lisäksi lähinnä olin – niin paljon, että olen aivan innoissani palaamassa nyt takaisin arkeen. Kesä teki tehtävänsä.

sali

Salikortin hankkiminen

Hankin elokuussa myös kuntosalikortin, niin kuin varmaan aika moni muukin, jonka jokavuotinen elämäntaparemontti alkaa kesän tai vaihtoehtoisesti joulun jälkeisessä henkisessä krapulassa. Mutta toisin kuin helposti voisi käydä lupaan tässä ja nyt juhlallisesti pitää kiinni salirutiineista myös arjen astuttua kuvioihin.

Minulla oli salikortti myös Leidenissä asuessa, mutta nyt oleellinen muutos on omaohjaaja, joka katsoo uusiksi saliohjelmani muutaman viikon välein. Se on ainakin minulle älyttömän tärkeää, sillä muuten motivaatio lopahtaa muutamaan käyntiin. Aiemmin olen onnistunut käymään salilla säännöllisesti vain silloin, kun minulla on ollut ohjelma, jota on voinut ilmaiseksi uusia parin kuukauden välein.

Uudella salillani on myös hyvä valikoima ryhmäliikuntatunteja, joilla viihdyn vielä paremmin kuin yksin punttien äärellä. Ja siellä on peräti kaksi saunaa – mitä luksusta!

assikissa2

assikissa1

assikissa3

Uusi perheenjäsenemme

Kännykässäni on elokuulta noin viisi valokuvaa muista aiheista ja loput viisisataa tästä kaverista. Mutta onhan se vain niin hurmaava (paitsi ehkä silloin, kun se määrää palvelijansa tarjoilemaan ruokaa viideltä aamuyöllä tai saalistaa varpaitani hollantilaisen jyrkässä portaikossamme).

Mikä oli parasta sinun elokuussasi?

2 ajatusta aiheesta “Elokuun parhaat”

    1. Se oli tosi hyvä ammatillisen kiinnostuksen vuoksi mutta myös ihan viihteellisessä mielessä. Uskomaton tarina ja vielä niin upeasti kirjoitettu. Saat toki myös lainaan sen, jos et halua ostaa omana tai löydä kirjastosta!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: